banner
משה ליאון ראש עיריית ירושלים // צילום: דרור סיתהכל
משה ליאון ראש עיריית ירושלים // צילום: דרור סיתהכל

60,000 יחידות דיור מקודמות במסגרת התחדשות עירונית בירושלים

משה לאון , ראש העיר ירושלים: בחומש הקרוב ירושלים תהייה הראשונה לצאת מהפקקים

זה לא סוד שירושלים סבלה בשנים האחרונות מהגירה שלילית, כשבאתי לנתח את זה, הסיבה העיקרית היא שלא בנו דירות לתושבים. לא רק לזוגות צעירים, אלא בכלל למשפחות שרוצות לשפר את הדיור שלהן – אין מקום. כך אמר היום משה ליאון, ראש עיריית ירושלים בכנס הנדל"ן השנתי של אתר מגדילים שנערך במלון רמדה בירושלים.

צילום: דרור סיתהכל
צילום: דרור סיתהכל

לדבריו, ההתחדשות העירונית היא פתרון ואת שנת 2022 נסיים עם 3000 התחלות בניה של התחדשות עירונית ואנחנו מתכוונים להגדיל עוד יותר את שיעור הדירות שיבנו במסגרת התחדשות עירונית ולבנות בניינים גבוהים וחדשים, בשכונות כמו קרית יובל, קטמונים, גילה, ארמון הנציב, בקרוב גם פסגת זאב. כל שכונה היא למעשה עיר קטנה ברחבי הארץ.

את הבנייה של אלפי יח"ד אנחנו מלווים במהפכה בתחבורה ,ירושלים היא המובילה במהפכת התחבורה. ובחומש הקרוב ירושלים היא הראשונה שתצא מהפקקים. בנושא התעסוקה , ירושלים הייתה ידועה במשרדי הממשלה שלה ובתיירות שלה. אנו עושים הכל כדי שמשרדי הממשלה יחזרו, אבל יותר חשוב, אנו כרגע בבניה של 1.6 מיליון מטרים ברחבי העיר עבור בעיקר הייטק. מגדלים בכניסה לעיר הם כבר בביצוע.

יואל אבן // צילום: דרור סיתהכל
יואל אבן // צילום: דרור סיתהכל

 יואל אבן , מהנדס עיריית ירושלים ציין בכנס כי  "ירושלים מקדמת התחדשות עירונית בהיקפים חסרי תקדים. כרגע בירושלים יש 60 אלף יח"ד שנמצאות בתהליך כלשהו, תכנון, רישוי וביצוע וזאת בגלל שבירושלים התקבלה החלטה  לקחת את נושא התחדשות עירונית צעד קדימה" דברים אלו אמר היום  לדבריו, בירושלים, הפתרון האמתי היום זה פינוי בינוי , העיר כוללת שכונות מאוד ותיקות משנות ה50 ו60. גילה, ארמון הנציב, הקטמונים – שכונות ענקיות שהן בסדר גודל של עיר וצריך לעשות התחדשות עירונית כדי לחדש אותן וכדי לייצר דירות חדשות.

בנושא ההחלטה לתת ליזמי התחדשות עירונית פטור מלא מהשבחה בשכונות העיר. ציין יואל אבן ששואלים אותו  איך מחקתם כל כך הרבה כסף מהשבחה של העיר? והתשובה היא שהיקף ההשבחה בשנתיים האחרונות עלה בסדרי גודל חסרי תקדים והסיבה היא שיזמים שמשקיעים בהתחדשות עירונית נכנסים לפרויקטים נוספים ורוכשים קרקעות ופתאום היקף ההשקעה בעיר גדל בסדר גודל חסר תקדים. המנוע העסקי של העיר מתפתח וגדל, אני רואה את זה קורה, אני רואה איך ירושלים צומחת בזכות זאת, בשנה הזו נחצה שיא בהשבחה למרות הפטור. 

שירה תלמי באבי צילום: דרור סיתהכל
שירה תלמי באבי צילום: דרור סיתהכל

שירה תלמי באבי – יו"ר ועדה מחוזית לתכנון ובניה ירושלים ציינה בפאנל כי : " אנחנו חושבים שתכניות ההתחדשות העירונית הן תכניות מאוד פשוטות, שצריכות לעבור יחסית מהר ואנחנו עושים מאמצים לקצר את ההליכים, המספרים שלנו מדברים בעד עצמם – התכניות מתקדמות מהר ויש לי היום על השולחן 14,000 יח"ד. הצד שלכם היזמים זה  להביא תכנון בשל, נכון, מבין, תשקיעו במתכננים טובים שמכירים את החומר תתנו תכניות טובות עם השקעה במרחב הציבורי ופיתוח ראוי והן יכנסו מהר להפקדה וקל יהיה לנו להגן עליהן ולהעביר אותן מהר את המסלול. 

אסף חרש צילום: דרור סיתהכל
אסף חרש צילום: דרור סיתהכל

אסף חרש – מנכ"ל החברה להתחדשות עירונית ירושלים, חברה יזמית וקבלנית המקדמת פרויקטים בירושלים ובערים נוספות  ציין כי האינטרס המובהק שלי זה לתת לבעלי הדירות את מלוא הכלים כדי שיוכלו להוביל ביחד איתנו את הפרויקט, כי בסופו של בפרויקט של התחדשות עירונית יש הרבה אתגרים וכדי לצלוח אותם בעלי הדירות צריכים להיות מאוד מעורבים. הוא ציין את האוזן הקשבת שלה הם זוכים מהוועדה המקומית וגם המחוזית ואת מהירות התגובה עם זאת פעמים רבות אנו מקבלים מוועדות התכנון כל מיני מטרות שהן לא תמיד הכי מוגדרות. זה יוצר סוג של אתגר כי מהצד השני יש דיירים שצריך להנגיש להם את העניין הזה. בנוסף קורה לא מעט שיש דרישה של וועדה מקומית שסותרת דרישה של וועדת מקומית אחרת. זה גם יוצר סוג של קושי בדרך"

יונה גרין צילום : דרור סיתהכל
יונה גרין צילום : דרור סיתהכל

יונה גרין – מנכ"ל טרא התחדשות יונה , שמקדמת בירושלים מעל 6000 יח"ד בהתחדשות עירונית ציין כי התפקוד של הועדות בעיר מצוין אבל יש תמיד מקומות להשתפר, ולאפשר למקבל תהליכים לצורך קיצור הזמנים, לדוגמא את הליכי התכנון והרישוי , כמו כן יש להוסיף כח אדם שיטפל באישור התוכניות בעירייה בעיקר לנוכח ההיקף של התוכניות.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות