דאלית אל כרמל: 2,500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית חיפה החליטה להפקיד תוכנית להקמת שכונת מגורים ביישוב דאלית אל כרמל
הוועדה המחוזית חיפה החליטה להפקיד תוכנית להקמת שכונת מגורים ביישוב דאלית אל כרמל
אילוסטרציה // Depositphotos
הוועדה המחוזית לתכנון ובניה חיפה, בראשות איתמר בן דוד, החליטה להפקיד תוכנית לשכונת מגורים חדשה "אל רנדה" ביישוב דאלית אל כרמל, שיזם האגף לתכנון מקומי במינהל התכנון בהובלת מיכל מריל. התוכנית ממוקמת בדרום-מערב היישוב על שטח של כ-630 דונם. מצפון לתוכנית נמצאת תוכנית שכונת "אל ונסה", אשר אושרה לפני כשנתיים ומדרום שטח גן לאומי פארק הכרמל.
התוכנית כוללת הסדרה של הבנייה הקיימת ויצירת שכונת מגורים אשר תיתן מענה לכ-2,500 יחידות דיור. הבינוי המוצע הוא 8 יחידות דיור לדונם שיוקמו במבני מגורים של 4-5 קומות, חלקם משולבים בחזיתות מסחריות. במינהל התכנון מציינים כי: "התוכנית מספקת מענה הן ברמת צרכי השכונה והן ברמת הצרכים של היישוב, זאת באמצעות קריית חינוך יסודי ועל יסודי אשר תיתן מענה לשכונה ולשכונות הסמוכות. התוכנית שמה דגש על שמירת השטחים פתוחים, ערכי הטבע והנוף הייחודים לאזור, וכוללת טיפול בוואדיות שבתחומה ועל ידי יצירת קשר לוואדיות הסובבים ולגן הלאומי". התוכנית תואמת לתכנית המתאר הכוללנית שנמצאת לקראת הפקדה. התוכנית ברובה הינה על קרקע פרטית ונערכה ע"י משרד אבירם אדריכלים, בהובלת אדריכלית דפנה דורפמן.
מהוועדה המחוזית נמסר כי: "התוכנית מהווה בשורה עבור היישוב, שכן היא מספקת פתרונות דיור והיצע רחב ומגוון של דיור שיאפשר מענה לצרכי היישוב הגדל כיום ובעתיד הרחוק. התוכנית מאפשרת פיתוח מושכל ורגיש של השטח בהתאם לצרכי התושבים ונעשתה לאחר מהלך מורכב וארוך של תיאום עם התושבים ובעלי הקרקע בתחומה".
בחן את עצמך: האם אתם בקיאים בתחום ההתחדשות העירונית
לקבלת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן