banner
המטרו בפתח תקווה // באדיבות עיריית פתח תקווה
המטרו בפתח תקווה // באדיבות עיריית פתח תקווה

מה יעלה בגורלו של מתחם מטרו ארלוזורוב בפתח תקווה?

התחדשות עירונית בהיקף של 14,000 יח"ד סביב המטרו – תכירו את המתחם בטבעת הראשונה שנותר ללא מענה תכנוני ואת הפתרון המוצע

זיו גולדפישר 03.03.2024

בדרך להגבלת הוצאת היתרי בנייה במתחם מטרו ארלוזורוב בפתח תקווה: הוועדה המחוזית מרכז צפויה לדון השבוע בבקשה של העירייה לפרסם הודעה לפי סעיפים 77-78 על הכנת תכנית התחדשות במתחם מטרו ארלוזורוב בעיר. מדובר באחת מתוך שלוש תכניות התחדשות מסיביות סביב תחנת המטרו המתוכננות בעיר, בהיקף של 14,000 יח"ד.

תכנית "התחדשות מתחם ארלוזרוב" היא תכנית התחדשות עירונית למרחב תחנת מטרו ארלוזורוב, המקודמת על ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והעירייה. גבולות התכנית כוללים חלקים שונים משכונות לב המושבה, רמת ורבר, כפר גנים א' והמרכז השקט. 

שטח התכנית הוא כ-160 דונמים, והיא מציעה פינוי בינוי של המתחם, הכולל כ-1,038 יח"ד. 

רגע לפני הדיון הצפוי, מציינים עורכי התוכנית כי היא אינה חופפת במלואה לתחום הטבעת הראשונה לפי תמ"א 70 (תכנית מרחבי המטרו) וכי תחום הטבעת הראשונה של תחנת ארלוזורוב מותירה מתחם בין מרחבי תכנון שונים, אשר אין לו התייחסות תכנונית מנחה. על כן, מוצע להרחיב את גבולות תכנית תחנת מטרו ארלוזורוב, כך שיכללו בתחומם מתחם נוסף בין רחובות רוטשילד, פרנקפורטר, סנדר חדד וסלומון.

על החלקות שנכללות במרחב הטבעת הראשונה חלות מגבלות מתוקף תמ"א 70. למגבלות אלה מוצע להוסיף כי לא יינתנו היתרי בניה לביצוע תוספות בנייה במקרקעין הכלולים בתחום התכנית, לתקופה של 24 חודשים או עד הפקדת התכנית.

בתוך כך, לפני כחמישה חודשים אישרה הוועדה המקומית קידום תכנית התחדשות בשני מתחמי מטרו, שלגביהן נדרשת הודעה על הוועדה המחוזית על הכנת תכנית: ארלוזורוב, שעולה כעת לדיון במחוזית, ומתחם העירייה ההסתדרות. מתחם שלישי בעיר הוא מטרו מזרח סירקין. 

מינהלת כרמים – מינהלת ההתחדשות העירונית בפתח תקווה, הציגה במפגש עם תושבי העיר לפני כחודש, כי התכנית מלווה בשני קווי מטרו ב-13 תחנות. סביב 3 תחנות המטרו (עירייה, ארלוזורוב וסירקין) מקודמות תבע"ות (תכנית בניין עיר) להתחדשות עירונית, שבהן מתוכננות כ-14,000 יח"ד. עוד עולה מהתכנית כי תייצר תשתית תכנונית להתחדשות עירונית בסביבת התחנה, תוך התייחסות לנושאים, כגון העצמת זכויות בנייה באופן המשתלב בבינוי הקיים, מערך שטחים ציבוריים, מסחר לרווחת תושבי השכונה. בנוסף, תחזק התכנית את ההלכתיות בשכונה ואת תפקוד מערכת התנועה והשבילים, בכדי להנגיש את תחנת המטרו לתושבי המתחם, השכונות מסביב ושאר העיר.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות