banner
הרצליה // באדיבות דוברות העירייה
הרצליה // באדיבות דוברות העירייה

רמ"י עושה מאמצים לקדם את שיווק הקרקעות בקריית שחקים: "עיריית הרצליה נוקטת בסחבת"

בעוד עיריית הרצליה תוקפת את רמ"י ומאיימת לעצור את היתרי הבנייה בקריית שחקים, בטענה להעדר תשתיות, ברשות מקרקעי ישראל מבהירים: "עשינו כל מאמץ לנהל שיח כנה וענייני"

 

עיריית הרצליה מאיימת כי לא תוציא היתרי בנייה בשכונת קריית שחקים, זאת על רקע יציאה לשיווק מגרשים בשכונה החדשה.  במכתב ששלח ראש עיריית הרצליה משה פדלון למנהלת מרחב ת"א ברמ"י, נכתב כי: "הבחירה האם לשווק את תוכנית קריית שחקים על בסיס אגרות והיטלים או על בסיס הוצאות פיתוח שייגבו ע"י רמ"י, נתונה לעירייה ולא לרמ"י. לא תיתכן בניית כ-1,650 יחידות דיור נוספות וכ-200 אלף מ"ר תעסוקה בתא שטח אחד מבלי שיובטח ביצוען של תשתיות תחבורה הולמות, הן בתחום התוכנית והן מחוצה לה".
מנגד, ברשות מקרקעי ישראל, מבהירים כי: "רמ"י עמלה בחודשים האחרונים כדי להגיע להסכמות עם העירייה ואולם בצד הנכונות לכאורה להגיע להסכמות כאלה נקטה העירייה בסחבת, אך בשל קשייה להעמיד לעצמה צוות יועצים והעמידה דרישות בלתי אפשריות שחלקן אינן קשורות במישרין לתוכנית. רמ"י מצידה עשתה כל מאמץ לנהל שיח כנה וענייני בלוח זמנים התואם את הצורך בשיווק מיידי כחלק מפתרון משבר הדיור ההולך ומחריף. למרות המאמצים ועבודת גורמי המקצוע מטעם רמ"י, זמינותם הגבוהה והבהרותיהם המשיכה העירייה לגרור זמן והתעקשה לכרוך את ביצוע התכנית בהיבטי תחבורה ותשתית רחבים מעבר לצרכי התכנית עצמה".

תוכנית קריית שחקים בהרצליה אושרה ע"י הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל) בחודש נובמבר 2019. התוכנית כוללת 1,650 דירות שייבנו ב-7 מגדלים בני 60-22 קומות, מתוכן ייבנו 330 דירות קטנות, וכן נכללת אפשרות להקמת 500 יחידות דיור מיוחד. בנוסף כוללת התוכנית 200 אלף מ"ר עבור שטחי תעסוקה ומסחר, 12 דונם עבור שטח ציבורי פתוח, 7 דונם עבור הקמת בתי ספר יסודיים לצורכי השכונה, שטח של 6,600 מ"ר להקמת מעונות יום וגני ילדים וכן 5,000 מ"ר לצורכי ציבור תרבות ופנאי.
במסגרת עתירה שהוגשה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה נגד התוכנית, נטען כי התוכנית לא נותנת מענה מספק לצרכי העיר אולם עתירה זו נדחתה ביום 2 ביוני 2022. כעת כאמור, בעירייה מאיימים שלא להוציא היתרי בנייה, לטענתם זאת על רקע מו"מ מתמשך בין עיריית הרצליה לרמ"י. "רק לפני כחודש נשלח מכתב אחר שכלל רשימת תנאים למימוש השיווק. בין היתר דובר על מימון פתרונות ניקוש והזרמת מי ביוב, הקמת מרכז תחבורה, הקמת בית ספר על-יסודי, מימון פתרונות תנועה ועוד". 

ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, מסר כי: "אנו לא נאפשר בנייה באזור מגורים אליו לא ניתן להיכנס או לצאת. אני לא מוכן לחזור על מקרה גליל-ים – שהראה לנו שרמ"י לא מכבדת הסכמים. עיריית הרצליה תומכת בקידום הבנייה, על פי הלמ"ס העיר מובילה עם מספר התחלות הבנייה בישראל – שיתפנו פעולה עם המדינה והתחלנו לבנות 1,850 יחידות דיור במסגרת מחיר למשתכן, ויש בנייה של עוד 2,000 יחידות דיור פרטי. אבל הפעם לא נוכל לאפשר התקדמות. ללא פתרון אמיתי – אני צופה אסון תחבורתי וסביבתי בקריית שחקים, ברמה הלאומית". 

ברשות מקרקעי ישראל מתייחסים לטענות העירייה, ואומרים כי: "כי ביחס לטענת העירייה לפיה הבחירה האם לשווק את התכנית על בסיס אגרות והיטלים או על בסיס הוצאות פיתוח שייגבו ע"י רמ"י נתונה לעירייה ולא לרמ"י, הרי שהציטוט מהסכם הגג לקוח מהפרק העוסק בביטולו. אכן במקרה של ביטול הסכם הגג רשאית העירייה בנסיבות מסוימות לבחור ביחס לתכניות הכלולות בו שטרם החל שיווקן, לבחור בין שיווק על פי חוקי העזר לבין שיווק על פי תנאי ההסכם  – אך וודאי שהוא אינו  מאפשר לנהל את הפיתוח בתקציב גבוה מזה שאושר במקור כפי שמבקשת העירייה בפועל.
כך או כך לעירייה הוצע מספר פעמים לפעול לשיווק על פי אומדן תקציב התואם את הוראות הסכם הגג המקורי , אך גם לכך סירבה. בנסיבות אלו, הרי שניתן לומר כי בחרה הלכה למעשה באפשרות השיווק לפי חוקי העזר". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות