דף הבית > פינוי בינוי > מדוע השכונה בקו ראשון מחוף הים עדיין מנציחה את המעמד הסוציואקונומי הנמוך בעיר?
הדמיית פרויקט בר דוד // באדיבות אורון נדלן
מדוע השכונה בקו ראשון מחוף הים עדיין מנציחה את המעמד הסוציואקונומי הנמוך בעיר?
שכונת גבעת אולגה בחדרה עדיין סובלת מתדמית שלילית, מה שצפוי להשתנות עם כניסתה של ההתחדשות העירונית. גל קסטל, מי שמוציא לפועל את הפרויקט הראשון: "הדיירים החדשים יביאו לצמצום הפערים החברתיים"
הסנונית הראשונה בהתחדשות עירונית שצפויה להתרחב בגבעת אולגה שבחדרה, הוא מתחמם פינוי בינוי ברחוב הגדוד העברי שבשכונה, הכולל הריסת 36 יח"ד, ובנייתן של 274 יח"ד במקומן. "מדובר בפרויקט הראשון שצפוי לצאת לפועל בשכונה, ואחריו תתחדש השכונה כולה", אומר גל קסטל, סמנכ"ל ההתחדשות העירונית בחברת אורן נדל"ן, יזמית הפרויקט, אשר רואה במתחם הזדמנות לשינוי חברתי: "הבניינים פה מתפוררים היום, ולמרות שמדובר בשכונה שהיא קו ראשון מחוף הים, היא עדיין מנציחה את המעמד הסוציואקונומי הנמוך בעיר. ההתחדשות של השכונה, תאפשר לאוכלוסייה כאן להתחדש, כאשר לדיירים הקיימים יצטרפו דיירים חדשים- משפחות, ילדים שיביאו גם לצמצום הפערים החברתיים כשכולם יגורו יחד, וגם יאפשרו הזדמנות אמיתית לשינוי במעמדם הכלכלי של הדיירים הקיימים. אני רואה בכך שליחות, לא פחות".
גל קסטל // צילום: יח"צ
האם יש כדאיות כלכלית בהתחדשות עירונית בחדרה? "לצד פרויקטים בלב אזורי הביקוש, כמו דרך השלום בת"א, אנחנו מקדמים היום פרויקטים בחיפה, בבאר שבע ובערים נוספות ברחבי הארץ. נכון, הכדאיות הכלכלית לעולם תיבחן, אבל אני מאמין שאפשר וצריך לקדם תכניות לאומיות שיאפשרו התחדשות עירונית בכל מקום בארץ. אחרת, אנחנו עלולים לראות עוד ועוד מקרים של בניינים שיוכרזו כמסוכנים, במקרה הטוב, או חלילה יקרסו על יושביהם, במקרה הרע. אני חושב שהסוגיה הזו צריכה להדיר שינה מעיניהם של כל בעלי התפקידים הרלוונטיים במדינת ישראל, והם חייבים לפעול כדי לאפשר התחדשות עירונית בכל עיר ועיר, לפני שיהיה מאוחר מדי".
היכן נמצא החסם הגדול ביותר בקידום הפרויקטים? "בכל פרויקט של התחדשות עירונית, יש משולש שחייב להתקיים. המשולש כולל את היזם, הדיירים והרשות המקומית. בלי שיתוף פעולה של אחד הצדדים, סביר להניח שהפרויקט ייתקע במעלה הדרך. לכן, חשוב לנו לרתום את כולם לכל פרויקט כבר בתחילת התהליך. הקושי, אם קיים, נעוץ בעיקר בשת"פ מול הרשויות המקומיות, שנהנות מחופש פעולה רחב למדי בכל הקשור להתחדשות עירונית, מה שמאפשר לרשויות שונות להחליט 'לתקוע' או "לקדם" פרויקטים.
"אני מקווה ומצפה שהממשלה הבאה תבחר לטפל בתפוח האדמה הלוהט הזה, תעניק לדיירים וודאות רבה יותר בכל הקשור להתחדשות עירונית ותקבע סטנדרט לאומי שיאפשר קידום פרויקטים במסלול מהיר יותר, ובמינימום התערבות, כל עוד התכניות עומדות בדרישות העירוניות ובסטנדרט הארצי שהוכתב מראש".
מה החזון האישי שלך להתחדשות העירונית? "פרויקטים של התחדשות עירונית הם הרבה מעבר לבניה. הם נותנים הזדמנות לעשות שינוי חברתי אמיתי, במקומות שהכי זקוקים לשינוי כזה. היכולת להעניק לדיירים, רובם במעמד סוציו אקונומי נמוך, הזדמנות לגור בדירה חדשה, בבניין חדש, באזורים שהופכים מישנים ומתפוררים לאזורים מתחדשים, היא הרבה יותר מבניית הפרויקט. אני גאה בפעילות הזו, ומאמין שהתחדשות עירונית היא הדרך להביא, בין היתר לצמצום הפערים החברתיים בישראל".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]