banner
הרחבת הכנסת // פלג אדריכלים
הרחבת הכנסת // פלג אדריכלים

אושרה תוכנית הרחבת משכן כנסת ישראל

הנימוק להצדקת התוכנית: "בעתיד יתווספו חברי כנסת ומספרם צפוי לעמוד על 140 ח"כים. אם בעבר ישבו 2 ח"כים בחדר אחד, כעת מתוכנן לכל ח"כ עד 5 עוזרים פרלמנטרים שנדרשים לעסוק במלאכת החקיקה"

הרחבת הכנסת // פלג אדריכלים

הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים בראשות מ"מ ראש העיר, אליעזר ראוכברגר אישרה את הרחבת משכן כנסת ישראל. בהחלטתה, ממליצה הוועדה המקומית לוועדה המחוזית להפקיד תוכנית, "המאפשרת הרחבות עתידיות למשכן כנסת ישראל המתבססות על תכנון מקיים, ירוק וסביבתי". 

הדמיה הרחבת הכנסת // פלג אדריכלים
הדמיה הרחבת הכנסת // פלג אדריכלים

מי צריך את התוכנית והעלויות הכרוכות במימושה? בדברי ההסבר לתוכנית, מפורטת התשובה- יותר ח"כים, יותר יועצים: "בעת הקמתה ייצגה הכנסת כ- 650,000 אזרחים וכעת הכנסת מייצגת כ- 9,000,000 אזרחים, פי 14 מיום הקמת מדינת ישראל, עם אותו מספר חברי כנסת המונה 120 חברי כנסת ויתכן ובעתיד יתווספו חברי כנסת ומספרם צפוי לעמוד על 140 ח"כים. אם בעבר ישבו 2 ח"כים בחדר אחד, כעת מתוכנן לכל ח"כ עד 5 עוזרים פרלמנטרים שנדרשים לעסוק במלאכת החקיקה. כבר היום מורגש מחסור קשה בשטחי עבודה לח"כים ועוזריהם ולוועדות הכנסת, משכך הוקמה וועדת היגוי ומונו פרוגרמטורים לניתוח שטחי בנייה נדרשים בראייה של הכנסת לשנת 2040. בנוסף להרחבת שטחי הכנסת מתוכננים, גם מרכז מבקרים כולל כניסה חדשה למבקרים מכיוון מערב בסמוך לתחנת הרכבת הקלה המתוכננת ושהוגדרה כקו הזהוב, הגדלת בניין משמר הכנסת ובניית מרכז אנרגיה חדש לכל האגף החדש."

מתחם הכנסת // פלג אדריכלים
מתחם הכנסת // פלג אדריכלים

היקפי הבינוי המוצעים בתוכנית מאפשרים הכפלת היקפי הבינוי הקיימים במשכן הכנסת, תוך שמירה על המאפיינים הייחודיים של המקום. בעיריה מציינים כי תוספות הבינוי ישמשו להקמת בניינים חדשים מדרום לבניין הכנסת הקיים לטובת לשכות חדשות לחברי הכנסת, משרדי מנהלה, מטבחים וחדרי אוכל, חדרי וועדות, מלונית, משרדי וועדת הבחירות המרכזית וכו'.

התוכנית תכלול גם הוראות ייחודיות הנוגעות לשימור מבנה משכן הכנסת המקורי, בהיותו ייחודי אדריכלית ובהתחשב בחשיבותו הלאומית וההיסטורית. אלה יעסקו בעיקר בחשיבות הנצפות של המבנה המקורי, תוך ציון נקודות תצפית מחייבות ו/או גבהים מחייבים, כך שהבינוי החדש לא יסתיר את המבנה המקורי. 

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מסר כי: "אנו מברכים על תוכנית הבאה לחזק את המוסדות הלאומיים בעיר הבירה של מדינת ישראל. עיבוי והרחבת משכן כנסת ישראל, בית הנבחרים הלאומי שלנו הוא בעל חשיבות עליונה, לצד הפיכתו למבנה 'ירוק', מיטיב עם הסביבה ומהווה ראש חץ לשאר משרתי העם. נמשיך ונירתם לכל הצרכים של גורמי הממשל בעיר לצורך עבודה נוחה, יעילה ותורמת עבור אזרחי ישראל".

מהעיריה נמסר עוד כי: "עקרונות התכנון לתוספות הבינוי מציגים "מרקם שטיח" המשתפל על הטופוגרפיה עם חצרות פנימיות בדומה להרחבות שנעשו למשכן הכנסת לפני מספר שנים ע"י אדר' נחום מלצר. התוכנית מציעה שמירה על הכניסה המקורית מצפון דרך רחבת משכן הכנסת הטקסית, וכן תוספת 2 כניסות חדשות להולכי רגל- אחת ממערב, בסמוך לתחנת רכבת קלה עתידית מול הספריה הלאומית שנמצאת בתהליך בניה, וכניסה נוספת מדרום, בסמוך למיקום הנוכחי של "שעון הפרחים". כמו כן, התוכנית מציעה כניסה תפעולית לרכבים בשיפולי הקרקע בדרום מזרח, בסמוך לגן סאקר". מתכנני הרחבת הכנסת הינם פלג אדריכלים.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות