banner
יעל רז לוי // צילום: הרשות השופטת | Depositphotos
יעל רז לוי // צילום: הרשות השופטת | Depositphotos

נדחתה עתירה נגד הקמת מלונות על חוף ימה של אשדוד: "אין מקום להתערב"

ארגוני סביבה עתרו נגד החלטת ועדת הערר להתיר את הקמת המלונות, למרות האיסור על בנייה לאורך חוף הים

זיו גולדפישר 06.04.2025

בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה עתירה של ארגוני סביבה נגד הקמתם של מלונות על חוף אשדוד. בפסק דין שניתן בשבוע שעבר נדחתה עתירה נגד החלטת הוועדה המחוזית דרום לבטל את החלטת ועדת הערר המחוזית שביטלה את התכניות להקמת המלונות. השופטת יעל רז לוי ציינה בפסק הדין כי לא היה מקום להתערב בהחלטתו ועדת הערר, אך הוסיפה עם זאת: "לא אכחד כי העובדה שמשמעות דחיית העתירה הינה בניית שני בתי מלון ממש על שפת הים, בתוך תחום חוף הים – הינה תוצאה רחוקה ממיטבית, והיא אף אינה תואמת את עקרונות התכנוניים המוכרים והמתוקפים היום".

הרקע למאבק המשפטי הוא תכניות להקמת 2 מלונות בני 4 קומות בחוף לידו, האחד כולל 100 חדרים, והשני 84 חדרים. מדובר בתכניות שמשדרגות, למעשה, תכניות קיימות שאושרו לפני מספר שנים. המלונות מוצעים בתחום חוף הים, במרחק של 62 ו-65 מטרים מקו החוף – תחום שבו אסור לבנות בהתאם לתכניות המתאר הארצית (תמ"א 1 בפרק החופים), שקבעו תחום של 100 מטרים מקו החוף שאסור לבנייה. התכניות קיבלו את אישורה ושל ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית, ואושרו בוועדה המקומית באוגוסט 2023, לאחר שנדחו התנגדויות של ארגוני סביבה.

בעקבות אישור התכנית, הגישו ארגוני הסביבה "אדם טבע ודין" והפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד, ערר לוועדת הערר המחוזית, בבקשה לבטל את התכניות להקמת המלונות. ועדת הערר קיבלה את הערר ברוב קולות, ולפני כשנה הורתה לבטל את התכניות. הוועדה קבעה בהחלטתה כי: "התכנון המוצע אינו תואם למגמות התכנון בחופי הים, התוכניות אינן תואמות את התכנון העירוני בחוף, לא הובאה בהן בחשבון עליית פני הים הצפויה והשלכותיה על רצועת החוף הסמוכה".

על רקע זה הגישו הוועדה המקומית והיזמים, אופק השקעות, ערר על ההחלטה בפני ועדת המשנה לעררים של הוועדה המחוזית דרום. הוועדה, בראשות יו"ר הוועדה המחוזית דרום, עודד פלוס, קיבלה ברוב קולות את הערר, וביטלה את החלטת ועדת הערר. הוועדה קבעה, בין השאר כי "לו היה מדובר בתכניות חדשות, המשנות את הייעוד למלונאות, לא היה מקום לאשר במקום תכניות למלונאות. ייתכן גם שבחלק מהתכניות שאושרו, היה בפני מוסדות התכנון מידע שגוי, או לא מדויק, ביחס למיקום קו ה-100 מ'. יחד עם זאת, משאושרו התכניות וכל עוד לא בוטל אישורן, מהוות תכניות אלה חיקוק".

על החלטה זו הוגש ערעור מינהלי לבית המשפט המחוזי על ידי עמותת אדם טבע ודין והפורום לאיכות הסביבה באשדוד. השופטת רז לוי, שדחתה את העתירה, כתבה בהחלטתה כי הנימוק שהכריע את הכף לטובת אישור התוכניות למרות החובה לשמירה על הסביבה החופית והמגמות התכנוניות העדכניות, הוא כי "משעה שקיימות כבר תוכניות מאושרות לבינוי מלונאי בתחום של 100 מטר מהים, אין טעם אמיתי שלא לאשר את התכניות החדשות".

עוד כתבה השופטת כי הטעמים המרכזיים עליהם הושתתו ההחלטות שדחו את התנגדות העותרים לתוכניות, הם טעמים מבוססים הנשענים על שיקולים תכנוניים ואין עילה להתערב בהן. "בכלל טעמים אלו באה העובדה שממש באותם מגרשים ובאותו מקום ישנן כבר תוכניות שאושרו לפני עשורים ואף הן מאשרות בנייה באותו מיקום, תוכניות שמכוחן ניתן כבר היום להוציא התרי בנייה. בנסיבות הייחודיות של המקרה, בשים לב להיסטוריה התכנונית ולהחלטות של מוסדות התכנון השונים, לא נמצא בסיס מספק להורות על קבלת העתירה, במיוחד כאשר מוסדות התכנון מצאו שהתוכניות החדשות מטייבות את התכנון הקיים".

השופטת דחתה את החשש שהעלו העותרים, שלפיה אישור תכנית ליד חוף הים תביא לגושפנקה לבנייה נוסף סמוך לחוף: "מדובר בחשש שלא בוסס, שכן ועדת המשנה לעררים הדגישה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, כי המדובר בחריג, כי המדובר באחת מאותן תכניות חריגות שאותן ראוי לאשר, וכי האישור ניתן אך ורק משום חלותן של תכניות תקפות המייעדות כבר את שטח התכניות לבנייה מלונאית".

בשולי פסק הדין, המליצה השופטת לאמץ פתרון שהעלתה ועדת המשנה לעררים להצרחת זכויות, הכולל ניוד הזכויות למגרש החניה הקיים בבעלות רמ"י ונמצא ממזרח ובצמידות לשטח התוכנית. 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות