banner
שגיא לנצ'נר // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
שגיא לנצ'נר // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

כך הצליחו חברות יזמיות לעמוד מול איתני הבירוקרטיה ולאשר תוכנית פינוי בינוי

נחישות של חברות יזמיות איתנות וחזקות היא לא אחת התשובה לכל אתגרי ההתחדשות העירונית בישראל: זהו סיפורו של פרויקט שבמשך 7 שנים סבל משינויי מדיניות ודיונים בוועדות התכנון והסתיים לאחרונה בסוף טוב

"אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים והנחישות שלנו להוציא לפועל פרויקטים של התחדשות עירונית, ללכת עם הדיירים עד הסוף ולא להרים ידיים מול הבירוקרטיה והחסמים, היא מה שבסופו של יום מקדם תוכניות טובות לכדי מימוש", כך מסכם היום שגיא לנצ'נר, מנכ"ל חברת י.נ.ו.ב, היוזמת ובונה התחדשות עירונית בהיקפים רחבים, את סיפורו של פרויקט שנמשך 7 שנים, לאחר שקודם תחילה במסלול תמ"א 38 אולם בעקבות שינויים במדיניות העירייה, עבר לקידום במסלול פינוי בינוי. בימים אלו יוצאת החברה לתכנון מפורט לקראת בקשה להיתר. בתוך כך יש לציין כי גם מהרגע של אישור התוכנית ועד שנראה את השופלים עולים על השטח, צפויות לעבור עוד כמה שנים, אולם כעת יכולים הדיירים ללכת לישון במציאות של ודאות ובידיעה שהדירה החדשה כבר בדרך.  

נחזור 7 אחרונה, עת התחילו החברות היזמיות המוכרות אשדר וי.נ.ו.ב בנייה ופיתוח לקדם במתחם שברחוב סוקולוב בדרום מערב העיר כפר סבא תוכנית התחדשות עירונית במסלול תמ"א 38. התוכנית אושרה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה והיזמים היו בטוחים שהנה מגיע האישור המיוחל, אולם במקביל הובילה העירייה הליכים תכנונים מול הוועדה המחוזית, שמטרתם קידום והעדפת מתחמי פינוי בינוי על פני תמ"א 38 – מהלך שהביא לעצירת הפרויקט האמור. 

בהתאם למדיניות החדשה, בעירייה החלו להכין תב"ע (תוכנית בניין עיר) למתחם פינוי בינוי ובחודש ינואר השנה, היא הומלצה להפקדה ולדיון בהתנגדויות לוועדה המחוזית. לאחרונה התבשרו החברות היזמיות כי התוכנית אושרה סופית על ידי הוועדה המחוזית מחוז מרכז ובכך מתאפשר להן להמשיך ולקדם את פרויקט ההתחדשות העירונית בעירוב שימושים, שיביא תועלת רבה לבעלי הדירות ולשכונה כולה.  במסגרת התכנון החדש, יפונו 4 מבנים בני 4 קומות ובהם 44 יחידות דיור הקיימות במקום ובמקומן ייבנו 134 יחידות דיור ב-5 מבני מגורים, ב- 4 מבנים, בגובה של 7-10 קומות וכן, במבנה אחד שישלב מגורים, מסחר ותעסוקה בן 9 קומות. עוד על פי התוכנית, 27 דירות יוקצו עבור דירות קטנות וכן, יוקם מבנה בן 6 קומות לצורכי ציבור. התוכנית נערכה על ידי משרד האדריכלים דרמן ורבקל. את היזמים ייצג עו"ד מיכה גידרון. 

לנצ'נר: "המטרה שלנו היא לחדש את פני הערים, לשפר את איכות חיי הדיירים וביטחונם ולייצר מגורים שנותנים מענה לצרכים של הציבור. הדרך לשם היא ארוכה וקשה וחברות יזמיות לא אחת נשברות או לא מצליחות להגיע לקו הסיום מסיבות שונות. רק באמצעות חוסן ואיתנות, בשילוב הרבה ניסיון, בשיתוף גורמי מקצוע מהשורה הראשונה, הצלחנו להמשיך קדימה ולדחוף את הפרויקט, גם ברגעים שבהם עצרו אותנו. כל רגע כזה, כל מכשול שהצלחנו לעבור, הוא הצלחה, כשאת הכוח והרצון אנו שואבים מהקשר עם הדיירים, מההכרות האישית איתם והמחויבות כלפיהם. בפרויקטים כאלו הופכים למשפחה והולכים ביחד עד לרגע המיוחל של מסירת המפתחות".
וכך, בתוך מציאות שבה מדיניות השלטון משתנה חדשות לבקרים, הקשר בין מוסדות התכנון למשרדי הממשלה אינו הדוק והוליסטי, החקיקה לא יציבה ובקיצור, אין "אמא ואבא" להתחדשות העירונית – בתוך המציאות הזאת של אי הוודאות בים של חסמים ובירוקרטיה – היזמים הם לא אחת אלו שבסופו של יום גורמים להתחדשות העירונית בישראל להתרחש.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות