banner
פרויקט לשכירות ארוכת טווח בגני אז"ר ברמת גן // הדמיה: איוולב מדיה
פרויקט לשכירות ארוכת טווח בגני אז"ר ברמת גן // הדמיה: איוולב מדיה

חברת פרשקובסקי שילמה 84 מיליון שקל לבניית 195 דירות בשכירות ארוכת טווח

היזמים לא נטשו את שוק השכירות: שמונה מציעים נגשו למכרז הראשון שנסגר מאז פרוץ המלחמה, ורשם עלייה של 25% במחיר הקרקע לדירה

הביקורת של היזמים על שוק שכירות ארוכת הטווח אל מול מבחן המציאות": שמונה מציעים ניגשו למכרז להשכרה ארוכת טווח בגני אז"ר ברמת גן, במסגרתו ייבנו 195 יח"ד. חברת פרשקובסקי זכתה במכרז בתמורה לכ-84 מיליון שקל, כולל הוצאות פיתוח ומע"מ, המהווים כ-430 אלף שקלים עבור קרקע ליחידת דיור. 

זהו המכרז הראשון להשכרה ארוכת טווח של דירה להשכיר ורמ"י (רשות מקרקעי ישראל)  שנסגר מאז החלה תחילת המלחמה ומכרז שני להשכרה ארוכת טווח של "דירה להשכיר" בגני אז"ר.  "התמורה שתשולם, מבטאת עליה של כמעט 25% במחיר הקרקע ביחס למכרז הקודם בגני אז"ר שנסגר בספטמבר 23, בו זכו החברות שבירו ורייסדור בשני מתחמים סמוכים, בתמורה לסכום של 97 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח ומע"מ. באותה עת הכריזו בכירי החברות היזמיות בארץ, כי דיור להשכרה ארוכת טווח איננו משתלם כלכלית, זאת לאור אי הוודאות השוררת בשוק הדיור והאפשרות למכור את הדירות רק לאחר עשרות שנים. המציאות מראה כי יש יזמים שעדיין מאמינים בשוק השכירות. 

"מחיר קרקע ליחידת דיור עמד אז על 348 אלף שקלים", עלייה של כ- 25%, אומרים במשרד הבינוי והשיכון, "תוצאות המכרז יחד עם מספר המציעים הרב, מצביעות על החזרה של היזמים לשוק השכירות ארוכת הטווח והאטרקטיביות שלו בעיניהן". 

ב"דירה להשכיר" מציינים כי כ-18.5 אלף יח"ד המיועדות לאכלוס בשנים הבאות נמצאות כעת בשלבי הקמה ושיווק, מתוכן כ-3,500 יח"ד כבר שווקו ומיועדות לאכלוס בשנתיים הקרובות. בשנתיים האחרונות אוכלסו כ- 4,000 יח"ד דיור. 

חצי מהדירות מיועדות לזכאים
הפרויקט המדובר כולל 195 יח"ד במגרש אחד בשטח כולל של כ-4.9 דונם, בשני בניינים בני 31 ו-9 קומות. מחצית מהדירות מיועדות לדיור בשכר דירה מופחת לזכאים ומחצית מהדירות יושכרו בשוק החופשי במחירי שוק. בנוסף לדירות המגורים, כולל הפרויקט 770 מ"ר של שטחי מסחר.

תוכנית "גני אז"ר תמ"ל/1038" נמצאת בסמוך לכביש 461, לאוניברסיטת בר אילן ובית החולים שיבא, בין כביש 4 לכפר אז"ר. השכונה החדשה ממוקמת צפונית לציר הקו הסגול של הרכבת הקלה המתוכנן והיא תכלול כ-1920 יח"ד, מתוכן 393 יחידות דיור קטנות, ועוד 250 יחידות דיור מוגן. 30 אלף מ"ר יוקצו למבני ציבור, 120 מ"ר ישמשו לתעסוקה ו-10,000 מ"ר נוספים מיועדים למסחר. 

הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ
הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ

יצחק גולדקנופף, שר הבינוי והשיכון, מסר לאחר סגירת המכרז כי: "שמתי דגש מיוחד בקידום של שוק השכירות המוסדי, כדרך שמאפשרת את הגדלת מלאי הדיור ובו זמנית מנחילה נורמות ראויות לשוק השכירות בכללותו. אני מברך על המשך הפעילות גם בשגרת חירום בה אנו נמצאים, לא ניתן להרפות מעשייתנו החשובה גם בימים אלו, כיוון שמשמעותה הוא מתן מענה לצורך בסיסי לקורת גג."

ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | Depositphotos
ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | Depositphotos

יעקב קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל, מסר כי: ״המכרז הוא בשורה חיובית לשוק השכירות המלמד כי ישנה היתכנות לפרויקטים מסוג זה. רמי תמשיך לשווק קרקעות לדיור להשכרה ותבחן צעדים נוספים אשר ישפרו את הכדאיות גם במכרזים נוספים בכל רחבי הארץ."

ענבל דוד מנכ"לית דירה להשכיר // צילום: דורון לצטר
ענבל דוד מנכ"לית דירה להשכיר // צילום: דורון לצטר

ענבל דוד, מנכ"לית דירה להשכיר, מסרה כי: "נמשיך להגדיל את היצע יח"ד להשכרה ארוכת טווח על מנת להציע לציבור השוכרים בישראל אלטרנטיבת מגורים אטרקטיבית בהישג יד".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות