דף הבית > דיירים > "יזם צריך להיות פסיכולוג, הורה ולפעמים גם גננת של הדיירים"
הדמיה: 3Division
"יזם צריך להיות פסיכולוג, הורה ולפעמים גם גננת של הדיירים"
מגה פרויקטים בהתחדשות עירונית דורשים לעיתים פינוי של מאות דיירים. כיצד מנהלים את התהליך תוך מענה לדרישות ולצרכים של כל דייר? "יזם צריך להגיע לפרויקט כזה עם המון סבלנות והקשבה", אומרת שלי יוסף גרין, מנהלת תחום פינוי בינוי בחברת אזורים
לפני כשנה פינתה חברת אזורים במשך כחודשיים 144 דיירים בפרויקט פינוי בינוי בבת ים, לצורך הריסת המתחם ובינוי של 714 יחידות דיור חדשות. לדברי שלי יוסף גרין, על אף שמדובר בהיקף רב של דיירים, הפינוי עבר בהצלחה ובאפס תקלות: "אנו מנהלים את הפינוי כמו מבצע אופרטיבי לכל דבר ועניין. שכרנו פרוייקטור ששהה בדירה במתחם כדי להיות נגיש לכל בקשה ודרישה של הדיירים, טרם הפינוי נעשית הכנה מדוקדקת כאשר הדיירים מתבקשים למלא שאלונים בו אנו ממפים את הצרכים שלהם".
במתחם מגורים המועד להריסה יש תמהיל של דיירים הכולל לא פעם דיירים מבוגרים, שמתגוררים שנים רבות באותה דירה ומתקשים לעזבה, או משפחות צעירות עם ילדים שהשתלבו זה מכבר במסגרות חינוכיות. "לדיירים יש לא מעט חששות: האם ימצאו דירה, היכן יגורו בינתיים, יש לא מעט אנשים בודדים שאין להם רשת משפחתית או חברתית, והם חוששים מכך שלא יהיה מי שייתן להם את הגיבוי והשקט הנפשי", אומרת יוסף גרין, "לכן, התפקיד שלנו, בסופו של דבר, הוא לגרום לתהליך להתבצע בצורה רגישה וחלקה כדי שהדיירים יבינו שהם לא הולכים אל הלא נודע אלא להיפך, לתת להם את התחושה שאנו שם לאורך כל הדרך, מסייעים להם בכל נקודה: חיפוש דירה, תיאום הובלה, כל מה שיעניק להם את השקט הנפשי כי אחרי הכול מדובר בתהליך שהוא לא פשוט עבורם".
שלי יוסף גרין // צילום: אסף פרידמן
על מנת שהפינוי יעבור בצורה חלקה, גרין מציינת שיש תהליך מובנה שכל שלב בו הוא בעל משמעות גדולה. טרם הפינוי מקבלים הדיירים שאלון בו מבררים את מצבם המשפחתי, מספר הילדים ובאילו מסגרות הם לומדים, על מנת שתימצא להם דירה הסמוכה לגנים ולבתי הספר. לדבריה, "אנחנו נותנים מספיק זמן לחפש דירות, אך אם מישהו נשאר ללא דירה, הפרויקטור יסייע וישכור מתווך. אחד הדיירים בפרויקט היה אדם בעל רקע של בעיות נפשיות, על אף שלא היה בעל דירה אלא דייר שהתגורר בבניין, לא רק שמצאנו לו דירה שמתאימה בדיוק לצרכיו, אלא אישרנו לו מספר טיפולים פסיכולוגיים שאולי יצטרך לאחר המעבר. לדיירת אחרת, נמוכת קומה, היה צורך למצוא בית מתאים, חיפשנו ומצאנו דירת ביניים שמתאימה לצרכיה. בערב חג נשארו מספר דיירים בודדים במתחם, ומשום שכל הדיירים היו אמורים להתפנות עד אז, חברת הגז ניתקה את השירות. הפרויקטור קנה 50 כיריים חשמליות וחילק בבתים כדי שכולם יוכלו ליהנות מאווירת חג נעימה.
"בכל שלב יכולה לקרות תקלה, השאלה היא איך אתה מביא את הפתרון מהמקום הכי טוב והכי אנושי שיש בך. כמובן שאנו לא מחוייבים לזה, ועל אף שמדובר בסופו של דבר בעסקה, אני רואה לנגד עיניי אנשים שאני רוצה לסייע להם, ומשם אני שואבת את הכוחות להמשיך הלאה", אומרת גרין ומוסיפה כי לדידה, יזם צריך להגיע לפרויקט כזה עם ארגז כלים ובו שפע של סבלנות והקשבה. "יזם צריך להיות פסיכולוג, לפעמים גננת, ולפעמים אימא – הכול מהכול – יש כאן רגשות מעורבים של משפחות ואנשים, והאתגר שלנו כחברה הוא לקחת את התהליך המורכב ולפעול ביצירתיות ובאנושיות כדי להקל ככל האפשר את המעבר על הדיירים", מסכמת גרין.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]