banner
השלכת פסולת בניין בשטח ציבורי. צילום: ארז הררי, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה
השלכת פסולת בניין בשטח ציבורי. צילום: ארז הררי, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום את נוסח החוק לפינוי פסולת בניין

השר זאב אלקין: "פסולת בניין הזרוקה בצידי הדרכים היא מכת מדינה והגיע הזמן לפתור אותה"

צילום: ארז הררי, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה

ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה לפני את נוסח החוק לפינוי פסולת בניין, במסגרת תיקון לחוק שמירת הניקיון. החוק יובא לכנסת בשבוע הראשון של מושב החורף, ומטרתו "לצמצם ואף למנוע השלכת פסולת בניין ברשות הרבים בצורה בלתי חוקית ותוך פגיעה בסביבה, כך נמסר מהמשרד להגנת הסביבה שיזם את הצעת החוק, "זאת, באמצעות הטלת חובה על יצרן פסולת הבניין לפנות את כל פסולת הבניין שהוא מחזיק בה, באמצעות כלי אצירה רשומים שיוצבו על ידי מפעיל מתקן מורשה לטיפול או לסילוק פסולת בניין, ובהתאם להתקשרות ביניהם. בצורה זו, ייווצר מנגנון אפקטיבי ויעיל, המביא בשורה משמעותית לתחום".

כ-3.6 עד 6.2 מיליון טון פסולת בניין מידי שנה
השלכת פסולת בניין ברשות הרבים היא בעיה רחבת היקף, המהווה את אחד המפגעים הבולטים ביותר להם חשוף הציבור הרחב. ערוצי נחלים וצדי דרכים בכל רחבי הארץ, מלאים בערימות של פסולת בניין שפונו שלא כחוק על-ידי קבלנים ומובילים שונים. מדי שנה נוצרים בישראל כ-3.6 עד 6.2 מיליון טון פסולת בניין, כתוצאה מבנייה חדשה והריסת מבנים, שיפוצים של נכסים והקמת תשתיות לאומיות ומוניציפליות.

בעוד שחוק שמירת הניקיון אוסר על יצרן פסולת בניין להשליכה ברשות הרבים, רק 2.7 מיליון טון פסולת בנייה מגיעה למתקני טיפול וסילוק מוסדרים, כך שלמעשה בין 1 עד 3.5 מיליון טון פסולת בנייה מושלכים כל שנה לשטחים הפתוחים באופן לא מוסדר. "בכך, דומה ישראל למדינות עולם שלישי שבהן לא רק שהפסולת אינה ממוחזרת, אלא היא אף מושלכת בשטחים הפתוחים בשדות ובצדי דרכים ויוצרת מפגעים סביבתיים חמורים, לרבות זיהום מי תהום, הרס השטחים הפתוחים, הגנים הלאומיים ושמורות הטבע, ופגיעה בערך הקרקע", אמרו במשרד.

השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין, מסר כי: "פסולת בניין הזרוקה היום בצידי הדרכים היא מכת מדינה והגיע זמן לפתור אותה בשנת 70 לקום המדינה. לאחר עבודת תיאום מואמצת מול מרכז השלטון המרכזי ומשרדי הממשלה, הצלחנו היום להבטיח את תמיכת הממשלה בחוק ורכבת החקיקה של חוק פסולת בניין יוצאת לדרך. מדובר במהפכה סביבתית במדינת ישראל ואני מקווה שהכנסת תאשר את החוק במהירות האפשרית"

ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, הוסיף כי: "זהו עוד צעד גדול ואסטרטגי למען תושבי מדינת ישראל, שישים אחת ולתמיד סוף להשלכות פסולת בניין בוואדיות ובשטחים הפתוחים, המייצרת מפגעי זיהום אוויר, קרקע ומים הפוגעים בבריאות הציבור. אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה עם כל הגורמים הממשלתיים, ויחד עם אכיפה ופעולות אחרות שבהן נוקט המשרד נביא לשינוי משמעותי למען הציבור והסביבה".

בתמונה: השלכת פסולת בניין בשטח ציבורי. צילום: ארז הררי, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות