banner
מתחם גיורא // צילום: זיו גולדפישר
מתחם גיורא // צילום: זיו גולדפישר

התמריץ ליזמים במתחם גיורא ברמלה – תוספת של 5 אחוז בזכויות הבנייה

הוותמ"ל אישרה את תכנית הענק המציעה 3,200 יח"ד, וקבעה מנגנון לתוספת בינוי. ראש העיר, מיכאל וידל: "בשורה לעיר ולשכונה"

זיו גולדפישר 25.11.2024

ותמ"ל אישרה למתן תוקף את תכנית הענק להתחדשות עירונית במתחם גיורא ברמלה, המציעה כ-3,200 יח"ד. הוועדה, שדנה בשבוע שעבר בהתנגדויות לתכנית, החליטה ליישם מנגנון של תמריץ, שלפיו תאושר תוספת של 5 אחוזים לזכויות הבנייה (עד 160 יח"ד) לתקופה של 7 שנים, בעקבות טענות היזמים לחוסר כדאיות כלכלית. תכנית "תמל/ 2050", יוזמת רשות מקרקעי ישראל, שהגישה אותה יחד עם עיריית רמלה, מציעה התחדשות עירונית במתווה של פינוי-בינוי במתחם גיורא ברמלה. התכנית, בשטח של 188 דונמים, מציעה הריסה של 750 יח"ד והקמה של 3,206 יח"ד, בהן 200  יחידות דיור בהישג יד בייעוד ציבורי. בנוסף התכנית כוללת כ-74,000 מ"ר מסחר ותעסוקה וכ-5,440 מ"ר הפרשות מבונות. בשטח התכנית מצויה תחנת המטרו המאושרת – 'משה שרת', המהווה עוגן מרכזי בתכנית. 

התכנית הופקדה בחודש יולי האחרון, והוגשו נגדה 7 התנגדויות. החברות היזמיות אאורה וגרופית, שנבחרו לבנות במתחם, העלו טענה בדבר אי ישימות התכנית בשל רווחיות כלכלית צפויה נמוכה מהרווח המזערי המומלץ על ידי השמאי הממשלתי במיזמי פינוי בינוי, וכן טענות בדבר הערכים השמאיים אותם מניח שמאי התכנית בתקן 21.1. 

לטענת המתנגדים, התוכנית איננה ניתנת ליישום משום שאיננה רווחית. בתכנית קיימים מתחמי איחוד וחלוקה אשר אינם עומדים בסף הרווחיות המזערית הנדרשת בהתאם להמלצת השמאי הממשלתי הממליץ כי בעיר רמלה נדרש רווח מינימלי של .17% עוד טענו המתנגדים כי, לפי שומות אשר נערכו על ידי שמאים מטעמם ושצירפו להתנגדויות, נפלו ליקויים במסמך תקן 21.1 המהווה מסמך רקע לתכנית המופקדת. 

הוועדה דחתה את ההתנגדות, אך עם זאת החליטה על מנגנון תמריץ של תוספת 5 אחוז בהיקף זכויות הבנייה. הוועדה קבעה בהחלטתה כי: "לאור החשיבות שהוועדה רואה בצורך ביישומה המהיר של התכנית, תוך שמירה על עקרונות התכנון אשר פורטו בהרחבה לעיל, ותוך התחשבות במדיניות העירייה לגבי הגובה המקסימלי לבניה מיגדלית, וכן בשים לב לעקרונות המרחביים שהתכנית שמה לנגד עיניה – קובעת הוועדה כי תינתן תוספת זכויות בהיקף של ,5% כתמריץ". הוועדה הוסיפה כי: "תוספת בהיקף של 5% איננה מהווה שינוי מהותי, ונמצאה כאפשרית לאחר בדיקה חוזרת של ההשלכות הפרוגרמתיות והתכנוניות, וההשפעה שלה מבחינה פרוגרמתית ומרחבית ניתנת להצדקה ביחס לתרומתה האפשרית".

הוועדה החליטה להוסיף להוראות התכנית, הוראה הקובעת מתן תמריץ למימוש התכנית באמצעות האפשרות להגדיל את היקף יחידות הדיור והזכויות בכל מתחמי האיחוד והחלוקה לתקופה של 7 שנים.

ראש העיר מיכאל וידל, אמר ל"מגדילים" כי: "אני גאה לבשר על קידומה של התוכנית להתחדשות שכונת גיורא, תוצאה של עבודה משותפת בין עיריית רמלה ורשות מקרקעי ישראל. התוכנית תחזק את החיבור של השכונה למרכז העיר ותעניק לה צביון חדש ומודרני, עם שדרה מרכזית רחבה ושיפור משמעותי בנגישות בזכות תחנת המטרו המתוכננת ברחוב שרת. התהליך לווה בשיתוף מלא של התושבים ובעלי הדירות בשכונה, מתוך מחויבות אמיתית לצרכים ולחלומות של הקהילה המקומית. חלוקת התוכנית לשישה מתחמים עצמאיים מאפשרת התקדמות מדורגת ויעילה, שתבטיח איכות חיים גבוהה לתושבי השכונה. זוהי בשורה חשובה לעיר רמלה ולעתידה של שכונת גיורא, ואנו נמשיך לפעול במלוא המרץ למען פיתוחה ושגשוגה של העיר".

התכנית נערכה על ידי האדריכל ארי כהן ממשרד נ.מלצר, ג.איגרא, א. כהן – אדריכלים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות