דף הבית > דעות ופרשנויות > אפריקה התחדשות עירונית: תהליכי הרישוי בישראל חצו כל גבול אפשרי
אסף סימון // רז רוגובסקי | מגדילים
אפריקה התחדשות עירונית: תהליכי הרישוי בישראל חצו כל גבול אפשרי
על רקע האירועים הביטחוניים בישראל והמציאות לפיה ברוב בתי ישראל אין מרחבים מוגנים דירתיים, קורא מנכ"ל אפריקה התחדשות עירונית, אסף סימון, לרשויות התכנון והממשלה ללחוץ על ההדק בכל הקשור להוצאת היתרי בניה לפרויקטים בהתחדשות עירונית
"עלינו להתכנס ולחשוב איך אנחנו מייצרים שינוי אמיתי בכל הקשור לתהליך רישוי הבניה והוצאת היתרים מכוח תוכנית בניין עיר מאושרת. בשנים האחרונות מדינת ישראל עברה כברת דרך משמעותית בכל הקשור לאישור תוכנית בניין עיר. אם בעבר היינו נוהגים להיכנס לוועדות מחוזיות לעשר שנים לאישור תוכנית, היום ניתן לקדם תוכניות ולהגיע לתב"ע מאושרת תוך שנה וחצי-שנתיים", כך אומר מנכ"ל אפריקה התחדשות עירונית, אסף סימון.
עוד הוא אומר כי: "כך צריך לעבוד, אך עם זאת הליך הרישוי חייב להתקצר. לוחות הזמנים להוצאת היתרי בניה חצו כל גבול הגיוני, הם נמשכים שנתיים ויותר. ישראל לא המציאה את הגלגל. דו"ח של ארגון ה-OECD מלמד כי הליך הרישוי במדינות החברות בארגון, קצר הרבה יותר. אם בישראל יזם עובר 32 תחנות עד שהוא מוציא היתר בניה, במדינות הארגון, היזמים עוברים 15-16 תחנות. אנחנו לא טובים יותר מהם וצריכים לפעול כמה שיותר מהר כדי לא לעכב את הפרויקטים החשובים האלה שיש בהם כדי להציל חיים ולהגדיל את מלאי הדירות".
לעניין גניזת תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה (תמ"א 38) אשר אמורה להסתיים סופית באוקטובר 2022 טוען סימון שיש להתמקד בעיקר: "לעניין התמ"א יש לעשות שינוי בחשיבה ולפתח כמה שיותר פרויקטים להתחדשות עירונית. אין לנו זמן לשחק ולהתעסק עם 15 או 20 יחידות דיור. יש פה צורך, גם בהגדלת ההיצע בצורה משמעותית וגם לשמור על חיי האזרחים עד כמה שניתן ואין משאבים לשלב גם וגם. על-כן צריך לקדם פרויקטים של פינוי בינוי במסלול ירוק, מיוחד. לצד זאת יש מקום לאפשר קיומם של פרויקטים קטנים בסגנון של תמ"א 38, אך לזכור כי אלו מהווים פתרונות קצה בלבד".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]