רמ"י משווקת מאות יח"ד לחיילי מילואים ונכי צה"ל בערד. יאיר מעיין: "זאת תהיה שכונה של מלח הארץ"
פורסם מכרז לבנייה צמודת קרקע ברובע החדש בעיר. במקביל, הממשלה אישרה הכרזה על תכנית שער מערב כמתחם מועדף לדיור
פורסם מכרז לבנייה צמודת קרקע ברובע החדש בעיר. במקביל, הממשלה אישרה הכרזה על תכנית שער מערב כמתחם מועדף לדיור
"זאת תהיה שכונה של אנשים שהם מלח הארץ", כך אומר ראש עיריית ערד, יאיר מעיין, בעקבות מכרז שפרסמה השבוע רמ"י ל-528 יח"ד בבנייה עצמית, המיועד לחיילי מילואים ונכי צה"ל, ברובע רכסים בעיר.
רמ"י פרסמה השבוע מכרז מקוון להגרלה של 264 מגרשים לבניית 528 יח"ד צמודות קרקע. המכרז הוא במתכונת של הגרלה, והוא מיועד לבעלי מוגבלויות נכי צה"ל וכוחות הביטחון, ולחיילי מילואים. המגרשים משווקים ברובע 12 (רובע רכסים) בעיר. ההחלטה להקצות מגרשים לנכי צה"ל וחיילי מילואים היא חלק ממדיניות של רמ"י שאומצה לפני כחודשיים וחצי, המיישמת את החלטות הממשלה ומועצת מקרקעי ישראל לתגמל את אנשי מערך המילואים של צה"ל ונכי כוחות הביטחון. על פי מדיניות זו, חייל מילואים ששירת בצה"ל יותר מ-45 ימים במהלך מלחמת "חרבות ברזל", וכן נכים בדרגת נכות קשה, זכאים להנחות ברכישת קרקע למגורים בבנייה נמוכה.
המכרז בערד הוא חלק משורה של מכרזי רמ"י המיועדים לחיילי מילואים ונכי צה"ל, והוא השני בהיקף שלו לאחר מכרז ביישוב ניצנה, שבו כל 1,044 יחידות הדיור שבו שווקו למילואימניקים ונכי צה"ל. ראש העיר, יאיר מעיין, שבעצמו שירת במילואים כ-250 יום מאז 7.10, מברך על המכרז: "המגרשים של צמודי קרקע ששווקו כרגע, שווקו בהתחלה לכלל הציבור, כשרק 30 אחוז מהם יועדו למילואים. בעקבות השיח שלנו עם רמ"י, עשינו שינוי בשיווק, וכל המגרשים רק לחיילי המילואים. זה השיווק הכי גדול חוץ מניצנה. זו שכונה עם עלויות זולות יחסית של פיתוח, כי מדובר במגרשים קטנים. אז חצי ממגרש דו משפחתי יעלה למילואימניק סדר גודל של בין 350,000 ל-400,000 שקל, כולל קרקע, כולל פיתוח".
עוד אומר מעיין כי הוא מעוניין לעודד כניסה של משרתי מילואים לעיר: "אנחנו בעד חיילי המילואים, ורוצים לעודד הגעה של חיילי מילואים לערד. בזכות השיווק לחיילי המילואים, נביא לפה מאות משפחות, זוגות צעירים איכותיים מאוד, מלח הארץ. 30 אחוז מהמגרשים למילואים זה לתושבי ערד. שזה אומר שתושבי ערד המילואימניקים, שהם מחוסרי דיור, כמעט בוודאות יוכלו לזכות פה במגרש. זה הישג אדיר".
רובע רכסים, שאושר לפני כשש שנים, הציע במקור 1,350 יח"ד. לפני כארבעה חודשים אישרה הוועדה המקומית הפקדה של תכנית של חברת אאורה, ל-1,142 יח"ד ברובע. התכנית הגדילה את היקף הבינוי המאושר במקום פי 3 – מ-360 יח"ד ב-25 בניינים בבינוי של עד 4 קומות, במצב המאושר, ל-1,142 יח"ד ב-30 בניינים בבינוי של עד 10 קומות. מעיין: "אני מאמין שלמכרזים ייגשו אלפי חיילי מילואים. מכיוון שאאורה משווקת ברובע 1,150 דירות, והיא מתמחה בשיווק לאנשי קבע ומילואים, אנחנו נראה פה שכונה סופר איכותית".
הממשלה אישרה את תכנית "שער מערב"
במקביל, הממשלה אישרה את המלצת קבינט הדיור להכריז על מתחם "ערד – שער מערב", שנחשף ב"מגדילים" כמתחם מועדף לדיור. בכך נסללה הדרך להגיש את התכנית, המציעה 20,000 יח"ד, לוותמ"ל.
תכנית "ערד – שער המערב", יוזמת משרד השיכון והבינוי ובתכנון משרד כהן וינד ושות' אדריכלות ותכנון ערים, מציעה כ-20,000 יח"ד ב-3 רבעי ענק, שגודל כל אחד מהם משתנה בהתאם לחלופת הבינוי המוצעת: חלופה אחת, עם מסדרון ברוחב 500 מטרים. במקרה זה, הרובע המזרחי (רובע 1), הצמוד לעיר הוותיקה וכולל 8,100 יח"ד, הרובע המרכזי (רובע 2), המציע 6,000 יח"ד, והרובע המערבי (רובע 3) עם 5,700 יח"ד. הרובע המערבי צמוד לכביש 31, המוביל לקרית המודיעין שנבנית בנגב, ומסיבה זו הוא מיועד בעיקר לאנשי קבע. הצפיפות המוצעת ברבעים היא 15 יח"ד לדונמים.
חלופה שנייה, עם מסדרון ברוחב 700 מטרים, הרובע המזרחי מציע 10,370 יח"ד, הרובע המרכזי מציע 6,340 יח"ד והרובע המערבי מציע 3,090 יח"ד. הצפיפות המוצעת בחלופה זו היא 19.2 יח"ד לדונם.
קבינט הדיור הכריז על המתחם לפני כחודש וחצי כאחד משבעת המתחמים המועדפים לדיור, וכעת הממשלה אישרה את ההכרזה. מעיין: "התוכנית מממשת את חזון מייסדי העיר לובה אליאב ובייגה שוחט ז״ל, שקבעו יעד שהעיר תגיע ל 50,000 תושבים עד שנת 1982 והיתה אמורה כבר לגדול למעל 100,000 תושבים כיום. הקיפאון בשיווק יחידות הדיור שנים רבות בערד עצר את התפתחות העיר. זוהי תוכנית הבנייה הגדולה בתולדותיה, שצפויה להכפיל את גודל העיר פי ארבעה. התוכנית, תוכננה ע״י עיריית ערד ובהובלת משרד השיכון, כוללת תוספת של 20,000 יחידות דיור בשכונת ערד מערב – מהלך שצפוי להגדיל את אוכלוסיית העיר לכ-150,000 תושבים".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן