דף הבית > חדשות > דרמה בכנסת: הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית רוצה נציגות בוועדות הערר
אלעזר במברגר // יחצ
דרמה בכנסת: הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית רוצה נציגות בוועדות הערר
בדיון נוקב בוועדה עלתה השאלה כמה יחידות דיור נחשבות ל"מתחם של התחדשות עירונית" והאם נציג הרשות הממשלתית יתווסף לוועדת הערר. מ"מ יו"ר ועדת הפנים, ח"כ איתן גינזבורג: "האם הרשות נקייה מכל אינטרס? האם נכון שדעתכם תישמע כחבר וועדה?"
ועדת הפנים של הכנסת דנה השבוע בהרכב ועדת הערר לתכנון ובנייה, כאשר הממשלה הציעה להרחיב את הוועדה מ-5 ל-6 חברים, כשהחבר הנוסף הוא נציג הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.
תומר רוזנר היועץ המשפטי לוועדה, אמר בדיון כי: "תפקיד הרשות לקדם מיזמים של התחדשות עירונית זה כתוב בחוק. על כל החלטה של ועדה מקומית אפשר לערור. זוהי ועדה מעין שיפוטית, שמונה בדרך כלל 5 חברים. הממשלה מבקשת לצרף את נציג הרשות להתחדשות עירונית, שמעורבת עד צוואר ויש לה אג'נדה".
אלעזר במברגר, מנהל הרשות להתחדשות עירונית, הגן על עמדת הממשלה, והסבירכי: "אנו מנסים לאזן תכנון נאות עם הגנה על הפרט. המומחים שלנו צברו ידע שאין היום".
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ איתן גינזבורג, הציע שהנציגים יהיו חיצוניים, בטענה שלחבר ועדה יש אינטרס: "ועדות הערר הפכו לסמי בית משפט שדן בסוגיות תכנוניות. החלטות תכנוניות במעטה משפטי מובהק, החלטות ברמה של פסק דין. האם הרשות נקייה מכל אינטרס? האם נכון שדעתכם תישמע כחבר וועדה? אולי נכון שתשמיעו עמדתכם כוועדה מייעצת? איפה היתרון של היכולת שלכם להשפיע דווקא באמצעות הצבעה?"
חכ איתן גינזבורג // דוברות הכנסת, דני שם טוב
אחד השינויים המוצעים בחוק התכנון והבנייה לעניין התחדשות עירונית הוא, בנוסף למתחמים מוכרזים, לאפשר מבחן כמותי לשאלה "מהו מתחם התחדשות עירונית" ולהגדיר שהוא כזה הכולל 24 יחידות דיור קיימות, בתוספת יח"ד חדשות, כך שבסך הכל יכלול פרויקטי מינימום 70 יח"ד. מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ איתן גינזבורג, התייחס להצעה, וביקש לדעת "מדוע בניין עם 10 יחידות דיור לא יכול להיחשב כאתר התחדשות? עינת גנון, סמנכ"לית הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, השיבה לו: "הוא יכול, אבל דרך דיון בוועדת משנה להתחדשות עירונית שתתמקצע, ולא שכל תוכנית לארבע יחידות דיור תסתום את הועדה".
עוד במהלך הדיון, מירה סלומון, מהשלטון המקומי טענה כי כיום השלטון המקומי מוגבל ויש להרחיב את סמכויות השלטון: "היום מתחם פינוי בינוי מותנה בהסכמת הרשות המקומית. ההגדרה החדשה מאפשרת לאפשר פנוי בינוי גם בסמכות ועדת מחוזית בלי הסכמת הרשות המקומית. האם זו דרך להעצמת השלטון המקומי?".
עו"ד ישי איציקוביץ // צילום: יורם רשף
ישי איצקוביץ, נציג התאחדות הקבלנים, צין בדיון את חשיבות ההתחדשות העירונית ותמיכת נציגי הממשלה, ואמר כי: "ברורה לכל מצבם הרעוע של בניינים, ממ"דים חסרים. זה גם כלי לפתרון בעיה חברתית. כדי לעמוד ביעדים של הממשלות האחרונות, הרשות להתחדשות עירונית נותנת הנחיות שבאות להגן על דיירים קשישים, ליצור איזון. כתוצאה ממשבר פוליטי כבר שנתיים-שלוש לא הייתה הזדמנות לתיקונים. הכי חשוב בהצעת החוק זו הוודאות. הוודאות הכרחית כדי לקדם פרויקטים, והיום היא חסרה".
בוועדת הפנים ציינו כי ההחלטות בדיון הנוקב נדחו וייתקבלו בדיון הבא.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]