banner
תוכנית מגדל להשכרה גבעתיים סיטי // הדמיה: ברעלי לויצקי כסיף
תוכנית מגדל להשכרה גבעתיים סיטי // הדמיה: ברעלי לויצקי כסיף

הבשורה של רפי אלמליח: "אנשים יוכלו לשכור דירה בפרויקטים באזורים מאוד אטרקטיביים"

מינהל התכנון קבע מודל לשכירות לצמיתות – 80% יחידות דיור קטנות, נגישות לתחבורה וריבוי שטחים משותפים

מינהל התכנון פרסם את הנחיות מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח, לדיור להשכרה לצמיתות בבעלות אחודה, בדומה למודל הקיים בארה"ב. "כחלק ממהלך כולל לגיוון שוק הדיור, שיסייע בין היתר להתמודד עם נושא השכירות בישראל, מינהל התכנון משיק תוכנית לתכנון יחידות דיור לשכירות לצמיתות", מסביר אלמליח, ומציין כי: "המטרה היא להגדיר מראש מקבצי דיור קבועים המיועדים אך ורק לשכירות לצמיתות, אנשים יוכלו לשכור דירה בפרויקטים באזורים מאוד אטרקטיביים בסמוך לאזורי תעסוקה, עם נגישות מרבית לתחבורה ציבורית ואנחנו קוראים ליזמים לבוא ולהגיש לנו תוכניות כאלה".

רפי אלמליח // לע"מ | Depositphotos
רפי אלמליח // לע"מ | Depositphotos

במינהל מוסיפים כי המסמך נועד לתת כללים לבחינת תוכנית מפורטת, זאת בהתאמה לדרישות ולהזדמנויות בדיור להשכרה, "על מנת להבטיח איכות עירונית לצד היתכנות כלכלית". 

דירות קטנות – יותר שטחים משותפים
בשונה מפרויקטים אחרים לשכירות, המודל מכיל עוצמות בינוי גבוהות במיוחד ושיעור גבוה של יחידות דיור קטנות, כ-80% דירות של עד 80 מטר. שני מאפיינים אלו אמורים לתת מענה לתמריץ הכלכלי עבור היזמים. בנוסף, פרויקטים אלה יכללו מרחבים מוגנים קומתיים (ממ"קים), שיאפשרו את השיעור הגבוה של היחידות הקטנות בכל פרויקט וכן, יוזילו את עלויות הבנייה. לצד השימוש של דיור להשכרה, ההנחיות בתוכניות לשכירות לצמיתות יכללו עירוב שמושים לרבות מסחר ותעסוקה, על מנת להבטיח כדאיות כלכלית.

מאפיין נוסף הוא היקפים משמעותיים של שטחים משותפים מחוץ לדירות. "בשל גודל הדירות הקטנות, השוכרים זקוקים לשטחי אחסנה גדולים יותר ולכן ישולבו מחסנים גדולים יותר מהמקובל בפרויקט", מציינים במינהל. 

המודל מתייחס גם לתשתיות מתקדמות ומציע לשלב מערכות משותפות ותשתיות אנרגיה מתחדשת בשטחים משותפים, ולהתקין את המערכות בחללים משותפים ונגישים, במקום בתוך הדירות. תכנון כאמור צפוי גם לאפשר גישה נוחה לתחזוקה. 

אטרקציה לא פחות משמעותית היא איכות החיים והדינמיות שמציע המודל, שכולל הקמת מועדון דיירים, חדר כושר, ג'ימבורי, חללי עבודה משותפים, חדר אופניים, חדר עגלות , גג ירוק ועוד. 

בהיבט תחבורתי, מוצע תקן חניה נמוך במיוחד, בדגש על תקן חנייה לרכב דו גלגלי ולאופניים וחניונים תת קרקעיים, כאשר במקביל תנאי נוסף להקמת פרויקטים אלו הוא המיקום. "על פי ההנחיות החדשות, הפרויקט צריך להיות בסמיכות לציר מערכת תחבורה עתירת נוסעים (מתע"ן), מוקדי תעסוקה, מוקדי פעילות מושכי קהל בהם: אוניברסיטאות, בתי חולים, מינהל קהילתי, בריכה עירונית, מרכז תרבות ועוד", מציינים במינהל, שן כבר אישרו את הפרויקט הראשון במודל בעיר גבעתיים והוא הכולל 500 דירות לשכירות שמתוכן 200 דירות יושכרו לצמיתות. 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות