banner
שר הפנים, אריה דרעי // יח"צ
שר הפנים, אריה דרעי // יח"צ

משרד הפנים: שבועיים הארכה לתגובות הציבור לתזכיר החוק הכולל את תמ"א 38 החדשה

מדובר בתזכיר החוק המתייחס גם למתווה החדש של תוכנית חיזוק המבנים וגם לשורה של נושאים חשובים אחרים כמו ביטול ההקלות, שילוב שטחי ציבור בבניינים חדשים, שינוי בחוק הנוגע לפיצוי מכח סעיף 197 וגם שינוי בפעילות הועדה לתשתיות לאומיות (הות"ל)

פרסום ראשון – הארכה באפשרות להערות לתזכיר החוק החדש המתייחס בין היתר לתוכנית החדשה לתמ"א 38. משרד הפנים, שיזם את התיקון לחוק התכנון והבנייה, מבקש להאריך בשבועיים נוספים את האפשרות למתן הערות לתזכיר החוק. נזכיר כי במקור יכלו משרדי הממשלה, אנשי מקצוע וגם הציבור הרחב לפנות עד הימים האחרונים בלבד למשרד הפנים בנוגע להערות על תזכיר החוק. כעת, המועד הוארך ואת ההערות ניתן יהיה לשלוח עד ל-3 לינואר 2021. הכתובת להערות הציבור היא משרד הפנים – היועץ המשפטי עו"ד יהודה זמרת.

נזכיר כי מדובר בתזכיר חוק התכנון והבנייה המתייחס לתיקון 128 לחוק התכנון והבניה הוותיק. תיקון זה הוא התיקון המשמעותי ביותר בחוק התכנון והבנייה מאז הרפורמה האחרונה שעברה לפני מספר שנים. תזכיר החוק כולל שורה של נושאים שלפני מספר חודשים היו אמורים להיכלל במסגרת חוק ההסדרים הצמוד לתקציב המדינה, אולם כידוע – תקציב המדינה טרם אושר ובמשרד הפנים העדיפו לקדם את החקיקה בנפרד.

אחד הסעיפים המשמעותיים בתיקון האמור לחוק הוא המתווה החדש לתמ"א 38 שעתיד להחליף את התוכנית המקורית לאחר שהמועצה הארצית לתכנון ובניה קבעה שתמ"א 38 לא תוארך יותר מעבר לאוקטובר 2022. המתווה החדש לתמ"א 38 כולל שורה ארוכה של שינויים שהעיקרי בהם הוא מתן שיקול דעת רחב יותר לרשות המקומית כמו גם הצורך לאשר תב"ע חדשה וגם קביעת זכויות ברורות להליך תמ"א 38/2 (הריסה ובניה). 

 עוד קובע המתווה החדש כי תמ"א 38/1 (מבלול חיזוק ותוספת זכויות על בניין קיים) יוגבל, יותנה באישור מהנדס וגם יוכל להניב ליזם ולבעלי הדירות תמורה מופחתת מזו שהייתה נהוגה עד כה. המטרה המוצהרת של המתווה החדש היא להעדיף פרויקט של הריסה ובניה על פני חיזוק. 

עוד כולל התזכיר החדש גם התייחסות לשורה של נושאים נוספים. בין היתר – היוזמה של מינהל התכנון לעשות סוף להקלות בענף הבנייה ולבטל את האפשרות הרחבה שקיימת היום להגיש בקשה להקלה בפרויקטי בנייה בשורה ארוכה של נושאים. עוד כולל התזכיר גם התייחסות לשינוי במתווה הליך הפיצוי שניתן לתבוע עקב אישור תוכנית חדשה (סעיף 197), שינוי בנושא היטלי השבחה, שילוב זכויות לשטחי ציבור בפרויקטים חדשים ושינוי בפעילות הוועדה לתשתיות לאומיות (הות"ל).

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות