banner
אילוסטרציה // מגדילים
אילוסטרציה // מגדילים

התנאי לרובע חדש עם 2,650 יח"ד ביקנעם: הקצאת קרקע משלימה להתחדשות עירונית

תכנית המבואות המערביים עולה לדיון הפקדה. סיגי בארי, מתכננת הוותמ"ל, ממליצה להשתמש בה כמנוע צמיחה להתחדשות עירונית

זיו גולדפישר 21.07.2024

תכנית להקמת רובע מגורים בן 2,650 יח"ד ביקנעם עילית, יוזמת משרד הבינוי והשיכון, עולה השבוע לדיון בותמ"ל לקראת הפקדה, עם המלצה של מתכננת הוועדה להתנות את הפקדתה של התכנית בכך שיוקצו בתחומה קרקעות משלימות להתחדשות עירונית בשכונות הוותיקות בעיר. 

התכנית, "יקנעם עילית – מבואות מערביים", מציעה הקמת שכונת מגורים חדשה בדרום מערב יקנעם עילית, הממשיכה את הפיתוח העירוני מדרום לפארק נחל השניים ולכיוון מערב תוך הסטת דרך אזורית 672 הקיימת.

ההחלטה על הקמת השכונה התקבלה לפני כשנתיים על ידי עדת שרים לענייני פנים, שירותים, תכנון ושלטון מקומי. על פי ההחלטה, שקיבלה את אישור הממשלה, השכונה תוכר כמתחם מועדף לדיור. 15 אחוז מהדירות יהיו מיועדות להשכרה, מחצית משיעור זה יוקצה עבור דירות להשכרה לטווח ארוך במחיר מופחת. השכונה מתוכננת על קרקע שהועברה לשטחה המוניציפלי של יקנעם מהמועצה האזורית מגידו, בתום מאבק משפטי ממושך. 

שטח התכנית הוא 660 דונמים. לצד 2,650 יח"ד, התכנית מציעה 10,000 מ"ר של מסחר ותעסוקה. התכנית עלתה לדיון ראשון בותמ"ל במסגרת שולחן עגול לפני כארבעה חודשים, וכעת עולה לדיון הפקדה. בחוות דעת תכנונית של מתכננת הוועדה, סיגי בארי, היא ממליצה להפקיד את התכנית בתנאים. אחד התנאים להפקדה, על פי חוות דעתה של בארי, הוא כי תיבחן האפשרות כי התכנית תשמש כמנוע צמיחה להתחדשות עירונית של השכונות הוותיקות תוך מתן הזדמנות לשטחי השלמה שיאפשרו תהליכי פינוי בינוי, בין השאר בתכנית ותמ"לית נוספת המקודמת בעיר במסלול פינוי בינוי. מדובר בתכנית "נוף לכרמל", המציעה עם 1,410 דירות במקום 450 דירות ישנות.

ערב עלייתה לדיון שולחן עגול, בחודש מרץ השנה, אמר ראש העיר, רומן פרס, שרק נבחר לתפקידו, ל"מגדילים": "זה שטח שקיבלנו לפני כשנתיים כחלק מהגדלת השטח המוניציפלי, בין מושב אליקים לפארק התעשייה מבוא כרמל. 3 שנים נלחמנו על התכנית הזאת".

עוד אמר פרס כי יקנעם היא עיר צעירה, ולכן יש צורך לקדם תכניות בנייה: "60 אחוז מאוכלוסיית העיר היא עד גיל 40, 31 אחוזים עד גיל 18. אנחנו יודעים כמה זמן לוקח לתכנן בנייה למגורים בשכונות החדשות, ולכן לתכנן היום את השכונות העתידיות –מה שלא נתכנן היום לא יקרה מחר. לכן אנחנו צריכים לקדם היום את התכנית, כדי שתוך 5- 7 שנים היא תצא לפועל, עבור הילדים שלנו. אנחנו רוצים שהם יישארו כאן, ולכן אנחנו רוצים לבנות דיור למגורים".

את התכנית ערל אדריכל מיכאל וינד, ממשרד כהן, וינד ושות' אדריכלות ותכנון ערים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות