banner
תמ"א 38 2 | תמ"א 38 2 | חיים מאירוביץ // אלון קירה
חיים מאירוביץ // אלון קירה

"אנחנו מקווים ששרי אוצר ושיכון חדשים יבינו את התחום"

היזם חיים מאירוביץ', הבעלים של קבוצת מאירוביץ' מספר על הילדות בצל אביו יו"ר ארגון קבלני בני ברק, על הקשיים שהולידה הבירוקרטיה ועל התקווה שהבחירות הקרובות יעשו שינוי בענף. בין לבין, הוא מתנדב כליצן רפואי

תמונה: חיים מאירוביץ // אלון קירה

חיים מאירוביץ' (54), נשוי, אב לארבעה וסבא לשלוש הוא דור שלישי לבוני הארץ ומי שעומד היום מאחורי פרויקטים רבים להתחדשות עירונית. לעסקי הנדל"ן הוא נכנס באופן טבעי, לאחר שסביו החל לבנות בשנות ה-50 ואביו היה בין הקבלנים הוותיקים בבני ברק ויו"ר ארגון הקבלנים. מאירוביץ' ממשיך כיום את השושלת והוא מכהן כחבר ההנהלה בארגון הקבלנים רמת גן גבעתיים בני ברק. בראיון ל"מגדילים", הוא מספר על ההתחלה: "מגיל 10 כבר הייתי משקה את הבטונים אחרי היציקות", הוא אומר, "ככה נכנסתי לתחום ובגיל 18 אבא כבר לא נתן לי את האוטו לפני שהשקתי את הבטונים", הוא אומר בחיוך.

מי שזכה להכיר את מאירוביץ', יודע שהוא לוקח את החיים בחיוך גדול אבל להבדיל מאחרים, הוא גם הפך את חוש ההומור שלו לתחביב, ומתנדב כליצן רפואי מזה שמונה שנים. להרמת הגבה על הפעילות ההתנדבותית שלא בדיוק מתיישבת עם המילה "יזם", הוא משיב בחיוך נוסף: "זה בשביל הנשמה".

חיים מאירוביץ ליצנות רפואית // צילום: נועם בן שאול
חיים מאירוביץ ליצנות רפואית // צילום: נועם בן שאול

מאירוביץ' התגייס לגבעתי ואחרי השחרור לא סבל מהתלבטויות יתר. הוא יצא ללימודי קורס קבלן רשום בטכניון, שם למד במשך שנתיים וחצי ובמקביל פתח חברת שיפוצים.  

כבר היתה לך דלת פתוחה לבנות בניינים, למה התחלת בשיפוצים?
"אבא שלי אמר לי: אתה רוצה לבנות בניין? תתחיל מלמטה! העסק שלי צמח, העסקתי פועלים והיתה לי החברה הכי גדולה בבני ברק בגיל 25 אבל עדיין סחבתי את המלט על הגב. מכאן הגיעה לי העין החדה והניסיון. במקביל עבדתי עם אבא בבנייה ולקראת סוף שנת 2000 בניתי את הבית הפרטי שלי לבד, וראיתי שאני יכול גם בכוחות עצמי ושהבנייה היא לא כצעקתה. מכאן יצאתי לחופשי".

הבניין הראשון שבנה מאירוביץ' היה בניין צנוע בן 5 קומות בבני ברק. מכאן ועד היום הוא בנה וניהל עשרות דירות ופועל כיום באזור המרכז ובעיקר ברמת גן גבעתיים ותל אביב. מאירוביץ' גם היה בין הראשונים להיכנס לתחום ההתחדשות העירונית והפרויקט הראשון שביצע היה ברמת גן. כיום נמצאים בביצועו שני בניינים, האחד התחדשות עירונית ברחוב המעגל 44 במסלול תמ"א 38/2 הכולל 36 יח"ד במקום 12 שנהרסו ונמצא כבר בקומה השביעית להקמתו והשני, בניין חדש ברחוב השחר 14. במקביל הוא פועל לקידום 3-4 פרויקטים נוספים, אשר נמצאים בהליכים לפני היתר, חלקם בהתחדשות עירונית. "בימים אלו אנו שוקלים כניסה לאזור השפלה וירושלים", אומר מאירוביץ'.

חיים מאירוביץ בשטח // באדיבות החברה
חיים מאירוביץ בשטח // באדיבות החברה

הבחירות לעיריית רמת גן יביאו לשינוי מדיניות מהותי, אתם ערוכים לכך?
"כל היזמים נמצאים כרגע באי וודאות ותקועים עם עסקאות ברמת גן. אנחנו מקדמים בעיר 5-6 עסקאות שנמצאות בהליכים אבל בגלל שינוי מדיניות שעלולים להיות, לא ברור לנו מה יעלה בגורלן".

הבחירות הארציות ישפיעו להערכתך על מדיניות הממשלה לגבי שוק הנדל"ן?
"אנחנו מאוד מקווים שבבחירות הבאות ימונה שר אוצר שיבין שמחיר למשתכן הוא לא מהלך  חכם ולא אמיתי. הוא רק נותן לזוגות צעירים ולשוק תחושה שהמחירים ירדו אבל כבר עכשיו אני מרגיש התעוררות. אנשים מבינים שזה לא כמו שמכרו להם את זה. אנחנו מקווים ששר אוצר ושיכון חדשים יבינו את התחום, ויקלו עלינו בדברים שמעלים את העלויות, זאת לטובת הקונים עצמם".

ובכל זאת, הציבור נרשם למכרזי מחיר למשתכן, אולי זו אמירה נגד היזמים?
"הציבור הלך למחיר למשתכן כי הבטיחו לו מתנה אבל זו לא באמת מתנה. באשר ליזמים, ההשקעה שלנו עצומה, וכך גם הסיכונים. עד שאני רואה את הכסף חזרה לוקח שנים, בינתיים  אני קם והולך לישון עם לחצים ודאגות בגין השקעות רחבות היקף".

מה השתנה במהלך השנים מבחינת יזמות נדל"ן?
"פעם היה הרבה יותר קל. למשל, מבחינת יועצים. היום דורשים עוד ועוד יועצים וזה מייקר את העלות ומחייב שכולם יהיו מסונכרנים בינם לבינם. כל התהליך מעכב את קידום ההיתר ועל כך יש להוסיף את מערכת הרישוי המקוונת החדשה, שהפכה את הכל למורכב יותר. במקום 3 חודשים של הליך, הוא לוקח 8 חודשים. מעבר לזה יש תקנים חדשים, הבירוקרטיה הרבה יותר מסובכת, משך הזמן להוצאת היתר הוכפל ומה שעצוב הוא שכל הפעולות שבוצעו הן בסך הכל כסת"ח. בעולם זה לא עובד ככה והם לא פחות מתקדמים מאתינו אם לא הרבה יותר".

חלומות לעתיד?
"אני רוצה לתרום יותר זמן לציבור, להיות פנוי יותר לטובת החברה והקהילה".

קבלו את כל החדשות, הסיפורים והעדכונים  בוואטספ – להצטרפות

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות