banner

עלייה בהרשמות – תושבי חוץ רוצים דירה בישראל

אבישי בוחבוט ואליהו קליינמן, המתמחים בשיווק מגורים, עם תמונת הביקושים מצד תושבי חוץ: "דירה 'על הנייר' היא אטרקטיבי עבורם"

אבישי בוחבוט, בעלים ומייסד ספרטה שיווק מתחמי מגורים ואליהו קליינמן, שותף מנהל ספרטה סניף מרכז, המתמחים בשיווק מתחמי מגורים, התארחו באולפן הפתוח של "מגדילים" בעיצומה של מלחמת חרבות ברזל, וסיפקו תמונת מצב של שוק רוכשי הדירות מצד תושבי הארץ ותושבי חוץ. "כמי שמלווה ומשווק פרוייקטים למגורים לתושבי חוץ, אני יכול לומר שהמציאות הנוכחית מייצרת יותר הזדמנויות לרכישת דירה מאשר לפני המלחמה", אומר קליינמן, ומסביר כי: "תושבי חוץ מבינים שהם חייבים לרכוש דירה בישראל, שאם משהו קורה בארה"ב, והמצב נפיץ כידוע, אז שתהיה להם דירה לביטחון בארץ".

מה תושבי חוץ מחפשים כשהם מתעניינים ברכישת דירה בארץ?
"תושבי חוץ מחפשים לא רק השקעה אלא גם אזור מגורים איכותי, ואנחנו מנגישים להם את האזורים, מלמדים אותם את השוק הישראלי, להכיר את המקומיים. מבחינתם דווקא לקנות דירה 'על הנייר' זה אטרקטיבי עבורם, כי הם יכולים לעשות עסקה של 20 -80 , כלומר שתנאי התשלום מאפשרים להם לשלם 20% היום ואת היתרה בקבלת המפתח, ככה שיש להם גם זמן של מספר שנים להתארגן על מכירת דירה וגיוס תקציב". 

יש סגירות של חוזים בפועל?
"חוזים שנסגרו לפני המלחמה לא התבטלו ובנוסף, יש הרבה עסקאות בהרשמות וחוזים חדשים". 

איפה האזורים המבוקשים?
"עיקר ההתעניינות היא באזורי המרכז, השרון וירושלים. יש הענות רבה, ובעיקר הבנה מצד תושבי חוץ שיש להם הזדמנות רצינית לרכוש בית בישראל".

"לקראת קיץ 2024 נראה עליית מחירים"
"פגשנו את המלחמה עם שוק שנמצא במצב לא טוב ואז פרצה המלחמה, והביאה לקיפאון מוחלט בהתחלה", אומר הבעלים אבישי בוחבוט, שמתאר את המצב כיום: "בשלב מסוים  אנשים הבינו שהמציאות החדשה הולכת להיות ארוכה, ואז ראינו התעוררות. אם בהתחלה הרגשנו קיפאון באזור המרכז ואילו באזור הצפון העסקאות נמשכו, הרי שהיום אנשים מבינים שזו המציאות במדינה שלנו, והרכישות חזרו. הנושא הביטחוני לאף אחד, וכולם משתדלים לתפקד בשגרת המלחמה".  

באשר לתחזית למחירי שוק הדיור, אומר קליינמן כי: "אין תשובה חד משמעית אבל מבחינת שיווק לתושבי חוץ, הדולר ירד והוא עדיין טיפה גבוה, אז כן יש הענות להביא דולרים עכשיו ובסוף זה עניין של היצע וביקוש, אין מקום אחר להיות בו, כמו הישראלים, גם תושבי חוץ מבינים את זה – כמה כסף שהם עושים בארה"ב או באירופה, הם לא מוגנים. במקביל, התחלות הבנייה ירדו ואין מספיק דירות במלאי, כך שבסוף ייווצר כאן צוואר בקבוק.

"המחירים בטווח הקרוב ירדו ובטווח הארוך יעלו, כי הרבה יזמים לא פתחו פרויקטים ולא התחילו ביצוע, אין מספיק היצע. עכשיו זה שוק של קונים וזה הזמן לקנות דירה. אני מעריך שלקראת קיץ 2024 נראה עליית מחירים". בוחבוט מסכם את המציאות החדשה תחת מלחמה בנימה פטריוטית: "אין לנו ארץ אחרת", הוא אומר, נמשיך לרכוש דירות, לבנות בתים ולהקים משפחות בישראל.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות