banner
אילוסטרציה // Depositphoto
אילוסטרציה // Depositphoto

הוגדלה מכסת העובדים הזרים בענף הבנייה בכ- 15,500 איש

המכסה אושרה על ידי הממשלה והיא תעמוד על 80,000 עובדים. משרד הבינוי והשיכון: "נוכח הצורך בהגדלת מספר העובדים במקצועות רטובים בענף הבנייה, ישנו צורך מהותי בהגדלת מכסת העובדים הפלסטינים מאזור יהודה ושומרון והזרים"

על פי נתונים שמפרסם היום משרד הבינוי והשיכון מכסת העובדים הפלסטינים עומדת על כ 64,500 איש בשנה, בעוד הצורך על פי הערכות עומד  על כ-80,000 איש, כאשר לדברי המשרד "על פי תחזית צרכי הדיור לתקופה 2040-2017, כפי שגיבשה המועצה הלאומית לכלכלה, תידרש בנייתן בפועל של כ-1.5 מיליון יח"ד חדשות בכדי לספק את צרכי הדיור של האוכלוסייה. מסמך המעקב לתכנית האסטרטגית לדיור של המועצה הלאומית לכלכלה העלה כי תחזיות אוכלוסייה עדכניות מצביעות על גידול בצרכי הדיור של כ-4,000-5,000 יחידות דיור לשנה, ביחס לצרכי הדיור שנאמדו בבסיס התכנית האסטרטגית לדיור".

עוד על פי הנתונים, משך הבנייה הממוצע של יחידת דיור עומד כיום על 31 חודשים. על מנת לעמוד ביעדי הדיור על פי החלטה 2457 והעדכון בעקבותיה, בשנת 2021 צריכות להיות בבניה פעילה סך של כ-150,000 יח"ד, בעוד שבפועל ממוצע הבניה הפעילה בשנים האחרונות עומד על כ-120,000 יח"ד בלבד.

עוד לדברי המשרד, "ישנו יחס ישר בין הגידול במספר העובדים הישראלים למספר העובדים הלא ישראלים. ככלל, הגדלת המכסות בענף הבנייה והתשתיות מטרתה לשרת את מדיניות הממשלה להגדלת היקף הבנייה של דירות חדשות למגורים בישראל. נוכח הצורך בהגדלת מספר העובדים במקצועות רטובים בענף הבנייה, לכן ישנו צורך מהותי בהגדלת מכסת העובדים הפלסטינים מאזור יהודה ושומרון והזרים".

על פי נתוני הלמ"ס, ענף הבנייה כיום כולל כ-280,000 עובדים (ישראלים ולא ישראלים), כאשר על כל עובד בניין עובדים בענף 2 עובדים נוספים במקצועות משלימים. "בשני העשורים האחרונים חל גידול מתמשך במספר העובדים בענף, בכל המקצועות וזאת כתגובת השוק לעלייה בביקוש לדיור", מסבירים במשרד, "ככלל, נחלק הענף בין העובדים הלא ישראלים העובדים במקצועות הרטובים (טייחות ורצפות בגמר, ברזלנות וטפסנות בשלד), והעובדים הישראלים המועסקים במקצועות אחרים. מנתוני הלמ"ס עולה כי מתקיים יחס של 1.97 בין עובדי המקצועות הרטובים לבין העובדים במקצועות האחרים".

בנוסף, הממשלה אישרה היום את  הצעת השר להקמת  צוות בינמשרדי לתיעוש ענף הבנייה בראשות מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, ובהשתתפות נציגי משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה, רשות החדשנות והתאחדות הקבלנים בוני הארץ, אשר יגבש תכנית כוללת שמטרתה עידוד תיעוש הבנייה ושיפור הפריון לעובד בענף הבנייה. הצוות יציג את מסקנותיו תוך 30 יום.

שר הבינוי והשיכון זאב אלקין, אמר כי: "אני מברך על אישור הממשלה להחלטה שתאפשר הגדלה משמעותית של היצע הדירות. מדובר בצעד ראשון  ומשמעותי הן לענף הדיור והן לצמיחת הכלכלה הישראלית". 

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון אביעד פרידמן, מסר כי: "קיים צורך מיידי בשוק הדיור לפועלים, על מנת שנוכל להגדיל את היצע הדירות באופן מהיר ויעיל. נמשיך לנקוט בכל צעד שיאפשר לשקם ולחזק את ענף הדיור". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות