זו התכנית שתשלש את להבים עם 4,600 יח"ד בהרחבה הצפונית
התכנית ביישוב הנחשב לאחד האמידים והיקרים ביותר בישראל, מגיעה לוותמ"ל לקראת הפקדתה
התכנית ביישוב הנחשב לאחד האמידים והיקרים ביותר בישראל, מגיעה לוותמ"ל לקראת הפקדתה
התכנית שתשלש את אוכלוסיית להבים שבדרום בדרך להפקדה: ותמ"ל תקיים בשבוע הבא דיון בהפקדת תכנית "להבים הרחבה צפונית", המציעה כ-4,600 יח"ד, על שטח של כ-2,800 דונמים.
בלהבים מציינים כי: "השבוע התקיימה פגישה בין מנכ”ל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט, לראש מועצת להבים, אלעד ארזי.
במהלך הפגישה הציג ראש המועצה את עמדת היישוב והתושבים ביחס למתווה רמ”י הקיים, שכולל הקמת 4,500 יחידות דיור בשטחי להבים. בתום דיון מעמיק, הוחלט בשותפות מלאה בין הצדדים שלא לקדם את המתווה הקיים – ולצאת יחד לדרך חדשה: תכנון משותף, מדורג ומושכל, אשר יתאים לאופיו הייחודי של היישוב להבים".
תוכנית תמל/ 1120, "להבים הרחבה צפונית" יוזמת רשות מקרקעי ישראל, היא מסגרת תכנונית להקמת שכונת מגורים חדשה הכוללת 4,629 יח"ד, שטחי תעסוקה בהיקף כ 344,000 מ"ר, מבנים ומוסדות ציבור, שצ"פים, יער, נחל ושטחים פתוחים.
להבים שבנגב נחשב לאחד היישובים האמידים והיקרים ביותר בישראל, ומדורג באשכול 10 במדד חברתי כלכלי, שהוא הדירוג הגבוה ביותר. ביישוב יש כ-7,400 תושבים, והבינוי המוצע צפוי להרחיב את אוכלוסייתו פי שלושה.
כאשר התכנית הגיעה לוותמ"ל, לקראת דיון שולחן עגול, ביישוב הביעו הסתייגות ממנה. ראש המועצה דאז, יוסי ניסן, אמר ל"מגדילים" לקראת דיון השולחן העגול בראשית השנה שעברה כי: "התכנית כרגע בגדר רעיון. אנחנו תומכים בתעסוקה ובמסחר. אנחנו לא מתנגדים למגורים, אבל רוצים תעשייה ומסחר. לגבי המגורים, זה בגדר רעיון". כעת, כאמור, התכנית מגיעה לדיון הפקדה.
התכנית ממוקמת בחלקו הצפוני של הישוב ובצמידות דופן אליו, בין כביש 31, כביש 6 וכביש 40 וכן בקטעים נוספים מדרום לכביש 31 המהווים חיבור לישוב הקיים ולתחנת הרכבת הסמוכה.
התכנית כוללת שטח מבונה לא מוסדר ואזורי שטחים פתוחים בסמיכות לנחל גרר. השכונה סמוכה לתחנת רכבת עם חיבור תנועתי ורגלי אשר יחזקו את הביקוש למגורים ותעסוקה. התכנית מציעה כ-44,000 מ"ר מסחר, כ- 187,000 מ"ר למבני ציבור וכן כוללת שטחי ציבור, יערות, נחל, שטחים פתוחים ועוד. צפיפות הברוטו הממוצעת בתכנית היא 18,600 נפש לקמ"ר וצפיפות הנטו הממוצעת היא 11.5 יח"ד/דונם.
בתכנית יש עושר של טיפוסי בינוי. הבלוק העירוני הבסיסי מורכב מבנייה מרקמית מדברית צפופה של 4 קומות. ברחובות הראשיים בניה לגובה עד 7 קומות המשלבת חזית מסחרית בקומת הקרקע ומעליה מגורים. בדפנות הוואדי בניה עד 7 קומות המשלבת חזית מסחרית, קומות משרדים וכן מגורים. לאורך כביש 31 ובדופן המערבית מבני תעסוקה בגובה עד 6 קומות.
בתכנון הושם דגש על חיזוק החיבוריות ליישוב הקיים ולסביבת התכנית בדגש על תנועת הולכי רגל ואופניים, ובכלל זה לתחנת הרכבת, באמצעות ריבוי חציות וחיבורים דרומה הורדת ההיררכיה התחבורתית של כביש 31 מדרך ראשית לדרך אזורית בתפקוד עירוני ולאורכה שימושים מעורבים של מסחר ותעסוקה. בהיקף רובע המגורים ובצמידות לציר הרכבת וצירי תחבורה מרכזיים מוקמו שטחי תעסוקה, ולאורך הוואדי המרכזי שימושים מעורבים הכוללים מגורים ומשרדים.
עורך ראשי: אדריכל יחיאל קורין, משרד קורין יחיאל אדריכלים.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן