banner
הדמיה קריית משה // בר לוי אדריכלים
הדמיה קריית משה // בר לוי אדריכלים

הצלחה חלקית למכרז רמ"י ברחובות: ארבעה מגרשים לבניית 410 יח"ד בקריית משה

המכרז החל עם הצעה לבניית 710 יח"ד והסתיים עם זכייה של החברות אאורה, י.ח דמרי ואביסרור

זיו גולדפישר 20.08.2023

הצלחה חלקית למכרז הקרקעות בקריית משה ברחובות לבניית 592 יח"ד: החברות אאורה, י.ח דמרי ואביסרור זכו במכרז שפרסמה רמ"י בשכונה. החברות זכו ב-4 מהמגרשים שהוצעו במכרז, הכוללים בסך הכל 410 יח"ד. שני מגרשים נוספים, ל-182 יח"ד לא נמכרו, לאחר שהמציעים זכו במתחם אחר. המכרז הסתיים, לפי שעה, לאחר ירידה דרמטית במחירי המינימום של המגרשים: שיעור של 36 אחוזים רק במכרז הנוכחי ל-592 יח"ד, וירידה מצטברת של 60 אחוזים ביחס למכרז המקורי שפרסמה רמ"י, לבניית 710 יח"ד, שהסתיים בכישלון.

במכרז, שהסתיים לקראת סוף השבוע שעבר, זכתה חברת אביסרור במגרש לבניית 128 יח"ד, ותשלם מעל 66 וחצי מיליון שקל – 41 מיליון שקל מחיר המגרש ו-25.6 מיליון שקל הוצאות פיתוח.

אאורה זכתה בשני מגרש, לבניית 190 יח"ד בסך הכל ותשלם 94.1 מיליון שקל – מגרש אחד לבניית 108 יח"ד, ותשלם 29.1 מיליון שקל מחיר הקרקע ועוד 24.3 מיליון הוצאות פיתוח, ובסך הכל 53.4 מיליון שקל. במגרש שני, לבניית 82 יח"ד, תשלם אאורה 24.1 מיליון שקל עבור הקרקע ועוד 16.6 מיליון שקל הוצאות פיתוח, ובסך הכל 40.7 מיליון שקל. 

י.ח דמרי זכתה במגרש לבניית 92 יח"ד, ותשלם 26.3 מיליון שקל עבור המגרש ו-17.6 מיליון שקל הוצאות פיתוח, ובסך הכל 43.9 מיליון שקל.

שני מתחמים נוספים, האחד ל-92 יח"ד והשני ל-90 יח"ד (182 יח"ד סך הכל), לא נמכרו לאחר שהמציעים זכו במתחם אחר.

המכרז בקריית משה עבר מספר גלגולים, ללא הצלחה. המכרז, שהוא חלק מתכנית ההתחדשות העירונית בשכונה, כלל בהתחלה 710 יח"ד בשבעה מתחמים. מכרז ראשון שפרסמה רמ"י בסוף השנה שעברה נסגר ללא מציעים, בגלל המחיר הגבוה. לאחר שלמכרז הראשון לא ניגשו יזמים, הוחלט לפני חצי שנה לפרסם מכרז שני. 

מחירי המינימום במכרז החוזר ירדו דרמטית בשיעור של 36 אחוזים בהשוואה למכרז הראשון. לפני כשלושה חודשים התברר כי גם המכרז החוזר נגמר בכישלון, לאחר שרק מתחם אחד מתוך שבעה נמכר. המתחם שנמכר מיועד לבניית 108 יח"ד.

בחודש יוני החליטו ברמ"י לצאת למכרז נוסף, שלישי במספר, למכירת ששת המתחמים שנותרו. על פי חוברת המכרז הראשונה, מחיר המינימום של כלל המתחמים עמד על 268.1 מיליון שקל, והוצאות הפיתוח הן 127.7 מיליון שקל. השבוע, כאמור, פורסם עדכון למחירים במכרז. על פי העדכון החדש, מחיר המינימום של כלל המתחמים הוא 162.6 מיליון שקל (קיצוץ של 39.3 אחוזים). הוצאות הפיתוח המעודכנות הן 120.6 מיליון שקל (ירידה של כ-5.5 אחוזים). בהשוואה למכרז הראשוני, מדובר בירידה דרמטית יותר במחירי המינימום, של 61 אחוזים.

בראיון שהעניק מנכ"ל ה.ל.ר (החברה הכלכלית לרחובות), נסים סלמן, לאחר הכישלון השני במכרז, הוא הסביר כי הסיבה לכישלון היא ירידת מחירי הקרקע בעקבות עליית הריבית, דבר שמביא לכך שיזמים מתקשים לקבל מימון מהבנקים. "שוק הנדל"ן עובר בחודשים האחרונים טלטלה כתוצאה מעליית הריבית במשק, הירידה החדה בעסקאות לרכישת דירות חדשות וכן מהירידה המסתמנת במחירי הדירות", הוא הסביר דאז, "ברחבי הארץ מכרזים נסגרים ללא הצעות או עם הצעות חלקיות בלבד, תוך שחיקה של עשרות אחוזים במחירי הקרקעות. בשל כך היזמים נוקטים משנה זהירות מחשש שעלויות המימון הגבוהות של רכישת הקרקעות יהפכו את העסקאות לפחות משתלמות".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות