banner
הדמיית להבים - הרחבה צפונית // הדמיה: יער קורין ניהול ותכנון
הדמיית להבים - הרחבה צפונית // הדמיה: יער קורין ניהול ותכנון

3,800 יח"ד בלהבים על השולחן – ראש המועצה: "התכנית היא בגדר רעיון"

תכנית להרחבה הצפונית עולה לוותמ"ל ועשויה להכפיל את אוכלוסיית להבים פי 3. ראש המועצה: "אנחנו רוצים תעסוקה ומסחר"

זיו גולדפישר 03.01.2024

הצמיחה הדרמטית של היישוב להבים: הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) צפויה לקיים דיון ראשון במסגרת שולחן עגול בתכנית "להבים הרחבה צפונית", יוזמת רשות מקרקעי ישראל, המציעה 3,820 יח"ד. התכנית צפויה להכפיל את אוכלוסיית היישוב בקרוב לפי שלושה. ראש המועצה, יוסי ניסן: "התכנית היא בגדר רעיון. אנחנו רוצים תעסוקה ומסחר".

תוכנית "להבים הרחבה צפונית", מציעה מסגרת תכנונית להקמת שכונת מגורים חדשה הכוללת כ-3,820 יח"ד, שטחי תעסוקה בהיקף כ-330,000 מ"ר עיקרי ומסחר בהיקף של כ-10,000 מ"ר עיקרי, מבנים ומוסדות ציבור ושטחים פתוחים. 

היישובים להבים שבנגב נחשב לאחד היישובים האמידים והיקרים ביותר בישראל, ומדורג באשכול 10 במדד חברתי כלכלי, שהוא הדירוג הגבוה ביותר. ביישוב יש כ-7,400 תושבים, והבינוי המוצע צפוי להרחיב את אוכלוסייתו פי שלושה. ראש המועצה, יוסי ניסן, אמר ל"מגדילים" בעקבות הדיון הקרוב בתכנית, כי: "התכנית כרגע בגדר רעיון. הוותמ"ל הכריז על השכונה כאזור מועדף למגורים. זה כולל גם פארק תעסוקה ומסחר, וזה יהיה המנוף הכלכלי של היישוב. אנחנו תומכים בתעסוקה ובמסחר. אנחנו לא מתנגדים למגורים, אבל רוצים תעשייה ומסחר. לגבי המגורים, זה בגדר רעיון".

כזכור, בחודש יוני השנה, התנגד ראש המועצה לשכונה נוספת הכולל 816 יח"ד חדשות, דאז הוא הסביר ל"מגדילים" כי: "במסגרת סקר בקרב התושבים, רובם הודיעו על התנגדותם לשיווק התכנית בשוק החופשי, ומעוניינים כי היא תשווק רק לבנים ממשיכים או לאנשי יחידת 8200". 

צפי לביקושים
צפיפות הנטו בתכנית היא כ-13 יח"ד לדונם, כאשר כ-45 אחוז מהשטח המבונה מיועד למגורים. בהיקף המגורים ובצמידות לציר הרכבת והביש 31 ממוקמים שטחי תעסוקה, ולאורך הואדי המרכזי יחידות דיור ומשרדים. גובה הבינוי בתכנית נע בין 7-4 קומות ומתאפיין בבניה צפופה מרקמית המתאימה לאקלים המדברי.

התכנית כוללת שטח מבונה ואזורי שטחים פתוחים בסמיכות לנחל גרר. הבינוי מקיף שלוחת וואדי המהווה את ליבת השטחים הציבוריים וכן מאפשרת ניקוז מי נגר של כל הסביבה המתוכננת. השכונה סמוכה לתחנת רכבת עם חיבור תנועתי ורגלי אשר צפויים על פי הערכות לחזק את הביקוש למגורים ותעסוקה.

בנייני מגורים של עד 7 קומות
בתכנית יש עושר של טיפוסי בינוי. הבלוק העירוני הבסיסי מורכב מבנייה מרקמית מדברית צפופה של 4 קומות. ברחובות הראשיים בניה לגובה עד 7 קומות המשלבת חזית מסחרית בקומת הקרקע ומעליה מגורים. בדפנות הוואדי בניה עד 7 קומות המשלבת חזית מסחרית, קומות משרדים וכן מגורים. לאורך כביש 31 ובדופן המערבית מבני תעסוקה בגובה עד 6 קומות.

מערכת הרחובות בתכנית מתחברת לרשת הרחובות הקיימים בישוב, כאשר החיבורים הם לשדרות רימון – השדרה הראשית בישוב ולשדרות תמר, בשתי נקודות, בצומת עם שדרות הזית וכן ובסמוך לעיקול השדרות דרומה.  

עורכי התכנית מציינים כי החיבורים עוברים מתחת לכביש 31 ומאפשרים רצף תנועתי והליכתי מהישוב הקיים לשכונה החדשה. חיבור נוסף לשכונה החדשה מוצע במזרח התכנית וכן מוצע,חיבור תנועתי לאזור תעסוקה עידן הנגב שממערב לשטח התכנית.

את התכנית ערך אדריכל יחיאל קורין, משרד קורין יחיאל אדריכלים.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות