banner
רן מלאך // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
רן מלאך // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

רן מלאך: "הממשלה צריכה לפעול למתן תמריצים לראשי הערים שיקדמו התחדשות עירונית בעירם"

אחרי 10 שנים של אתגרים בפרויקט פינוי בינוי וקבלת היתר הבנייה המיוחלים, רן מלאך, מנכ"ל בוני התיכון התחדשות עירונית, מסכם את שנת 2021 באופטימיות: "אני צופה עלייה בכמות העסקאות של מתחמי פינוי בינוי"

מה היה המהלך שעה את השנה?
"כניסתו לתוקף של חוק ההסדרים תוך מתן דגש על שלושה סעיפים משמעותיים: הראשון הוא הורדת הרוב הנדרש לקידום פרויקטיי פינוי בינוי ל-66% אשר נותן אור ירוק לפרויקטים שהיו תקועים בגלל דיירים סרבנים, שהחזיקו את יתר הדיירים כבני ערובה. 

השני הוא הנחיות לעניין גובה היטל ההשבחה המאפשרות ניתוח כלכלי ושמאי מהימן יותר לעסקאות והשלישי הינו מתן פטור ממס לבעלי יותר מדירה אחת בפרויקטים של פינוי בינוי".

הפרויקט המוביל שקידמת השנה?
"במהלך שנת 2021 המשכנו בקידום תוכניות רבות של פינוי בינוי וקבלת אישורי מוסדות התכנון. 

אחד הפרויקט המשמעותיים של השנה הוא קידום פרויקט הדגל שלנו בקריית אונו והוצאתו לביצוע של השלב השני בפרויקט. מדובר בפרויקט שהוא בגדר מודל בתחום פינוי בינוי בישראל,  זאת לאחר שהתמודדנו בהצלחה עם חסמים בירוקרטיים שונים לאורך 10 שנים –  הצלחנו להתגבר על כל האתגרים, לקבל את היתרי הבנייה הנחשקים, לפנות הבניינים הישנים, להורסם ולבנות את הבניינים החדשים במקומם".

תחזית אישית לענף לשנת 2022
"מעבר של גופי התכנון והדיירים לתכנון מתחמי פינוי בינוי רחבי היקף בערים וכן, עלייה בכמות העסקאות של מתחמים אלו והוצאתם לפועל, זאת בעיקר לאור סיומה של התמ״א באוקטובר 22 ולנוכח המעורבות הגוברת של המדינה בתחום והגברת פעילותה בהסרת החסמים. 

"כמו כן, לאור המחירים הנוסקים של הקרקעות, אני צופה כניסה של שחקנים חדשים לתחום ההתחדשות העירונית. 

"בנוסף, כולי תקווה שהממשלה תפעל למתן תמריצים לראשי הערים שיקדמו התחדשות עירונית בעירם וכן, להורדת חסמי הרישוי ולקיצור זמני תהליכי התכנון והרישוי, כך שפרויקטים אלו יוכלו לצאת לפועל במהירות, להוות אלטרנטיבה אמיתית וכתוצאה מכך להוות פקטור במיתון מחירי הקרקעות וכנגזרת מכך – עליית מחירי הדיור".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות