banner
פגישה עם ראש המועצה המקומית // צילום: משרד הבינוי והשיכון
פגישה עם ראש המועצה המקומית // צילום: משרד הבינוי והשיכון

אושרו 30 מיליון שקל להקמת מבנים יבילים עבור גרעין חב"ד, שהתיישב באופן ארעי ביישוב העתידי יתיר

הקמת היישוב התקבלה בהחלטת ממשלה לפני 20 שנה אולם סבלה מעיכובים רבים. שר הבינוי והשיכון: "נפעל בכל הכוח"

הממשלה אישרה אמש (ראשון) לבצע שלב נוסף להקמתו של היישוב יתיר, על ידי הקמת שכונה זמנית חדשה בה יתגורר גרעין יישובי עד לסיום עבודות הקבע לפיתוח היישוב. כזכור, בחודש פברואר השנה שר הבינוי והשיכון והחטיבה להתיישבות אישרו לגרעין חב"ד המקומי לשהות במקום במחנה זמני. כעת הם ביקשו לתקצב עבורם מגורים זמניים, בעלות של כ-30 מיליון שקל. 

כפי שפורסם ב"מגדילים" בחודש יוני 2023, היישובים יתיר (מוכר גם בשם "דרור") וחירן הם יישובים בהקמה, שהממשלה החליטה על הקמתם לפני יותר מעשרים שנה. הקמתם של היישובים לוותה במכשולים והתנגדויות, ביניהם עתירה לבג"ץ. לפני כארבע שנים המליצה ועדת גבולות על חילופי שטחים בין המועצה המקומית מיתר לבין המועצה האזורית תמר, המועצה האזורית בני שמעון ושטח חסר מעמד מוניציפאלי. בדוח שפרסמה, הוועדה המליצה לגרוע משטחה של מועצה מקומית מיתר את השטחים הכלולים בתכניות המאושרות של חירן ויתיר וסביבותיהם ולצרפם למ.א תמר, אך בלי לבצע התאמה למרחב התכנון – דבר שגרם לעיכוב נוסף. כאמור, בשלב זה קיימת בשטח התיישבות זמנית, שכפי הנראה תהיה קבועה לעוד שנים רבות עם העברת התקציב להנחת המבנים היבילים.  

ביתיר צפויות להתגורר כ-500 משפחות בשטח של כ-800 דונם, והוא חלק מתוכניות להקמת ישובים כפריים נוספים באזור מבואות ערד – שלהבית, עירית, מרווה, צבר וחבצלת הנגב. בינואר השנה יצא לדרך הדיון הראשון בתכנון מפורט להקמת היישובים, אשר התקיים בוועדה המחוזית דרום.  התכנית להקמת יישובי מבואות מציעה הקמה של חמישה יישובים כפריים בבקעת ערד, בחלק המזרחי של מטרופולין באר-שבע, ממערב לעיר ערד ומצפון לדרך מס' 31 באזור המכונה "מבואות ערד", זאת בהמשך להחלטת ממשלה מס' 3782 מיום 30.10.2011 ליזום הקמתו של חבל התיישבות בעל אופי כפרי קהילתי. מתוך יישובים אלה, אחד יהיה מיועד לאוכלוסיה בדואית. כל אחד מהיישובים כולל 500 יח"ד וצפי האוכלוסייה שלו הוא 1,800 נפש, ואילו היישוב המיועד לאוכלוסייה הבדואית מיועד לצפי אוכלוסייה של כ-5,000 נפש (1,000 יח"ד). כל היישובים נמצאים בשטח גלילי, שלא חלה בתחומו מועצה אזורית. חלק מהישובים הם בחפיפה למרחב תכנון מקומי ערד. יש לציין כי ראש העיר ערד, הסיר את התנגדותו לתוכנית. 

יצחק גולדקנופף, שר הבינוי והשיכון, מסר כי: "צעד אחר צעד אנו נפעל בכל כוחנו להעניק תנופת התיישבות ושגשוג לכל חבלי הארץ".

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק, מסרה כי: "העלאת ישוב חדש על הקרקע, כחלק מהקמת גוש ישובי מבואות ערד העתידי, היא  צעד חשוב מאין כמותו בחיזוק אסטרטגי של צפון הנגב ושמירה על רצף התיישבותי". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות