banner
ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | צילום נוף: אילן איזן
ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | צילום נוף: אילן איזן

חודש אחרי עדכון תוכנית המתאר לקצרין – רמ"י מכריזה על תוכנית מתאר מעודכנת לכל נפת הגולן

יעקב קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "בשורה של ממש לנפת הגולן, אשר צפויה לעודד הגירה חיובית והתיישבות בגולן"

הוועדה המחוזית צפון הכריזה על הכנת תכנית מתאר מחוזית חדשה לנפת הגולן, שקודמה ידי רשות מקרקעי ישראאל ואשר תחליף את התוכנית הקיימת שאושרה לפני 35 שנה. התוכנית מקודמת בהתאם להחלטת ממשלה 864 לצמיחת יישובי המועצה האזורית גולן וקצרין לשנים 2022-2025, על שטח של כ-1,153,000 קמ"ר והיא תחליף את תוכנית  תמ"מ/3/2 בראייה מרחבית-סביבתית כוללת. יעקב קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל, אמר בעקבות הליכי התכנון כי: "אני מודה לכל השותפים לתכנון החשוב הזה, מדובר בבשורה של ממש לנפת הגולן והיישובים בחבל הארץ הייחודי של ישראל אשר צפוי לעודד הגירה חיובית והתיישבות בגולן, הגדלת מקורות התעסוקה, מינוף ענפי החקלאות, מקורות אנרגיה, תיירות, מלונאות, יצירת תשתיות בראיה ארוכת טווח, זאת במקביל לשימור ערכי הנוף, פיתוח והנגשת שטחים ירוקים פתוחים הפרושים בכל רחבי הנפה."

כזכור, לפני כחודש נחשף ב"מגדילים" כי הופקדה בוועדה המחוזית צפון תכנית עדכון לתכנית המתאר הכוללנית לעיר קצרין שמונה קצת יותר מ-8,000 תושבים, וצפויה כעת להגיע לאוכלוסיה של 30,000 תושבים. מדובר בשלב הראשון בדרך להפיכתה של קצרין לעיר מרכזית בת כ-60,000 תושבים בתוך 25 שנים – שנת המאה למדינה, 2048. בעקבות זאת, אמר ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצבל, "מגדילים" כי: "פיתוחה של העיר הוא חלק מחזון הממשלה מלפני שנתיים, להכפלת אוכלוסיית הגולן בתוך שלוש שנים. דובר באתגר לא פשוט, כי במינהל התכנון הגישה היא של חיסכון בקרקע, ויש ציפייה שיקמו בניינים גבוהים כמו במרכז הארץ. אבל הדבר הזה לא בא בחשבון. זה לא הגיוני, כי קצרין הקטנה לא הולכת לפתור את כל מצוקות הדיור במדינה. יש לנו עניין לשמר את האופי הכפרי קהילתי של העיר. אבל בהחלט יקומו כאן מבנים של 5-6 קומות. זה מה שצפוי".

עם זאת אמר אפרצבל כי החזון הופך למציאות, עם שכונות חדשות שמתוכננות, מרכזי תעסוקה ואקדמיה ופיתוח תחבורתי מתוכנן שיקשר את קצרין לגליל. "מדובר על תוספת של 4,000 יח"ד ומאות אלפי מ"ר של מלונאות, תעסוקה, מסחר", הוא סיפר על תכנית המתאר. "רוב הפרויקטים הם כבר בביצוע, זה לא פנטזיה. יש יזם שזכה לפני שנה במכרז להקמת 1,700 יח"ד. יש הרבה תשתית של מוסדות ציבור, חינוך, בתי ספר, בתי כנסת. כל מה שהופך יישוב קטן לעיר, וזאת המשימה. קצרין הוקמה בשנת 1977 ומראש הוקמה כער מרכזית בגולן הכוונה לא היית שקצרין תישאר לנצח יישוב שלך 6,000 איש".

ברמ"י מציינים כי בין השנים 2013 ל-2021, התקבלו מספר החלטות ממשלה לקידום פיתוח יישובי הגולן, בהן העצמת היישובים הדרוזים, פיתוח החקלאות, חיזוק קצרין והרחבתה לעיר נפה כאשר לאחרונה הוחלט על עידוד הצמיחה הדמוגרפית ביישובי מועצה אזורית גולן וקצרין.  "לצד החלטות ממשלה אלו וצרכים עדכניים אחרים שהתפתחו בשנים האחרונות, תוצב התוכנית  החדשה ככלי תכנוני יעיל לפיתוח ושימור, בראייה מרחבית-סביבתית כוללת, זאת כמענה לצורכי הפיתוח והשימור לשנים הבאות, לצד שמירה על משאבי הטבע, הנוף והתרבות הייחודיים לגולן".  

עינב רינגלר // באדיבות רשות מקרקעי ישראל | Depositphotos
עינב רינגלר // באדיבות רשות מקרקעי ישראל | Depositphotos

עינב רינגלר, מנהלת אגף בכיר לתכנון ברשות מקרקעי ישראל, מסרה כי: "מדובר בתכנית אזורית נרחבת אשר תתן ביטוי לכלל הצרכים הייחודיים של מרחב הגולן ותכלול הקמת 2 ישובים חדשים לטובת המשך חיזוק, פיתוח ושגשוג הגולן. אנו רואים בקידום התכנית שליחות גדולה ובשורה משמעותית לחיזוק האזור בכלל ההיבטים ונמשיך לפעול לקידומה מול הגורמים השונים בשיתוף פעולה מלא."

דקלה עדי פרץ, מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון. צילום: לע"מ | Depositphotos
דקלה עדי פרץ, מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון. צילום: לע"מ | Depositphotos

מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון, דקלה עדי פרץ, מסרה כי: "נפת גולן מייצגת חבל ארץ ייחודי הכולל, בין היתר,  אוכלוסיות שונות וצורות התיישבות מגוונות. היום נתקבלה החלטה חשובה של הוועדה המחוזית, שבעקבותיה יחל תהליך תכנון אזורי שיאפשר את פיתוח הגולן על כל היבטיו לצד שמירה על הטבע הנוף והמורשת. מדובר במהלך מכונן המשותף למשרדי הממשלה, הרשויות המקומיות וגופים רבים נוספים. לצוות התכנון נקבע לו"ז שאפתני, במטרה להגיש את התוכנית למוסדות התכנון לקראת סוף 2024."

ערן ניצן // צילום: יח"צ
ערן ניצן // צילום: יח"צ

יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון, ערן ניצן, מסר כי: "התוכנית צפויה לייצר את התשתית לפיתוח הגולן בעשרות השנים הקרובות באופן שיאפשר את פיתוח הישובים בו לצד פיתוח מוקדי תעסוקה, תיירות וחקלאות. התמ״מ יעסוק מגוון גדול של נושאים ובהם פיתוח אנרגיה נקיה, פיתוח שטחים חקלאים והממשק המורכב בין תשתיות צבאיות ואזרחיות במרחב זה."

התוכנית מקודמת ע"י צוות מתכננים רחב בראשות אדריכל ומתכנן ערים אילן איזן ממשרד "א.ג. איזן – אדריכלים ובוני ערים בע"מ".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות