banner
פרויקט הרדוף - גילה // הדמיה: אלקי דייטש
פרויקט הרדוף - גילה // הדמיה: אלקי דייטש

שכונת גילה בירושלים עולה לגובה: הוועדה המחוזית תדון בתכנית התחדשות הכוללת הקמת מגדלים בני 35 קומות

התכנית, שתבוצע במתכונת פינוי בינוי, כוללת הקמת 750 יח"ד חדשות במכפיל של 4.18

זיו גולדפישר 27.11.2022

750 יחידות דיור במגדלים שגובהם עד 35 קומות במכפיל של 4.18. כך תיראה תכנית ההתחדשות העירונית ברחוב הרדוף בשכונת גילה בירושלים, שתעלה לדיון ראשון בוועדה המשנה להתחדשות עירונית במחוז ירושלים בראשית החודש הקרוב.

התכנית, המתפרסת על שטח של 17.7 דונמים, הוכנה על ידי האדריכל ארי כהן, והוגשה לוועדה המחוזית על ידי הוועדה המקומית ירושלים ועל ידי היזמים, החברות רוטשטיין נדל"ן וטרא – התחדשות. התכנית, האמורה להתבצע במתכונת של פינוי בינוי, כוללת הריסת 178 יח"ד ב-15 בניינים בני 4-3 קומות וכן שני גני ילדים. בתמורה לכך, התכנית מציעה להקים 750 יחידות דיור ב-5 מגדלים (בני 35-23 קומות) לצד 3 מבנים מרקמיים (בגובה עד 10 קומות). סך שטח המגורים המוצע הוא 73,690 מ"ר. 20 אחוזים מיחידות הדיור המוצעות יהיו דירות קטנות. 

כמו כן, במבני המגורים יוקצו שטחים לצורכי ציבור (מעונות יום, גני ילדים ובתי כנסת) בהיקף של כ-1,500 מ"ר, ושימושי מסחר ותעסוקה בהיקף של כ-2,000 מ"ר. לצד מגרש המגורים התכנית מציעה להגדיל את היצע השטחים הפתוחים (שצ"פ), תוך שמירה על חלק ניכר מהעצים הבוגרים בשטחו. לצידו מוצע מגרש לחניה (לטובת מגרש המגורים).

ברקע לתכנית נכתב כי מטרתה היא התחדשות עירונית בשכונת גילה, תוך שדרוג המרחב הציבורי, תוספת מבני ציבור ומסחר והקמתו של רחוב גישה נוסף לשכונה. התכנית מאפשרת את התחדשות המתחם בשלבים, כך שחלק מהתושבים הקיימים יוכלו לעבור ישירות מדירתם הנוכחית לדירה החדשה (ללא צורך בפתרון לתקופת ביניים). בכל הנוגע לדיירים, התכנית מציינת כי מתוך כלל שטחי הבנייה בפרויקט, 4,500 מ"ר מיועדים לטובת הגדלת שטח המרפסות מ-12 מ"ר ל-18 מ"ר בממוצע ליח"ד. 

יש לציין כי בסקר חברתי שנערך בין בעלי דירות המתגוררים במתחם לקראת קידום הפרויקט, עלה שכמחצית מבעלי דירות אינם רוצים לגור בבניין בן 33 קומות. על רקע זה מציעה חברת גיאוקרטוגרפיה, שחיברה את הדוח החברתי, לשלב בנייה מרקמית לטובת חלק מדיירי המתחם המעדיפים זאת.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות