banner
פיני בדש // מתוך אוסף עצמי
פיני בדש // מתוך אוסף עצמי

למרות ההתנגדות של ראש מועצת עומר – המועצה הארצית אישרה הקמת יישוב בדואי חדש

פיני בדש הטיח "מנסים להיות יפי נפש" אבל במועצה הארצית החליטו להפקיד את התוכנית, שקודמה בהסכם קואליציוני עם מנסור עבאס

מעקב "מגדילים": המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, החליטה על הפקדת תוכנית מתאר מחוזית להקמת יישוב חדש עבור האוכלוסייה הבדואית – רח'מה. במינהל התכנון טוענים כי ההחלטה התקבלה בתמיכת המועצה המקומית ירוחם והמועצה האזורית רמת נגב ומציינים כי ההחלטה קודמה בהתאם להחלטת הממשלה על הקמת יישוב חדש באפריל 2022 אולם מתעלמים מהתנגדותו של ראש מועצת עומר, פיני בדש, שאמר בתחילת השבוע בראיון ל"מגדילים" כי: "התנגדתי לתכנית הזאת כל השנים. זאת תכנית שצמודת דופן לירוחם. בגלל כמה משפחות שאין להם תביעות בעלות על הקרקע, נותנים אלפי דונם ליישוב, במקום לפנות אותם לאחד היישובים הקיימים, אז מקימים להם יישוב חדש. אין לזה שום הצדקה. הנושא הזה נדחה כמה שנים, עד שהגיעה ממשלת עבאס, ואחד ההסכמים היה להקים את רחמה".

היישוב, ששטחו צפוי להיות כ-2,000 דונמים, מיועד לאכלס את אוכלוסיית פזורת ירוחם, המתגוררת ב-16 ריכוזים באזור העיר ירוחם, ממוקם לאורך דרך אזורית 204 ממערב, במרחק של כשלושה קילומטר מצפון מזרח לצומת ירוחם, ומיועד לקבץ לתוכו פזורה בדואית המפוזרת כיום על שטח של כ-15,000 דונם. בשלב הבא יתאפשר קידום התוכניות המפורטות.  

ההליכים לאישור התכנית החלו לפני כעשר שנים, כאשר בשנת 2014 הוועדה המחוזית דרום, המליצה בפני המועצה הארצית על הקמת ישוב קבע, וזאת לאחר שהוצג בפניה התזכיר שהוגש ע"י הרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב. בהמשך המועצה הארצית המליצה לממשלה על הקמת ישוב חדש רחמה, אך רק כעבור מספר שנים, בשנת 2021, החלה התכנית להקמת היישוב להתקדם, וזאת במסגרת המשא ומתן להקמת ממשלת בנט-לפיד, דאז הושג בהסכם הקואליציוני עם הרשימה הערבית המאוחדת בראשותו של מנסור עבאס כי היישוב רחמה יוכר. בשנת 2022 התקבלה החלטת ממשלה על הקמתו. בחודש אוגוסט 2022 המליצה הוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע) בפני המועצה הארצית להפקיד את התכנית, וכאמור השבוע החליטה המועצה הארצית על הפקדתה.

יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הרב נתן אלנתן, התייחס לאישור התוכנית, ואמר כי: "מברך על המהלך החשוב שיאפשר את התכנסות הפזורה המתפרשת היום על שטחים נרחבים ליישוב מוסדר שמחד ייתן מענה לכלל הצרכים הייחודיים של האוכלוסייה הבדואית ויאפשר מאידך את המשך הפעילות החקלאית החשובה לאוכלוסייה זו. המועצה השתכנעה כי בניגוד לניסיון בעבר לקדם מהלך כזה, קיים רצון של כלל הצדדים שהמהלך יצליח". 

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אמליח, אמר כי: "הצלחת המהלך קודם בזכות שיתוף פעולה מצוין בין נציגי מינהל התכנון והאוכלוסייה המקומית, ובתמיכה של הרשויות באזור, תוך מתן מענה לכלל הצרכים הייחודיים של האוכלוסייה הבדואית". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות