banner
התחדשות עירונית בקרית יובל // הדמיה: Syl - סטודיו יגאל לוי אדריכלים
התחדשות עירונית בקרית יובל // הדמיה: Syl - סטודיו יגאל לוי אדריכלים

הפשרה של חברת שיכון ובינוי ועיריית ירושלים במחלוקת על קריית היובל

סוף למאבק המשפטי והציבורי: העירייה תקבל את השטחים הירוקים והחברה היזמית תקבל זכויות בנייה מורחבות, הכוללות 1,200 דירות

פתרון "שטחי המריבה" בסביבות בית טיילור בקריית היובל: חברת שיכון ובינוי תקבל עוד מאות דירות ואילו השטחים הירוקים ויעברו לבעלות העירייה, זאת במסגרת תב"ע (תוכנית בניין עיר) חדשה עליה הסכימו הצדדים כפשרה. 

במסגרת התוכנית, שמוגשת היום לוועדות התכנון, כל שטחי חברת שיכון ובינוי בקריית היובל בסמוך לבית טיילור, ובכלל זה המבנים, יעברו לבעלות עיריית ירושלים וייועדו לשמש כשטחים ירוקים ומוסדות ציבור. מהצד האחר, מדרום לתלפיות, בשטח הסמוך ל'גבעת המטוס", הכולל קרקעות פרטיות בבעלות שיכון ובינוי, יתווספו פי 5 זכויות בנייה, שהיו מיועדות להקמת כ-300 יחידות דיור וכעת יעמדו על כ- 1,500 יחידות דיור בשמונה בנייני מגדלים, מהן 1,200 יחידות חדשות בבעלות שיכון ובינוי. 

התחדשות עירונית בקרית יובל // הדמיה: Syl - סטודיו יגאל לוי אדריכלים
התחדשות עירונית בקרית יובל // הדמיה: Syl – סטודיו יגאל לוי אדריכלים

בעיריית ירושלים הביעו שביעות רצון מהפשרה, ואמרו כי: "לאחר שנים של מחלוקת קשה בין כל הגורמים הנוגעים בדבר: תושבי קריית יובל באמצעות המינהל הקהילתי "יובלים", עיריית ירושלים וחברת שיכון ובינוי, אשר אף הגיעו לבתי המשפט, כאשר לכולם היה נראה כי לא ניתן לפתור את המחלוקות, הושג בימים האחרונים הסדר תקדימי מעורר השראה ועל פיו, כל השטח אשר בבעלות "שיכון ובינוי" באזור בית טיילור ובכלל זה בית טיילור עצמו, יעברו לבעלות העירייה, כאשר מירב השטח ייצבע בירוק וישמש לצרכי קהילה וטבע עירוני, והשטח בו נמצאים המבנים יסומן בחום וייועד לצרכי ציבור וקהילה". 

תוכנית השכונה תתפרס על שטח של 22 דונם, מהם הופרשו 40% כשטחים "חומים" לצורך מוסדות ציבור שישרתו את תושבי השכונה. התוכנית, על שני חלקיה, תוגש כמיקשה אחת בתוכנית בניין עיר (תב"ע) אחת. 

משה ליאון // צילום: רז רוגובסקי
משה ליאון // צילום: רז רוגובסקי

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "לאורך כל הדרך הנחה אותנו קו מחשבה שבמרכזו שמירה על השטח כשטח ירוק המשרת את הקהילה. בנקודה זו לא היינו מוכנים לוותר. מצד שני, היה מובן לנו העניין הקנייני והעסקי של חברת "שיכון ובינוי", לצד הצורך להוסיף יחידות דיור לעיר, על פי החזון ולפיו לא תהייה פגיעה בטבע ובסביבה עד אשר ימוצו כל האפשרויות לבנייה בדרך של פינוי ובינוי, ובנייה גבוהה לאורך צירי הרכבת הקלה ובשטחים מופרים אחרים."

אינג' יואל אבן // צילום: אורי כרמי | Depositphotos
אינג' יואל אבן // צילום: אורי כרמי | Depositphotos

מהנדס העיר, אינג' יואל אבן: "ראש העיר הבהיר לאורך כל הדרך כי איננו יכולים לוותר על השטחים הירוקים. בשיחות ביננו נולד הרעיון שמבטיח שהכול יהיו מרוצים ומרוויחים, העיר, הסביבה, צרכי הבנייה של העיר ובעלי הקניין". 

תמיר כהן, מנכ"ל שיכון ובינוי: "אנחנו מודים לכבוד ראש העיר, אשר בדעה חכמה הצליח לאזן בין טובת תושבי ירושלים ומאידך שמר על הערך הכלכלי של הקרקע אשר בבעלותנו. שמחנו להביא יחד פתרון תוך מחשבה יצירתית ושיתוף פעולה. אנו משוכנעים  שהתוכנית תאושר  בתוך זמן קצר ותביא רווחה לתושבי העיר שיוכלו להנות מהבשורה שבהסדר זה."

אדריכל יגאל לוי: "המשימה שעמדה לנגד עינינו הייתה לבנות שכונה לתפארת, שתיטיב עם העיר, תיטיב עם הסביבה ותשמור על הזכויות וקניין של היזמים. התוצאה שהגנו מהווה בשורה לעיר, לשכונת קריית היובל ולאוהבי הטבע והסביבה. אנו נקים שכונה שתהיה מהמבוקשות בעיר, תוך שאנו מעניקים לעיר שטחים ירוקים לצרכיה ולצרכי תושביה."

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות