פרסמו אצלנו: *5931

קבוצת העדכונים בוואטסאפ

מגדילים פודקאסט

שלחו לנו דוא״ל

מהפך בתוצאות אב-גד: מהפסדים לרווח של כ-29 מיליון שקל

השותפים שנכנסו לפרויקטים והזרימו כסף, לצד קצב המכירות המואץ, העבירו את חברת ההתחדשות העירונית מהפסדים לרווחיות

עו"ד ראם רצון // צילום: שי שחר | Depositphotos
עו"ד ראם רצון // צילום: שי שחר | Depositphotos

חברת הנדל"ן אב-גד החזקות מציגה מהפך פיננסי בדוחותיה הכספיים לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2026. החברה עברה להציג רווחיות שוטפת חזקה וגידול מואץ בהיקפי הפעילות, המיוחסים ישירות להכנסת שותפים לפרויקטים וביצוע מכירות בשטח.

כזכור, במהלך החודשים האחרונים השלימה אב-גד שורה של עסקאות משמעותיות להכנסת שותפים אסטרטגיים לפרויקטים נבחרים, מהלכים אשר חיזקו את ההון העצמי של החברה והעניקו לה מקורות כספיים משמעותיים להמשך פיתוח הפעילות. 

כך נכנסה אמריקה ישראל כשותפה בשיעור של 49% במתחם קריניצי ברמת גן, בעסקה אשר הזרימה לחברה השקעה ישירה של כ-20.8 מיליון שקל. לאחרונה התווספה העסקה עם ברק פיננסים, להקמת חברת הבת "אב-גד בעיר", במסגרתה התחייבה ברק פיננסים להשקעה של כ-49 מיליון שקל בחברת הבת, בנוסף להזרמה של 4 מיליון שקל לכיסוי הוצאות קידום ותכנון. עסקה שלישית השנה בוצעה עם שפונדר פדלון בפרויקט אלי כהן שבתל מונד. הזרמת ההון מעסקאות אלו, לצד רווחי התקופה, הזניקה את ההון העצמי של החברה בכ-22% מתחילת השנה, והוא הסתכם בכ-161 מיליון שקל בסוף הרבעון השני.

תוצאות הרבעון השני: מעבר מהיר מהפסד לרווח
הכנסותיה של אב-גד ברבעון השני של 2026 צמחו בכ-26% והסתכמו בכ-51.9 מיליון שקל, בהשוואה לכ-40.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה ברבעון השני רווח נקי של כ-29.4 מיליון שקל, וזאת בהשוואה להפסד נקי כולל של כ-7.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בסיכום חצי-שנתי, רווחי החברה הסתכמו בכ-26 מיליון שקל, לעומת הפסד נקי של כ-1.4 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. השיפור התפעולי ניכר גם במעבר לרווח תפעולי רבעוני של כ-33.7 מיליון שקל, בהשוואה להפסד תפעולי של כ-4.26 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

מכירות תכלס: זינוק בקצב העסקאות בשטח
מעבר לעסקאות המימון והשותפויות, האיתנות של אב-גד נשענת על פעילות מכירות ענפה בשטח. מתחילת שנת 2026 ועד למועד פרסום הדוחות שיווקה ומכרה החברה 67 דירות (במסגרת חוזים חתומים והרשמות) בהיקף כספי כולל של כ-217 מיליון שקל. נתון זה משקף זינוק של כ-24% במונחים כספיים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, וכבר עקף בכ-7.4% את נתוני המכירות של שנת 2025 כולה.

הדוחות מציגים האצה משמעותית בקצב המכירות מרבעון לרבעון: במהלך הרבעון השני לבדו נמכרו 32 דירות בהיקף של כ-98.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-10 דירות בלבד (בהיקף של כ-32.7 מיליון שקל) שנמכרו ברבעון הראשון של השנה. לאחר תאריך המאזן נמכרו עוד 9 דירות נוספות בהיקף של כ-27.4 מיליון שקל. במקביל, סיימה החברה את בנייתם של 3 פרויקטים בכפר סבא, רעננה וראשון לציון, ומסרה בהם בפועל 62 דירות לרוכשים.

צבר הדירות הכולל של אב-גד (בביצוע, תכנון ועתודות) עומד כיום על 38,956 יחידות דיור. מתוך צבר זה, ב-12 החודשים הקרובים צפוי להתחיל ביצועם של 12 פרויקטים חדשים בהתחדשות עירונית הכוללים 1,824 יחידות דיור.

עו"ד ראם רצון, מנכ"ל אב-גד, מסר עם פרסום התוצאות: "אב-גד מסכמת את המחצית הראשונה של 2026 בתוצאות העסקיות הטובות ביותר של אב-גד מאז הקמתה עם המשך צמיחה בכל מרכיבי פעילות החברה, תוך חיזוק ההון העצמי והתקדמות משמעותית בצבר הפרויקטים. התוצאות העסקיות מביאות לידי ביטוי את האסטרטגיה העסקית המעודכנת של החברה הכוללת הכנסת שותפים בפרויקטים נבחרים וחיזוק ההון העצמי, לצד המשך קידום התכנון וביצוע של עשרות הפרויקטים בצבר הכולל של החברה ברחבי הארץ. לצד הקושי שחווה ענף הנדל"ן במכירות בשנתיים האחרונות, אב-גד מראה ביצועים משמעותיים, בין היתר בזכות מהלך ה'טרייד אין' הבלעדי של החברה, שהושק בראשית השנה ויצר יתרון תחרותי ובידול של החברה בשוק".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?

נשמח לדבר אתך
נגישות