banner
עו"ד אדריאנה שכטר // אדלר נכסים | Depositphotos
עו"ד אדריאנה שכטר // אדלר נכסים | Depositphotos

מגמה חדשה: הישראלים נוהרים למרכזי הערים המתחדשות

מודל המגורים הקלאסי נמצא בשינוי מגמה והישראלים נוהרים למרכזי הערים. עו"ד אדריאנה שכטר, מנכ"לית שותפה בקבוצת אדלר, המקדמת התחדשות עירונית בלב הערים, מסבירה: "בעידן שבו זמן שווה כסף, אנחנו רוצים לצרוך את כל השירותים במינימום זמן"

חמוטל כהן 10.06.2021

בשנים האחרונות אנו עדים למגמה של מעבר למגורים במרכזי הערים. אם עד לפני שנים ספורות החיים בשכונות הפרבריות נחשבו ליוקרתיים והציעו איכות חיים, כיום יותר ויותר ישראלים, בעיקר זוגות צעירים, רואים בקרבה למרכזי המסחר והבילוי, כמו גם לנגישות הגבוהה למקומות התעסוקה כמודל המגורים הרצוי.

עו"ד אדריאנה שכטר, מנכ"לית שותפה בקבוצת אדלר, שאחראית על כמה מהפרויקטים המרכזיים של התחדשות עירונית במרכזי הערים בגוש דן והשרון, מסבירה כי: "בעידן שבו זמן שווה כסף, אנחנו רוצים לצרוך את כל השירותים במינימום זמן. החיים במרכזי הערים בהחלט עונים על הצורך הזה ומספקים למי שמתגורר בהם נגישות גבוהה למוסדות חינוך, תרבות, פנאי וגם כמובן למקומות התעסוקה. אני סבורה שמגמה זו תלך ותתרחב בעשורים הקרובים ונראה יותר עירוב שימושים על אותו תא שטח".

היבט נוסף שהשפיע על ההתעניינות הגוברת במגורים במרכז העיר הוא הנגישות הגבוהה לתחבורה ציבורית, שצפויה בשנים הקרובות לעבור מהפך עם חיבור הערים לרכבת הקלה ובהמשך גם למטרו. מערכות הסעת המונים יחסכו למשקי בית רבים הוצאות רכב גבוהות ובעיקר יתנו מענה לעמידה הממושכת בפקקים המתארכים בכבישי ישראל.

 לדברי עו"ד שכטר: "הציבור הישראלי למד בשנת הקורונה עד כמה החיים בלי פקקים טובים הרבה יותר. לצערנו רגע אחרי שהמשק חזר לפעילות חזרו גם הפקקים שנראה שרק מחריפים וגורמים למציאות בלתי נסבלת שבה הישראלים מבזבזים עשרות שעות בשבוע בכבישים, אותם יכלו לנצל לטובת עבודה, משפחה או פנאי". עוד מדגישה עו"ד שכטר כי, "במציאות שכזו, הנגישות לתחבורה ציבורית ולמרכזי התעסוקה הופכת להיות מרכיב מרכזי בבחירות מקום מגורים, ולמרכזי הערים יש בהחלט יתרון גדול".

לביקוש והיצע לנדל"ן במרכזי הערים אחראית בין היתר ההתחדשות העירונית, שמשדרגת את בנייני המגורים הוותיקים של העיר ומצליחה לייצר מלאי חדש של דירות בהיעדר קרקעות פנויות.  "אנו מקדמים תוכניות התחדשות רבות במרכזי ערים שונות בגוש דן והשרון ומזהים רצון גדול מצד הדיירים עצמם לקדם התחדשות באזורים אלו", אומרת עו"ד שכטר, "הסיבה המרכזית היא כמובן הרצון לחזק את המבנים הישנים כנגד רעידות אדמה ולהוסיף מעלית וממ"ד שנחיצותו התחדדה בסבב הלחימה האחרון.  ולצד זה גם קיימת הבנה שהתחדשות תשדרג משמעותית את סביבת המגורים שלהם ותעלה את ערך הנכס שבבעלותם".

"למרות הביקוש הרב למגורים במרכז העיר", מוסיפה עו"ד שכטר, "רכישת דירה בפרויקט התחדשות עירונית זולה יותר מדירה בפרויקטים חדשים. הסיבה לכך היא החסכון בעלויות הבניה בשל התשתיות הקיימות. מדובר ביתרון גדול עבור מי שרוצה לרכוש דירה במרכז העיר וזוהי ללא ספק השקעה בטוחה".

לצד הביקוש הגדל והולך למגורים במרכז העיר גם ברשויות המקומיות מבינים כיום את  חשיבותו של מרכז העיר כלב הפועם של המסחר והתרבות בעיר, ומשקיעים בהתחדשות השטחים הציבוריים במקביל להתחדשות הנכסים הפרטיים. למרות שישנן רשויות רבות המערימות קשיים על פרויקטים של התחדשות, נראה כי ראשי הערים מבינים כי תהליכים אלו הם הכרחיים להחייאת העיר ולפריחתה הכלכלית, כמו גם לפתרון מצוקת הדיור בישראל.

"תוכנית התחדשות העירונית תמ"א 38 עתידה לסיים את תפקידה באוקטובר 2022, כאשר עדיין אין חלופה על השולחן" מזכירה עו"ד שכטר. "ההמלצה שלי לבעלי הדירות היא לנצל את חלון ההזדמנויות ההולך ונסגר ולקדם עוד היום פרויקטים שישדרגו את הנכס ואת חווית המגורים שלהם. זהו השיקול המרכזי שצריך לעמוד לנגד עיניהם".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות