banner
רוטשילד // Depositphotos
רוטשילד // Depositphotos

עיריית ת"א מדווחת על הפקדת שש תכניות התחדשות עירונית, בהן תוכנית רבעים 5-6

התכניות בהיקף של 1,063 יח"ד ממוקמות בדרום העיר תל אביב, סמוך לגבול יפו. בנוסף, הוועדה מדווחת על הפקדתה של תכנית רבעים 5-6, שנחשפה ב"מגדילים"

זיו גולדפישר 15.12.2022

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בתל אביב מדווחת היום (ה') על הפקדתן של שש תכניות עירוניות בדרום העיר, סמוך לגבול יפו. התכניות כוללות בנייה של 1,063 יח"ד חדשות, לצד עשרות אלפי מ"ר למסחר ותעסוקה. כמו כן, הוועדה המקומית דיווחה על הפקדתה של תכנית רבעים 5-6.

תכנית משולש אליפלט-פראנצויז היא תכנית התחדשות עירונית בתחום הרחובות אליפלט-פראנצויז-הרבי מבכרך במרחב תפר בין שכונת פלורנטין למבואות יפו. שינוי מאזור המאופיין בשימושי תעשיה ומוסכים ובניה ארעית למרחב משולב הכולל מגורים, מסחר ותעסוקה, שטחי למוסדות ציבור ושטח ציבורי פתוח מעורב במבנים ומוסדות ציבור. התכנית, ששטחה 13.4 דונמים, כוללת בנייה של 183 יח"ד במבנים שגובהם בין 9 קומות עד 19 קומות. מתוך הדירות הללו, 28 הן דירות בהישג יד. 

תכנית מתחם שניצלר היא תכנית שמטרתה פיתוח והתחדשות עירונית על ידי יצירת מרחב פעיל הכולל עירוב שימושים של תעסוקה, מגורים ומסחר, במרחב מערב פלורנטין בתפר שבין תל אביב ליפו. זאת תוך מיצוי יתרונות המיקום שלו בצומת דרכים ראשיות ובקרבה למערכות הסעת המונים.

התכנית, ששטחה 7.1 משתרעת בין הרחובות  שניצלר, שלמה, אליפלט ופראנצויז. התכנית מציעה בנייה של 210 יח"ד בבנייה מרקמית צמודת דופן של עד 6 קומות ברחובות אליפלט, סלמה ופרנצויז. כמו כן, התכנית מציעה בנייה של שני מגדלים בגובה של עד 29 קומות בפינת הרחובות שלמה ואליפלט בסמוך ליציאה העתידית מתחנת המטרו. כמו כן, התכנית כוללת מגדל מגורים על רחוב סלמה ומגדל תעסוקה על רחוב אליפלט. בידיעה ב"מגדילים" דווח כי מחלוקות בין בעלי הזכויות בנכסים עיכבו את קידום התכנית במשך 6 שנים. כעת, כאמור, משנפתרו המחלוקות, היא הופקדה. 

תכנית מרחב אליפלט מזרח מטרתה לקדם את מימוש הפיתוח וההתחדשות העירונית לאורך מרחב המסילה  באמצעות הסבת  אזור לתכנון בעתיד למרחב תעסוקה מטרופוליני בשימוש מעורב של מגורים תעסוקה ומסחר. שטח התוכנית הוא 8.6 דונמים, בין הרחובות אילת מדרום, אליפלט ממערב, ושצ"פ המסילה מצפון. התכנית כוללת בניית 156 יח"ד במגדל מגורים שגובהו 40 קומות לאורך רחוב אליפלט המורחב ובנסיגה מרחוב אילת. כמו כן, התכנית כוללת 29,330 מ"ר לתעסוקה. 

צילום המתחם // זיו גולדפישר
צילום המתחם // זיו גולדפישר

תכנית המחוגה מתוחמת בין הרחובות המחוגה, קומפרט, הרבי מבכרך. מטרתה היא התחדשות עירונית במרחב "שלבים" לתורך יצירת מרחב מעורב שימושים הכולל: מגורים, תעסוקה, מסחר, מבני ציבור, ושטחים פתוחים לרווחת הציבור במרחב וסביבתו. התכנית מצויה במערב פלורנטין- אזור מלאכות ותעשייה זעירה המתחדש ומשנה את ייעודו למגורים ותעסוקה. מרבית מרחב התכנון מבונה בבניינים בני קומה המשמשים תעשייה, מלאכה ומוסכים. בפינת הרבי מבכרך מצוי בניין בן 5 קומות המושכר כ-20 שנה למשרד הבריאות ומשמש את המרכז הקהילתי לבריאות הנפש יפו והדרום. התכנית מציעה בנייה של 187 יח"ד בשלושה בניינים (בני 8, 10 ו-16 קומות), ו-21,506 מ"ר לתעסוקה. 

תכנית הפרדס הקטן, שפירא ממוקמת במרחב שבין הרחובות קיבוץ גלויות מדרום, חיל השריון/כוכבי יצחק ממזרח, האסיף מצפון וישראל מסלנט ממערב. מדובר בשטח של 19.3 דונמים.  מטרת התכנית היא התחדשות המרחב על ידי קביעת זכויות בניה לבניה חדשה. בתחום התוכנית קיימים כ-5 מבנים בבניה נמוכה ובניה ארעית, מרבית הקרקע פנויה מבינוי. התכנון המוצע כולל הריסת המבנים הקיימים והקמת 242 יחידות דיור בשישה בנייני מגורים בגובה של 8-19 קומות ושלושה בנייני תעסוקה בגובה של 6-19 קומות, הכוללים 21,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר.

תכנית ריב"ל 12 – יד חרוצים 9  ממוקמת בלב מרחב שבח, בין הרחובות: ריב"ל בצפון, יגיע כפיים במזרח ויד חרוצים בדרום. במתחם, ששטחו 3.2 דונמים, אושרה מדיניות אשר מטרתה הינה יצירת מרקם עירוני ייחודי הכולל מגוון שטחי תעסוקה בשילוב מגורים, המאפשר התחדשות עירונית תוך מתן דגש לזהות מקומית ויצירת מרחב ציבורי איכותי.

התכנית כוללת הקמת מגדל מעל 40 קומות מעל מבנה קיים בעירוב שימושים של תעסוקה, מסחר, וכן עד 25% לשימוש למגורים. בסך הכל, התכנית מציעה 85 יח"ד, ו- 25,620 מ"ר מסחר ותעסוקה.

תכנית רבעים 5-6 הופקדה
הוועדה המקומית תל אביב דיווחה היום גם על הפקדת תכנית רבעים 5-6, כפי שנחשף ב"מגדילים" בחודש שעבר. מטרת התכנית היא עידוד התחדשות עירונית וחיזוק מבנים ברובעים 5-6  תוך שמירה על מאפייני המרקם הקיים, באמצעות קביעת מסגרת זכויות בנייה מחייבת והטמעת עקרונות בנייה לשמירה על הערכים האורבניים והאדריכליים הייחודיים באזור הכרזת אונסק"ו.

התכנית קובעת מספר קומות מרבי למבנים לפי מיקומם במרקם העירוני, גודל המגרש, וסוג הרחוב. התכנית מגדירה את הרחובות: הירקון, אלנבי, בן יהודה, הרכבת, מנחם בגין, ויהודה הלוי (במקטע שבין הרחובות ברזילי לאלנבי), כרחובות מסחריים ראשיים. ברחובות אלה תותר תוספת קומות עד 6 קומות וקומת גג חלקית (כולל קומת קרקע). ביתר ברחובות מספר הקומות לא יעלה על 5 קומות וקומת גג חלקית כולל קומת קרקע. הנחיות אלה לא תקפות לגבי מגרשים בתחום תכנית לב העיר בבניינים עם קומת עמודים מפולשת, בהם מספר הקומות לא יעלה על 5 קומות וקומת גג חלקית מעל קומת העמודים. 

בקומות הנוספות יותרו מרפסות כדוגמת הקיים ולא תותר סגירתן. לא תותר סגירת מרפסות פתוחות קיימות בחזיתות הפונות לרחוב, והוועדה המקומית רשאית לדרוש פתיחת מרפסות שנסגרו. מספר יחידות הדיור המרבי בקומות החדשות יהיה על פי מספר הדירות בקומה הטיפוסית על פי היתר  בנייה. במקרים שבהם לא ניתן לקבוע את צפיפות המגורים לפי קומה טיפוסית, תחושב הצפיפות על פי חלוקת סך כל יחידות הדיור הקיימות במספר הקומות המלאות בבניין. 

התכנית קובעת גם את מקדם הצפיפות (מדד הקובע את מספר היח"ד המותרות). במגרשים בייעוד מגורים, מקדם הצפיפות עומד על 80 ובמגרשים בייעוד מסחרי (כמו ברחובות המסחריים הראשיים) מקדם צפיפות הוא 65. התכנית קובעת כי גודל יח"ד לא יפחת מ-47 מ"ר כולל ממ"ד, ובכל מקרה הצפיפות לא תפחת מ-18 יח"ד לדונם.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות