banner
אילוסטרציה // מגדילים
אילוסטרציה // מגדילים

חברת אאורה נגד פרויקט פינוי בינוי בלוד שבו זכתה: מכפיל 3.7 זה יחס סביר, אבל לא בעיר הזאת

ותמ"ל תדון השבוע בהתנגדויות שהוגשו נגד פרויקט פינוי בינוי במתחם שלמה המלך בלוד, בהן של היזם והעירייה, שטענה כי טעות בחישובים גרעה עשרות יחידות. קופת חולים כללית שטוענת כי היא לא נהנית מזכויות בנייה על מגרש בבעלותה

זיו גולדפישר 22.11.2022

חברת הבנייה אאורה, שזכתה בפרויקט פינוי בינוי במתחם שלמה המלך בלוד, הגישה התנגדות לתכנית. הסיבה: המכפיל שעל פיה היא אמורה לבנות, 3.7, אינו כדאי בעיר לוד בגלל מחירי הנדל"ן הנמוכים בה. 

השבוע תדון הוועדה למתחמים מועדפים לדיור ולפיתוח מוטה תחבורה ציבורית (ותמ"ל) בהתנגדויות שהוגשו נגד תכנית ההתחדשות העירונית במתחם שלמה המלך בלוד.  

להתנגדות הצטרפה גם הרשות המקומית, שטוענת כי בגלל טעות בחישובים, יש להגדיל את מספר יחידות הדיור במתחם. עוד התנגדות הוגשה על ידי קופת החולים הכללית, שטוענת כי התכנית פוגעת בה, מכיוון שהיא לא נהנית מזכויות בנייה על מגרש שבבעלותה במתחם. 

תכנית התחדשות עירונית למתחם שלמה המלך בעיר לוד משתרעת על שטח של כ-236 דונם והיא כוללות 982 יח"ד המיועדות לפינוי, וכן מבני ציבור ומבני מסחר. במקומן, ייבנו 3,653 יח"ד, בבניינים בני 4 עד 25 קומות, לצד קומות קרקע למסחר ושטחי ציבור מבונים, שטחים ציבוריים פתוחים, שטחים למבנים ומוסדות ציבור. הפרויקט, שאותו יזמה החברה הכלכלית של לוד, זכה להכרה כתוכנית מועדפת למגורים.

התוכנית הופקדה להתנגדויות לפני כשלושה חודשים, והשבוע תדון בהן הוותמ"ל. חברת אאורה, שנבחרה לבצע עבודות פינוי על מספר חלקות ברחוב שלמה המלך, הפרויקט, טענה בהתנגדותה כי המכפיל שעל פיו היא אמורה לבנות (3.7), לא יהיה רווחי עבורה. החברה אמורה להרוס 72 יח"ד ולבנות במקומן 271 חדשות, כנטען בהתנגדות כי: "יחס זכויות הבנייה (1:3.7) מהווה אמנם יחס ראוי ביחס לפרויקט באזורי ביקוש גבוהים יותר מהעיר לוד, בהם מחירי הדירות גבוהים יותר, אולם ביחס ללוד וביתר שאת ביחס למיקום החלקות, לא ניתן יהיה להקים פרויקט פינוי בינוי לפי הצעת זכויות הבנייה הנוכחית, באשר המתנגדת (חברת אאורה) לא תוכל להגיע לרווח יזמי סביר, אלא להפסד".

מהנדסת העיר, גל גבריאל, טענה בהתנגדות שהגישה בשם הרשות המקומית כי בגלל טעות בחישובים, התוכנית כוללת מספר נמוך מהנדרש של דירות. "לאור טעות שנפלה בנתוני השטח הבנוי במצב הקיים של יח"ד בשלושה מתחמים, נדרשת תוספת שטחים לסל הזכויות לבניה למגורים", נכתב בהתנגדות, "סה"כ תוספת מבוקשת לתכנית עומדת על 40 יח"ד".

כללית שירותי בריאות, שהיא בעלת זכויות על מגרש שעליו פועלת מרפאה שלה, טענה בהתנגדותה כי התוכנית פוגעת בזכויות הקניין שלה, מכיוון שהיא לא נהנית מזכויות בנייה על המגרש. "טבלאות האיזון וההקצאה של התכנית מקצות למתנגדת (הכללית) מגרש נטול זכויות בנייה, ובכך, פוגעות בזכויותיה הקנייניות", נטען בהתנגדות. "התכנית מקפחת את בעלי החלקה ביחס לבעלי נכסי מגורים בתכנית". הכללית מבקשת כי הוותמ"ל הוועדה הנכבדה תקצה לה זכויות "בדומה לכל הבעלים הפרטיים בשטח התכנית המופקדת, בין אם בשטח בייעוד 'שטח למבני ציבור' ובין אם בשטח בייעוד 'תעסוקה' ו/או 'מרפאות' ובמגרש עצמאי שיאפשר צמיחה והתרחבות בעתיד. הוועדה מתבקשת להגדיל את זכויות הבניה בשטח החדש אשר יוקצה למתנגדת".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות