banner
יאיר מעיין // צילום: שרון גבאי | Depositphotos
יאיר מעיין // צילום: שרון גבאי | Depositphotos

יאיר מעיין, ראש העיר החדש של ערד רוצה 100,000 תושבים ואזור תעסוקה משותף עם הבדואים: "החמאס אויב משותף"

אחרי שכבש את לשכת ראש העיר, מעיין מבקש להחזיר את התושבים שעזבו, לקדם התחדשות עירונית ולמשוך "אוכלוסייה ממלכתית ציונית"

 

זיו גולדפישר 05.03.2024

יאיר מעיין, שנבחר בשבוע שעבר לראשות עיריית ערד, ייכנס ללשכה עם חזון מפורט לעיר: 100,000 תושבים, שכונות חדשות, החזרה של אוכלוסייה שעזבה, הקמת אזור תעסוקה עם השכנים הבדואים ותהליכי התחדשות נרחבים. "העיר צריכה לגדול בעשרות אלפי יח"ד וכמה שיותר מהר", הוא אומר ל"מגדילים".

מעיין, שניצח את ניסן בן חמו, הגיע לתפקיד אחרי שצבר קילומטרז' מכובד במגזר הציבורי. בין השאר, הוא כיהן כמנכ"ל עיריית ירושלים וכמנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב. עם רזומה שכזה, הוא יודע היטב מה הוא רוצה. ערד, שאוכלוסייתה מונה כיום כ-30,000 תושבים, צפויה לגדול על פי חזונו של ראש העיר ביותר מפי שלושה: "העיר צריכה לגדול בעשרות אלפי יחידות דיור, ולהגיע ל-100,000 תושבים". 

למעיין יש חזון גם לאופי התושבים שאותם הוא רוצה לראות בעיר: "אני רוצה אוכלוסייה ממלכתית ציונית. 90 אחוז מהאוכלוסייה שתגיע לכאן תהיה ממלכתית ציונית. מדובר בכאלה שמשרתים בצה"ל, שעובדים".

ומה עם חרדים?
"מגיעים לכאן חרדים, אבל הכוונה שיגיעו יותר ציבור כללי, ממלכתי, ציבור שעזב בשנים האחרונות". לראש העיר הנבחר יש תכנית מסודרת למשיכתו של הציבור שבו הוא מעוניין: "נשווק פה 10,000 יח"ד, כמה שיותר, ונשווק כמה שיותר צמודי קרקע, כדי למשוך אוכלוסייה".

ומה תהיה כלכלת העיר? איפה התושבים החדשים יתפרנסו?
"יש את קריית המודיעין, רבע שעה מערד. היא הולכת לקלוט אלפי אנשי קבע ואלפי אזרחים עובדי צה"ל. יש שם חברה ייעודית שהולכת לתפעל את קריית המודיעין. בצומת שוקת יש אזור תעשייה חדש של 4,000 דונם, שגם הוא יעסיק עשרות אלפי עובדים. אנחנו רוצים להקים אזור תעשייה משותף בתל ערד יחד עם הערים כסיף וכסייפה. נתכנן ונקים אזור תעסוקה של 3,000 דונם, שיכול לקלוט סדר גודל של 15,000 מקונמות עבודה. גם בערד יש לנו שטחים של מאות דונמים זמינים לתעסוקה ומשרדים". מעיין מתכנן לשים דגש גם על תהליכי התחדשות בעיר: "נקדם התחדשות בשכונות הוותיקות. יש כאן את שכונת הפטיו, יש בה כ-500 יח"ד. נעשה פינוי בינוי ונקבל אלפי יח"ד".

ערד // Depositphotos
ערד // Depositphotos

עד כמה הקמת יישובי מבואות ערד עלולה לפגוע בעיר ולמשוך אליהם אוכלוסייה חזקה?
"אלה יישובים קטנים, שיש בהם פחות מ-1,000 יח"ד כולם ביחד, אז זה לא יזיק לערד. אנשים שיגיעו לשם בכל מקרה לא התכוונו להגיע לערד, אז לפחות שיגורו ליד ערד, ואת השירותים שלהם, חינוך, מסחר, בריאות, יצרכו בערד. זה רק יכול לחזק את העיר".

עד לפני מספר חודשים כיהן מעיין כמנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב. למרות המתיחות הביטחונית והמלחמה בחמאס, הוא מעריך כי לא צפויה הידרדרות ביחסים עם הבדואים. "נרצחו לבדואים כ-20 תושבים, חלק באופן ישיר וחלק ברקטות ועוד 6 חטופים, על רקע זה הבדואים בנגב הבינו שהחמאס לא בעדם ושהוא אויב משותף. מרבית הבדואים בנגב תומכים בצה"ל, בחיסול הטרור ובחיסול החמאס, הם התנדבו לסייע לצבא ולמפונים. היה כאן שקט מופתי בנגב. יש הקצנה מסוימת של ילדים של נשים פלסטיניות שחיים פה, ובהם שב"כ צריך לטפל".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות