banner
מוטי ששון // באדיבות דוברות העירייה | חולון // Depositphotos
מוטי ששון // באדיבות דוברות העירייה | חולון // Depositphotos

עד 400 אלף תושבים: אושרה להפקדה בתנאים תוכנית המתאר לחולון

מהנדס העיר חולון: "זכויות בנייה הן משאב מוגבל – התוכנית קובעת זכויות בסיסיות ומתן אפשרות להעצמת זכויות במקומות נבחרים"

מעקב "מגדילים": הוועדה המחוזית תל-אביב לתכנון ולבנייה אישרה היום (19.6.23) להפקיד בתנאים את תוכנית המתאר הכוללנית לחולון ח/2040, שהגישה הוועדה המקומית חולון, ואשר נחשפה ב"מגדילים" בשבוע שעבר לקראת הדיון. הקיבולת המקסימלית של מספר יח"ד בעיר על פי התכנית היא 129,310. 

ראש העיר, מוטי ששון, אמר עם אישור התוכנית להפקדה כי: "התכנון המתארי עונה על האתגרים המשמעותיים בתחום הדיור, התחבורה והסביבה ומציע להם פתרון חדשני ואחראי בכלים שעומדים לרשותנו כרשות מקומית. הפקדתה של התוכנית היא בשורה גדולה לתושבי העיר ותעניק לוועדה המקומית סמכויות נרחבות". 

התוכנית קובעת את הקיבולת המקסימלית של בינוי בכל אשכול (מרחב עירוני): תל גיבורים –  9,400 יח"ד; גרין ועם-נאות רחל – 21,200 יח"ד; אגרובנק-רסקו עבודה – 24,700 יח"ד; קריית אילון-נאות שושנים – 12,500 יח"ד; ג׳סי כהן-נווה רמז-שיכון ותיקים – 16,700 יח"ד; בן גוריון-קריית רבין – 8,700 יח"ד; דרום חולון -ח/ 500 – 10,310 יח"ד; מזרח 21,100 יח"ד; אזור התעסוקה – 4,700 יח"ד. ובסך הכל, 129,310 יח"ד.

מהנדס העיר, אדר' אביעד מור, מציין כי: "זכויות בנייה הן משאב ציבורי מוגבל, שדרוש לו מנגנון ניהול חכם.  התוכנית קובעת זכויות בנייה בסיסיות ומתן אפשרות להעצמת זכויות במקומות נבחרים, כנגד תועלות ציבוריות, כך נשמר העיקרון לפיו הרווח מזכויות הבנייה חוזר לתושבים במגוון אופנים. כך, למשל, הגדרנו תועלות ציבוריות, שעולות בקנה אחד עם חזון העיר, כגון: שטחי תעסוקה שיגדילו את היצע מקומות העבודה בעיר, מקומות דיור בהישג יד למגוון אוכלוסיות והיבטי סביבה בדגש על אנרגיה מתחדשת, שייצרו חוסן עירוני". 

"בסיס התוכנית משמר את האופי העירוני החולוני בשכונות המגורים ומעצים את הבנייה לאורך צירי המתע"נ (מערכת תחבורה עתירת נוסעים – מטרו ורכבת קלה). במפגשי הרחובות הראשיים ייווצרו מוקדים עירוניים בעצימות גבוהה ובעירוב שימושים, עם אפשרות להקמת בניינים של עד 65 קומות ו-2,000 אחוזי בנייה  בעירוב שימושים, שכוללים תעסוקה, מסחר ומגורים", מציינים בעירייה.

עוד לדברי העירייה, "מחקר וניתוח אורבני מעמיק הובילו את חולון לבסס גישה תכנונית שונה מזו שמקובלת בדרך כלל, כך שהתוכנית מתייחסת לקיבולת העירונית האפשרית וממנה נגזרו יעדי צמיחה. זאת, בשונה מתוכניות מתאר שמבוססות על תחזית גידול דמוגרפית. על פי המחקר, ביכולתה של חולון, שבה מתגוררים כיום כ-200 אלף תושבים ושבה מועסקים כ-75 אלף עובדים, להגדיל את אוכלוסייתה בשנת 2040 לכ-270 אלף עד 400 אלף תושבים וכ-135 אלף עד 200 אלף מועסקים, וזאת בהתחשב בתשתיות, הן הקיימות והן המתוכננות. יצוין, כי לצורך כך מופו היטב השטחים הציבוריים, הדרכים ומערכות התחבורה. בהמשך לכך, קובעת התוכנית יעדי צמיחה לחולון, שישמשו את הוועדה המקומית בעת קבלת החלטות בקידום תוכניות. מטרת יעדים אלה היא לשמר את מעמדה ואת חוסנה של העיר במרחב המטרופוליני בראייה בת קיימה".

תוכנית המתאר שאושרה היום מצטרפת לתוכניות נוספות שקידמה עיריית חולון באחרונה, ביניהן תוכנית ההתחדשות העירונית ח/619, שהחליפה את תמ"א 38, וכן תוכניות מתחמיות להתחדשות אזור העסקים ומרקם המגורים הוותיק. את התוכנית הוביל אגף תכנון ופיתוח מואץ במינהל ההנדסה של עיריית חולון, יחד עם צוות רב-תחומי בראשות משרד גוטמן-אסיף אדריכלים.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות