חיים קראדי, מנכ"ל פרשקובסקי מניבים: "לחייב דיירי בניינים מסוכנים לבצע פינוי בינוי"
מדוע הורדת שיעור ההסכמה הנדרשת בפינוי בינוי היה מהלך של השנה, על היתר הבנייה הצפוי לפרויקט תמ"א 38 בת"א ועל הצפי לעלייה בפרויקט לעירוב שימושים והשכרה ארוכת טווח – קראדי סוגר את 2021
המהלך שעשה את השנה "המהלך שעשה את השנה לדעתי הוא הורדת שיעור ההסכמה הנדרשת בחוק על מנת לקדם פרויקט פינוי בינוי מ-80% ל-66%. מדובר בצעד שייתן דחיפה משמעותית לתחום הפינוי בינוי משום שהשגת הסכמתם של הדיירים והחתמתם ארכה לעתים שנים רבות ובלא מעט פעמים התעכבה אף יותר עקב סרבנות לא סבירה של חלק מבעלי הדירות. לזאת נוסיף גם רפורמה נוספת שאושרה השנה שמאפשרת ליזמים לתבוע בבית משפט דיירים סחטנים; היא, לצד הורדת רף ההסכמה הנדרש, יסייעו באופן ניכר ליותר פרויקטים לצאת אל הפועל ואני חושב שזה מבורך. כצעד משלים לקידום פינוי בינוי, אני סבור שהמדינה צריכה לחייב דיירים לבצע פינוי בינוי בבניין שלהם אם הוא הוגדר על ידי מהנדס העיר כמסכן חיים ומט ליפול. במקרים כאלה המחוקק צריך להיות מעט יותר אמיץ ולהוציא את ההחלטה מידי בעלי הדירות ולהעביר אותה לידי המדינה או הרשות המקומית – כדי לשמור על חיי התושבים".
הפרויקטים הבולטים של החברה שיוצאים לפועל "פרשקובסקי תבצע פרויקט תמ"א 38/2 הריסה ובנייה מחדש ברחוב בני דן 68/70 בתל אביב, הכולל 106 דירות חדשות ב-4 בניינים חדשים בני 7 קומות. פרויקט "HaGaDa" ממוקם ממש על גדת נחל הירקון והוא לקראת קבלת היתר בנייה.
פרשקובסקי בבני דן בתל אביב // הדמיה: סנפשוט
החברה מתקדמת גם עם פרויקט "פרשקובסקי בחיפה" בשכונת נווה שאנן בחיפה, פרויקט הפינוי בינוי הראשון והגדול בעיר, הכולל 10 בנייני יוקרה – 486 יחידות דיור ב-4 מגדלים בני 15 קומות ועוד 6 מגדלים בני 9 קומות, כמו גם תשתיות מודרניות, כבישים ופיתוח סביבתי".
תחזית אישית לשנת 2022 "אני סבור שב-2022 לא תיעצר עליית מחירי הדירות בישראל משום שעדיין לא ננקטו צעדים אופרטיביים להגדלה מסיבית של היצע הדירות, והתוכניות של המדינה לא יישאו פרי לדעתי כבר בשנה הבאה, ייקח עוד זמן אם בכלל להשפעה על מחירי הדירות. המדינה חייבת להפסיק לנסות לייבש את השוק ולהוריד ביקושים, ובמקום זאת עליה לפעול בנחישות ולאורך זמן להגדלת ההיצע.
"אני חושב שנראה בשנה הבאה עוד עלייה בפרויקטים מעורבי שימושים המשלבים גם מגורים, גם מסחר וגם משרדים – כי הרוכשים רוצים כיום הכל בקרבת הבית וגם הרשויות המקומיות מבינות את היתרון. עוד מגמה בולטת שתמשיך להתקדם ב-2022 לדעתי, היא ההשכרה לטווח ארוך. התחום מתפתח מאוד בארץ, גופים ממשלתיים וגופים מוסדיים הולכים להשקעה בפרויקטים כאלה מתוך הבנה שאין בידי חלק ניכר מהזוגות הצעירים אפשרות לרכוש דירה, ולכן הם יפנו לתחום השכרה לטווח ארוך, מה שייתן להם קיבוע מחיר וכתוצאה מכך ודאות כלכלית".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]