banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

הקבלנים נגד עיריית פתח תקוה: מבקשת לקצץ 5% מהתמורה לספקים

החלטה של עיריית פתח תקווה עלולה להביא לקיצוץ 5% מהשכר המגיע לחברות הבונות את התשתיות ומבני הציבור בעיר. התאחדות הקבלנים בוני הארץ: "מדובר במהלך חד צדדי. ראש העיר חייב להתערב". העירייה: "ספקי העירייה המתפרנסים מהרשות שנים רבות, התבקשו להירתם למאמץ"

אילוסטרציה // Depositphotos

התאחדות הקבלנים בוני הארץ תוקפת בחריפות את עיריית פתח תקווה על בקשתה להפחית 5% מכל תמורה המגיעה לספקיה. לדבריה, כתוצאה מהחלטה זו החליטה החברה לפיתוח פ"ת לקצץ 5% מהתשלומים המגיעים לכל הקבלנים הבונים את התשתיות, בתי הספר, גני הילדים ומוסדות ציבור בעיר, לאחר שהחלו בעבודתם. "הכל תחת התירוץ שמדובר בתוצאה של משבר הקורונה. מדובר בהחלטה שהתקבלה בניגוד מוחלט להמלצה מפורשת של מרכז השלטון המקומי לרשויות המקומיות, אשר קבע כי יש לעשות הכל כדי לסייע ולהקל על הקבלנים לצלוח את המשבר", כך טוענים בהתאחדות.

ההתאחדות פנתה בימים האחרונים במכתב קשה למנכ"ל עיריית פתח תקווה, רו"ח יניב בניטה ולמנכ"ל החברה לפיתוח פתח תקווה לירון גולדנברג, ובו היא טענה כי המהלך עומד בניגוד לדין ולהוראות החוזים שעליהם חתומה העירייה, וכן לעקרונות היושר וההגינות המסחרית, ותהתה בכלל באשר למקור הסמכות של העירייה לדרוש מהקבלנים הפחתה כפויה וחד צדדית שכזו.

התאחדות הקבלנים טוענת במכתב לעירייה: "כפי שבוודאי ידוע לכם, משבר הקורונה לא 'נחת' רק על עיריית פתח תקווה, אלא מדובר במשבר עולמי שבאופן טבעי פוגע בכל המשק בישראל, כולל ענף התשתיות והבנייה החוזית. כך למשל, מאז תחילתו של המשבר סופג ענף הבנייה ירידה בשיעור של כ-60% בתפקודו, בין היתר בשל מחסור בעובדים ואנשי שטח, מחסור במשאבים ובחומרי גלם, עליות מחירי תשומות בשל תנודות מטבע ועוד. אולם האיום המשמעותי ביותר, בייחוד בימים אלה, הוא הפגיעה בתזרים המזומנים של החברות".

במכתבה, מזכירה ההתאחדות כי הממשלה הכריזה על ענף הבנייה והתשתיות – הקטר של כלכלת ישראל – כענף חיוני, שיסייע למדינה לדחוף את המשק כולו. "אם לא די בכך, הרי שמיד עם ההכרזה וכפי שמצופה מהם, ביצעו משרדי הממשלה השונים והחברות הממשלתיות מספר פעולות והקלות עבור קבלני הביצוע, ובין השאר הקדימו תשלומים, שחררו ערבויות וכספי עכבון, הקפיאו קיזוז של מקדמות וכו'. מיותר לציין כי, כל אותן הפעולות מטרתן אחת – לאפשר לקבלנים בעת המשבר להמשיך לבנות ולפתח את הארץ ועל ידי כך גם לדחוף כלפי מעלה את המשק כולו", נכתב. ההתאחדות קוראת לעיריית פתח תקווה לבטל את ההחלטה להפחית בתמורה לקבלנים ולהורות לחברה לפיתוח לחזור בה מהודעתה.

צביקה דוד, סגן נשיא ויו"ר אגף קבלני התשתיות בהתאחדות הקבלנים בוני הארץ : "המהלך של העירייה נגד הקבלנים מקומם. העירייה פועלת בניגוד להמלצה המפורשת של מרכז השלטון המקומי שקראה למנכ"לי הרשויות המקומיות לסייע לקבלנים. כמו כן, מדובר במהלך המנוגד גם למדיניות של מזמיני העבודה הגדולים במשק ושל החשב הכללי באוצר שפנה למזמיני העבודה הגדולים והנחה אותם להקל על הקבלנים ואף להקדים תשלומים על מנת שיוכלו להמשיך ולבנות את הארץ. ראש העיר חייב להתערב בנושא זה אישית ולמנוע פגיעה בקבלנים ובאמון שלהם בעיריית פתח תקווה". 

אהרון דינוביץ, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים בפתח תקווה, הוסיף: "וירוס הקורונה מטלטל את כל המשק וגם את קבלני פתח תקווה. תפוקת העבודה ירדה משמעותית עקב חוסר בעובדים, אנחנו חווים ירידה חדה בשירותים שמספקות הרשויות המקומיות בשל צמצום מספר העובדים במגזר הציבורי ובמוסדות התכנון, ונתקלים בחוסר בחומרי גלם לבנייה וכן בצמצום מתן האשראי על-ידי הבנקים. אני קורא להנהגת העיר לעשות הכל על מנת לסייע לקבלנים לבנות ולחדש את פתח תקווה ולא לנקוט במהלכים חד צדדיים המסכנים את המשך פעילותן של החברות".

מלשכת דובר עיריית פתח תקוה נמסר כי: "כפי שראש העיר הסביר בועדת הכספים (20.4), בשל המשבר, עיריית פתח תקוה כמו שאר הרשויות האיתנות בישראל נדרשות להתנהל בצורה כלכלית שונה. לאור כך, ספקי העירייה המתפרנסים מהרשות שנים רבות, התבקשו להירתם למאמצי הרשות בנושא ולהפחית את התשלומים המועברים אליהם בחמישה אחוזים בלבד. מעבר לכך, כפי שברור לכל, העירייה לא יכולה להפחית משכר הספקים על דעת עצמה, שכן, המכרז בו הם זכו מגדיר בדיוק את אופן התשלומים. לכן, הלכה למעשה, הדבר היה נתון להסכמתו הבלעדית של הספק. 

"נדגיש כי עיקר המשאבים להתמודדות מול המשבר הושתו על הרשויות המקומיות כאשר במקביל לא הייתה כמעט הכנסה. עם פרוץ המשבר, עיריית פתח תקוה פעלה באופן מתוגבר בעיקר בנושאי רווחה והסברה, וזאת כדי להבטיח את בריאות התושבים ורווחתם. על קצה המזלג נציין כי עד כה חולקו עשרות אלפי חבילות מזון לקשישים ולנזקקים וכן הוקמו מוקדים ייעודיים ויוזמות מקומיות עבור בעלי העסקים ואוכלוסיית בני הגיל השלישי. אין ספק כי מכלול הפעולות בהן ראש העיר נקט הן אלו אשר הניבו את התוצאות המעודדות כפי שמראים מדדי הבריאות על פתח תקוה".

 

בחן את עצמך: האם אתם בקיאים בתחום ההתחדשות העירונית

לקבלת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות