"דיאלוג מאוד עמוק של מקבלי ההחלטות עם השטח יכול לפתור בעיות שורשיות"
דקלה פרסיקו סמנכ"לית תכנון בחברת ICR מתארת את מורכבות התפקיד, את העבודה מול בעלי הדירות ולמענם ומסבירה כיצד מקדמים תהליכים בתחום ההתחדשות העירונית גם בתקופה כה מורכבת
דקלה פרסיקו סמנכ"לית תכנון בחברת ICR מתארת את מורכבות התפקיד, את העבודה מול בעלי הדירות ולמענם ומסבירה כיצד מקדמים תהליכים בתחום ההתחדשות העירונית גם בתקופה כה מורכבת
חברת ICR מיצבה את עצמה כשחקן משמעותי בענף הנדל״ן בישראל בזכות ניהול פורץ דרך, חשיבה יצירתית ובניית מותגים בעלי ביקוש גבוה. הניסיון והמוניטין של חברות האם, שתי הקבוצות המובילות – "ישראל קנדה" ו"ראם מגורים", בשילוב יכולות החברה הופך את ICR לאחת מקבוצות הנדל"ן החזקות והמשפיעות ביותר בישראל. בריאיון לאתר "מגדילים", דקלה פרסיקו סמנכ"לית תכנון בחברת ICR
מתארת את מורכבות התפקיד, את העבודה מול בעלי הדירות ולמענם ומסבירה כיצד מקדמים תהליכים בתחום ההתחדשות העירונית גם בתקופה כה מורכבת.
ספרי על התמחות החברה ועל ההתמחות האישית שלך
"אנחנו חברת נדל"ן שאמנם עוסקת בכל סוגי המגורים, אך מתמקדת בפרויקטים של פינוי בינוי והתחדשות עירונית בקנה מידה משמעותי. אנחנו עושים גם עסקאות קומבינציה ועסקאות מזומן מתוך תפיסה שחברה שיודעת לעשות התחדשות תדע לעשות גם את זה טוב. התפקיד שלי בתוך האורגן הזה הוא החלק התכנוני. כשמגיע רעיון, המחלקה שלי בודקת עקרונית אם ניתן לקדם פרויקט מבחינה תכנונית, לאחר מכן אנחנו בודקים את התב"ע מול הועדות המקומיות, מול הועדות המחוזיות, לפעמים מול המועצה הארצית.
אני משתתפת בלא מעט בפגישות עם הדיירים ועם הנציגויות בכדי להסביר להם את התכנית, את הזכויות שלהם, מה הם הולכים לקבל, את האפשרויות שעומדות בפניהם ולהפיג חששות, שיבינו שאנחנו צוות משותף".
מהם הקשיים שעולים בהתנהלות מול בעלי הדירות?
'למה זה לוקח כל כך הרבה זמן?' זו שאלה שעולה ממש מהרגע שבו אנחנו פוגשים את הדיירים בכנס הראשון ונמשכת איתנו לאורך חיי הפרויקט. הרבה פעמים אין לי ממש תשובה טובה כי מערכת התכנון בישראל היא מאוד בירוקרטית ולוקח המון שנים לקדם פרויקטים. להיות אמיתיים וכנים הרבה פעמים פותר בעיות במהלך הדרך, כי אנחנו לא מבטיחים חלומות ואחר כך מנפצים אותם. מעבר לזה דיירים רוצים לראות כבר ביום הראשון כיצד תיראה הדירה שלהם והמצב הזה שבו אנחנו צריכים להסביר להם שהתהליך מתחיל מרעיון ורק בסופו של דבר נוכל להראות להם דירות הוא גם אתגר שאנחנו צריכים להתמודד אתו. אז אנחנו מביאים דוגמאות מפרויקטים אחרים, הם רואים את הסטנדרט והם לומדים לסמוך עלינו. אנחנו מייצרים מערכת של קשרי אמון שמאפשרת לנו להתגבר על קשיים".
מהו האתגר הגדול ביותר בעשייה המקצועית שלך?
"מצד אחד לדחוף ולקדם את הפרויקט כמה שיותר מהר ולייצג את הדיירים ומהצד השני להצליח להסביר להם כל הזמן למה זה לוקח כל כך הרבה זמן ומהם הקשיים שנתקלנו בהם. להיות המתווכת בתוך מערכת שאני מכירה אותה טוב מאוד ויודעת להתמודד אתה ומנגד גם מתוסכלת ממנה הרבה מאוד פעמים. ועדיין להרגיע את הדיירים ולהבטיח להם שגם אם הפרויקט לוקח הרבה מאוד זמן אנחנו אתם".
כיצד מקדמים תהליכים בתקופה מאתגרת זו? איך משפיע חוסר הוודאות על התהליך?
"כל התקופה הזו מביאה אתה הרבה מאוד אי ודאות, דיונים שמתבטלים, ועדות שלא מתכנסות, ראשי ערים שמתחלפים. הדבר הזה מאוד מאתגר. אנחנו עובדים בתיאום מאוד גדול מול הצוותים המקצועיים זאת אומרת שגם אם התחלף ראש רשות, עדיין הבאנו לצוות המקצועי את כל המידע שהוא זקוק לו על מנת להציג את הפרויקט לראש העיר החדש. גם אם לא מתקבלות החלטות אז אנחנו מנסים לקדם במקביל הליך אחר שקשור לפרויקט ולנצל את הזמן. אני משתתפת בלא מעט פורומים ממשלתיים כדי להשמיע את הקול שלנו כיזמים שמייצגים גם בעלי דירות, למקומות שבהם אפשר לפתור רגולציה, לפתור בירוקרטיה ולקצר תהליכים אנחנו משתדלים שהקול שלנו יישמע ואופטימיים".
כיצד לדעתכם מקבלי ההחלטות יכולים לייעל את תחום ההתחדשות העירונית?
"חשוב מאוד שמקבלי ההחלטות יירדו לשטח ויבינו מה הקשיים האמיתיים שמתמודדים אתם, שיבינו כל מיני החלטות שמתקבלות מה המשמעות שלהן בפועל. לדוגמא רפורמות שנעשו בשנים האחרונות כמו חלופת שקד או רישוי עצמי אלו דברים שנשמעים מאוד טוב אבל בסופו של דבר אם אתה לא יודע בדיוק איך השוק יתנהג לדבר הזה, האם הוא יאמין בזה או לא, האם הרשויות המקומיות יתמכו בזה, אתה עושה רפורמה נחמדה אבל שאין לה שיניים. יש קושי במערכות האלו הרבה מאוד פעמים נמצאים שם אנשים המון שנים שלא יודעים איך הדברים נראים דרך העיניים של הצד שני, מהשטח. ורק מערכת של דיאלוג מאוד עמוק בין השטח, בין הדיירים, בין היזמים, בין הרשויות המקומיות וועדות המחוזיות, מטה מנהל תכנון הרשות להתחדשות עירונית, יכול לפתור בעיות עמוקות ושורשיות שלפעמים נופלות על הפרטים הקטנים".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן