banner
באדיבות רשות מקרקעי ישראל
באדיבות רשות מקרקעי ישראל

השקט שאחרי הסערה: 15,000 דירות לחברה החרדית ייבנו ביישוב החדש תילה

הסתיימו בהסכמה הדיונים הסוערים בקרב גורמי התכנון והרשויות. יו"ר המועצה הארצית: "האוכלוסייה החרדית סובלת ממצוקת דיור חמורה"

סוף למחלוקת סביב הקמתו של היישוב תילה, שהביאו להחלטה להפכו לעיר חרדית: המועצה הארצית  לתכנון ובניה החליטה להמליץ לממשלה על הקמת היישוב "תלה". כפי שנחשף ב"מגדילים" לפני ארבעה חודשים, הוועדה המחוזית שדנה בתוכנית להקמת היישוב בהתאם להחלטת ממשלה בשנה שעברה, קבעה בהחלטתה כי הגדלת ההתיישבות בצפון הנגב צריך להיעשות תוך השקעת מירב המשאבים לצמיחת העיר באר-שבע ומימוש ההרחבה המתכוננת בתכנית המתאר הכוללנית לעיר. לאור זאת, הוועדה החליטה שלא להמליץ על הקמת עיר לציבור הכללי, שתתחרה בבאר-שבע ובערי הנגב. מנגד, נציגת שר הבינוי והשיכון בוועדה ונציג רשות מקרקעי ישראל, ציינו כי קיים מחסור גדול בפתרונות מגורים לציבור החרדי. בהצעתו של יו"ר הוועדה ונציג רמ"י נכתב כי: "לפי הצעה זו אין בעיר ייעודית עבור האוכלוסייה החרדית כדי ליצור תחרות לערי האזור. לכן, ממליצים לבחון את המיקום המוצע עבור האוכלוסייה החרדית". 

הדיון סביב ההחלטה כאמור עורר סערה וכעבור חודש מהדיון, החליטה הוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע) להמליץ על הקמתו של היישוב תילה כעיר המיועדת לציבור החרדי. 

כאמור, השבוע הוחלט להמליץ על הקמת היישוב, בשטח של כ-4000 דונם שוכן בתחום שיפוטה של מ.א. בני שמעון בני שמעון מצפון לישוב 'להבים', מול הישוב רהט וממזרח לכביש 6. 'תילה' צפויי לאכלס כ-80,000 תושבים וייבנו בו כ-15,000 יח"ד חדשות. 

ברשות מקרקעי ישראל, מציינים כי: "המועצה הארצית הכריעה כי הישוב ייועד לאוכלוסייה החרדית במקום עיר לאוכלוסייה הכללית וזאת לאור ממצאי התזכיר המקורי שהוצג בפניה, המצביעים על השפעות חברתיות וכלליות על העיר באר שבע והערים הנוספות במרחב והמתייחסים לעתודות תכנוניות משמעותיות הקיימות במרחב. יחד עם זאת סברה המועצה כי במיקום זה קיים יתרון להקמת ישוב חדש ובפרט לאוכלוסייה החרדית. יחד עם זאת, הדגישה המועצה הארצית כי ככלל, קיימת העדפה להרחבה וחיזוק של יישובים קיימים והימנעות מהקמת יישובים חדשים". 

הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ | Depositphotos
הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ | Depositphotos

הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי, מסר כי: "אנו מבצעים תיקון היסטורי כחלק מהפקת הלקחים מדו"ח מבקר המדינה, שכזכור קבע מפורשות כי האוכלוסייה החרדית קופחה בסוגיית הדיור. כיום, זוגות צעירים רבים, מהם הורים לפעוטות, מתגוררים בעל כרחם ביחידות דיור בתת-תנאים". 

שר הפנים והבריאות, משה ארבל: "אנחנו נחושים לפתור את המשבר, להגדיל את היצע הדירות לכלל האוכלוסייה ולוודא שלא תהיינה משפחות ללא קורת גג".

הרב נתן אלנתן // צילום: אביגיל מתתוב | Depositphotos
הרב נתן אלנתן // צילום: אביגיל מתתוב | Depositphotos

יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ויו"ר מטה התכנון הלאומי, הרב נתן אלנתן: "העיר תהווה חלק מהמענה לקידום פתרונות דיור לאוכלוסייה החרדית הסובלת מזה שנים ממצוקת דיור חמורה, זאת, באזור בעל נגישות לצירי תחבורה ראשיים ולתחבורה ציבורית וסמיכות לקהילות חרדיות בישובים סמוכים במרחב. הישוב החדש ימשוך אליו אוכלוסייה שתמשיך את חזון פיתוח הנגב".

ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | Depositphotos
ינקי קוינט // צילום: ברונו שרביט | Depositphotos

מנהל רשות מקרקעי ישראל, יעקב קוינט: "הקמת עיר חדשה בנגב הינה חלק ממדיניות שמקדמת רשות מקרקעי ישראל  בשנים האחרונות מתוך חשיבות עליונה בפיתוח והתיישבות הנגב. בתוך כך, הצלחנו להפוך את המגמה בשיתוף פעולה עם הרשויות ותוך 4 שנים הגדלנו את היצע המגורים מ-10,000 יח"ד ל-27,000 יח"ד. בכוונתו להמשיך ולקדם את ההתיישבות בנגב אשר ייתן מענה למשבר הדיור בישראל ויוקר המחייה".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות