banner
Pumping away flood water. Flood water being pumped out of the new foundation.

נזקי מזג האוויר: מאות פניות לקבלני שיפוצים בעקבות הגשמים

בעקבות סוף השבוע הגשום, מדווחת התאחדות קבלני השיפוצים על מאות פניות, רובן בשל נזקי מים ונותנת את כל ההמלצות למניעה וטיפול בנזקים

התאחדות קבלני השיפוצים מדווחת על מאות פניות שהתקבלו במהלך סוף השבוע, רובן בגין נזילות ונזקי מים. חלק הארי של הפניות התקבל בנוגע לנזילות בדירות גג כאשר מדובר בכ-80% מהפניות ומיעוטן בנוגע לנזקי נזילות בדירות קרקע וכן בקירות מערביים. פניות מועטות עסקו בנזק שנבע מפגיעה בדודים ובמתקן המחזיק אותם. בהתאחדות אמרו כי: "במקרה של נזקי טבע ורעידות אדמה הפוליסה הביטוחית שרוב בעלי הנכסים מחזיקים אמורה לתת כיסוי, אך ניסיון העבר שנצבר בהתאחדות מלמד כי במקרים רבים מתקבלת תשובה שלילית מחברת הביטוח, כאשר לפונים נאמר שהנזק נגרם עקב כשל באיטום".

ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, מסר כי: "המערכת הנוכחית התאפיינה בכמויות של גדולים של גשם שירד בזמן קצר, ולכן ראינו בעיקר נזקי מים ולא נזקים כמו קריסת דודים ונפילת ענפים, הנפוצים יותר במקרים של רוח עזה". בנוגע לתיקון מיידי של הנזק אמר סיב כי: "לא ניתן לתקן נזקי נזילות וליצור איטום כל עוד מזג האוויר גשום, ובלי שהאזור התייבש. אני ממליץ למי שדירתם ניזוקה לערוך בירור משמעותי ולברר מה מוקד הנזילה על מנת למנוע בעיות חוזרות". על הסוגיה הביטוחית הוסיף סיב כי: "נזקים מסוג זה נחשבים לנזקי טבע ואמורים להיות מכוסים ברוב הפוליסות הרלבנטיות. יש מקרים שבהם חברות הביטוח טוענות שמדובר בכשל בעבודות האיטום ובמקרה זה הן לא מפצות את הלקוח בגין הנזק".

ערן סיב // צילום: סיון פרג
ערן סיב // צילום: סיון פרג

המלצות ההתאחדות: הנזקים השכיחים במקרי סערה והדרכים לבצע תיקונים

  • גגות משותפים בבניינים: במקרה של גגות משותפים שבדרך כלל אינם מרוצפים הנזילות השכיחות הינן מתשתית הבטון. דיירים נוהגים לזפת את הגג בכדי למנוע נזילות. במקומות שלא זופתו כראוי או לחילופין קיימים סדקים בבטון עשוי להיווצר נזילה לדייר שגר מתחת. במקרים כאלה חייבים למצוא את מקור הסדק ולאטום אותו עם צמנט אטימה פולימרי דו רכיבי שמתאים גם לאיטום של בריכות ואמבטיות.
  • המקרה הנוסף והשכיח הינו נזילות של גגות המצופים ביריעות בטומיניות. תפקיד היריעות הינו לאטום, אך ייתכנו מקרים שבהם במהלך ביצוע עבודות על הגג היריעות נקרעו – מה שעשוי לגרום לנזילה. במקרים כאלה יש למצוא את היריעה הרעועה שנפגעה ולרתך אותה בעזרת ברנר על מנת לסגור את מקור הנזילה.
  • מקרה שכיח נוסף הוא של גגות מרוצפים שהרווחים בין אריח לאריח לא אטומים כראוי, מה שעשוי לגרום לחדירת מים. מומלץ לבדוק אם יש סדקים או מקומות שחסר מילוי ברווחים שבין אריח לאריח ולמרוח רובה אקרילית או רובה אפוקסית. ברובה אקרילית מומלץ להוסיף תוסף מיוחד לחיזוק עמידות הרובה ולחיזוק האיטום של הרובה בפני חדירות מים.
  • נזילות מגגות רעפים: במידה ורעף אחד שבור או סדוק תתכן נזילה לתוך הדירה, בעיקר אם היתה תזוזה או שבר באחד הרעפים. מומלץ תמיד להשאיר כמה רעפים רזרבה בדירה על מנת שניתן יהיה להחליף במקרים כאלה את הרעף השבור.
  • נזק לקירות חיצוניים מערביים שספגו את המים הרבים וגרמו לכתמי מים בקיר הפנימי של הדירה. במקרה כזה, מציין סיב, חייבים להמתין ליבוש מוחלט ורק אז ניתן בעזרת חומרים נוזליים על בסיס סיליקוני לאטום את הקיר. במקרה של סדקים בקירות יש לפתוח ולנקות את הסדק, ובעזרת צמנט אטימה פולימרי דו רכיבי גמיש במיוחד שמתאים לבטון ניתן לאטום את הקיר לחלוטין בפני הגשם הבא.

המלצות ההתאחדות: כיצד איך ניתן להתכונן לקראת הסערה הבאה ולמנוע נזקים דומים?

1. בדקו שהמרזבים לא סתומים על ידי עלים או לכלוך. מרזב סתום יגרום להצפה.
2. חיזוק דודי שמש/אנטנות/קולטים/מזגנים המוצבים על הגגות.
5. בחלונות פנימיים מומלץ לבדוק שפתחי היציאה של המים אכן פתוחים ליציאת מים.
6. לבדוק שמערכות החשמל אינן חשופות למים.
7. בגגות רעפים יש לבצע בדיקת תקינות שאין רעפים שבורים שיגרמו לנזילה ולנזק.
8. גיזום עצים הקרובים למערכות חשמל.
9. לחזק סככות ולפנות חפצים העשויים להתעופף מעל הגגות עקב רוחות.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות