banner

הצעת חוק קבוצות רכישה הופכת את המארגן ל"יזם בתחפושת"

"הצעת חוק "ענבל אור" מכילה ליקויים מהותיים, שאינם יכולים להתקיים יד ביד עם שיטת קידום פרויקט באמצעות קבוצת רכישה" // דעה

תמונה: צחי סופרין // צילום אסף פינצוק

מאת: צחי סופרין, מנכ"ל קבוצת סופרין

תחילה, אנו מברכים על הכוונה להסדיר את תחום קבוצות הרכישה, חוק שיש לו פרצות רבות. מן הסתם, המטרה של המחוקק היא להגן על השותפים בקבוצת הרכישה, מטרה מאוד הגיונית ולגיטימית אלא שמספר סעיפים בחוק מתנגשים עם חוקים אחרים כגון חוק מיסוי מקרקעין ועל כך יש לתת את הדעת.

ליקויים מהותיים
בנוסף, יש בהצעת החוק עוד מספר ליקויים מהותיים, שלא יכולים להתקיים עם השיטה של קידום פרויקט באמצעות קבוצת רכישה:

ראשית, לא ניתן לאפשר לאדם לצאת מקבוצת רכישה באמצע, לפני השלמת הפרויקט כי יש לו חלק פיננסי בקבוצה.

שנית, יש לאפשר לאותו אדם למכור את זכויותיו לצד ג' ובתנאי שאותו צד ג' "נכנס בנעליו". שלישית, סעיפים נוספים וחבויות אשר אמורים לחול על מארגן הקבוצה, עלולים להתנגש עם חוק מיסוי מקרקעין אשר עלול להטיל על המארגן תשלום מס רכישה בגין רכישת המקרקעין.

"יזם בתחפושת"
דרישות אילו עלולות לגרום לכך שיראו במארגן קבוצת הרכישה כ"יזם בתחפושת" וזהו לא תפקידו. לכן, צריכים להציב קריטריונים בהם יעמוד מארגן קבוצת הרכישה ובהנחה והוא עומד בהם, יש לפטור אותו מתשלום מס הרכישה, על מנת לשמר את היתרון העיקרי של הצטרפות לקבוצת רכישה.

בסופו של יום חשוב להבין כי השיטה של הקמת נכס במסגרת של קבוצת רכישה, היא אלטרנטיבה ראויה לרכישת נכס מקבלן אך היא טומנת בחובה אחריות החלה על המצטרף לקבוצה.

*הכותב הינו מנכ"ל קבוצת סופרין, מראשונות החברות בארץ שקידמו פרויקטים באמצעות קבוצות רכישה

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות