banner
פרויקט פינוי בינוי המחתרות בירושלים // הדמיה: לאנוביץ דמיטרי
פרויקט פינוי בינוי המחתרות בירושלים // הדמיה: לאנוביץ דמיטרי

בשורה לתושבי המחתרות בירושלים: אפשר להתחיל להתחדש

אושרה למתן תוקף תכנית פינוי בינוי עם 500 דירות, לאחר שהוחלט להוסיף 6 דירות בכל מגדל מגודרים לטובת הקמת קרן תחזוקה

זיו גולדפישר 14.07.2024

תכנית התחדשות מתחם המחתרות בשכונת ארמון הנציב בירושלים יוצאת לדרך: הוועדה המחוזית אישרה למתן תוקף את התכנית של חברת בוני התיכון, המציעה הריסת 106 יח"ד ישנות ובניית 500 חדשות במקומן. הוועדה אימצה את המלצותיה של חוקרת שבחנה את ההתנגדויות לתכנית, והורתה על תוספת יח"ד למימון קרן תחזוקה למגדלים, וכן הסטה של מבנים בתכנית כתנאי למתן התוקף.

תכנית "פינוי בינוי מתחם המחתרות, ארמון הנציב ירושלים" חלה על מתחם בשטח של כ-13 דונם בשכונת ארמון הנציב בירושלים, בין הרחובות עולי הגרדום, המחתרות, משה ברזני ושלמה בן יוסף. בשטח התכנית קיימים 5 בנייני מגורים ובהם 106 יחידות דיור, גן ילדים ובית כנסת המיועדים להריסה. במקום הבינוי שייהרס, התכנית מציעה בנייה של 500 יחידות דיור, וכ-3,000 מ"ר למסחר ולתעסוקה. הבינוי המוצע כולל מבנה מגורים מרקמי בגובה של עד 8 קומות ושלושה מגדלים בגובה של 38-39  קומות ממפלס רחוב משה ברזני, הכוללים בין 2-3 קומות מסד לשימושי תעסוקה ומסחר. 

התכנית הופקדה בחודש פברואר, והוגשו נגדה מספר התנגדויות. הוועדה המחוזית מינתה את עו"ד  חגית דרורי גרנות כחוקרת לבחינת ההתנגדויות. לתכנית הוגשו 5 התנגדויות: אחת של דיירת בעלת 100% נכות המתגוררת בבניין קיים בתחום התכנית; אחת של דייר בבניין בקרבת התכנית בעולי הגרדום 46 אשר טען לפגיעה בדירה בשל הצללה; שתי התנגדויות כלליות שהוגשו ע"י מינהל קהילתי ותושבת השכונה מתייחסות להיבטי רוחב של השפעת התכנית על תכנון השכונה ועל תושביה; והתנגדות עצמית של החברה יזמית התכנית, בוני התיכון.

הטענות שהעלו המתנגדים התייחסו, בין השאר, להיעדר תכנון כולל להתחדשות עירונית בשכונה, לסתירה לתכנית האב לשכונה והשפעות סביבתיות של הבינוי. החוקרת המליצה לדחות את הטענות הללו. 

עם זאת, החוקרת קיבלה התנגדות בנוגע לעלויות הגבוהות של מגדלי התחזוקה, והמליצה להוסיף בכל מגדל קומה אחת ושטחי בניה עבור 6 יח"ד בשטח של 100 מ"ר לדירה (עיקרי+ממ"ד) אשר מימושן יהיה מותנה בכינונה של קרן נאמנות בהיקף של 3 מיליון שקל, שמטרתה הבטחת תחזוקת מנע, בלאי ושבר. "מאחר שמדובר בתוספת מצומצמת של קומה אחת בלבד על מגדלים בגובה של 38-39 קומות ממפלס הרחוב, השינוי האמור אינו משנה את אופיים של המגדלים או את השפעתם על הסביבה, ולפיכך מדובר בתוספת שולית שניתן להוסיפה ללא הליך פרסום נוסף", קבעה החוקרת.

בנוסף, החוקרת המליצה על הסטה של אחת מהמגדלים, במטרה להרחיב את שטח השצ"פ בתכנית. כמו כן, החוקרת קיבלה התנגדות עצמית של החברה היזמית, שביקשה להצריח ולנייד זכויות בנייה בין תאי שטח שונים בתכנית. החוקרת ציינה כי השינוי המבוקש מייעל את תכנון המבנים המוצעים בתכנית. החוקרת הוסיפה שינויים טכניים נוספים בתכנית.

הוועדה המחוזית החליטה, כאמור, לאמץ את המלצות החוקרת ולתת תוקף לתכנית בכפוף לביצוע התיקונים. הוועדה קבעה כי: "בשינויים תכנוניים אלו יש כדי לתת מענה לחלק מטענות המתנגדים ולשפר את התכנון המוצע בעיקר ביחס להעמדת המבנים, שיפור המרחב הציבורי והבטחת התחזוקה של המגדלים המוצעים לאורך שנים אשר צפויה לתרום באופן משמעותי בהיבט התחזוקה לטובת דיירי המתחם והסביבה. השינויים המוצעים משפרים את איכות התכנון בתכנית ומשפרים את המרחב הציבורי".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות