banner
מרכז מבקרים מתחם ה-1000 // באדיבות דוברות עיריית ראשל"צ
מרכז מבקרים מתחם ה-1000 // באדיבות דוברות עיריית ראשל"צ

ראשל"צ: מרחיבים את הביזנס ליזמים

מרכז מבקרים חדש ימחיש ליזמים את העתיד לקום במתחם ה-1000 הכולל 1.75 מיליון מ"ר תעסוקה ו-5,500 יחידות דיור. בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל וחברת cal  כבר רכשו שטח

הנהלת עיריית ראשון לציון אישרה השבוע הקצאת תקציב להקמת מרכז המבקרים העירוני הראשון בעיר. תכלית המרכז הוא לאפשר למתעניינים תמונה עתידית של מתחם העסקים שאושר בו לא פחות מ-1,750,000 מ"ר תעסוקה ו-5,500 יחידות דיור. העירייה ערכה לאחרונה הליך תחרותי לבחירת הצעה לקבלת רעיונות לקונספט מרכז המבקרים שיכלול בין היתר את עיצובו של המרכז, התכנים שיובאו בו, שימוש בעזרי מולטימדיה ועוד. הזוכה הייתה חברת התעשייה והאדריכל יוסי בן נעים שהציגו קונספט למרכז.

העירייה הקימה מינהלת מיוחדת, בראשות עדי ברוק, שמלווה את שלבי הפיתוח, ההקמה והשיווק של מתחם ה-1000. בעיריה דיווחו קבוצת דיסקונט זכתה במכרז לרכישת מגרש בן 21 דונם, שבו תקום קריה פיננסית שתשמש את קבוצת דיסקונט, הכוללת את בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל וחברת Cal. במתחם ה-1000 צפויים לעבוד ולגור עשרות אלפי אנשים.

מתחם ה-1,000 הינו שטח של אלף דונם של דיונות חול במערב העיר ממערב לנתיבי איילון, דרומית לשדרות רחבעם זאבי, בהמשך לשדרות משה דיין. כמחצית מהשטח בבעלות העירייה ולכן העירייה כבר עתה משווקת שטחים בבעלותה ובחברה הכלכלית מציינים כי בשלב הראשון יחלו בפריצת דרכי גישה והקמת מחנה מנהלות.

מרכז מבקרים מתחם ה-1000 // באדיבות דוברות עיריית ראשל"צ
מרכז מבקרים מתחם ה-1000 // באדיבות דוברות עיריית ראשל"צ

מהעיריה נמסר כי המתחם מהווה את עתודת הקרקע המשמעותית ביותר לפיתוח העיר, הנהנה מיתרון מיקום מובהק בהיותו סמוך לתחנת רכבת משה דיין על קו תל אביב אשדוד, לקווי רכבת קלה עתידיים, נגישות לכבישים ארציים (20 ו – 431 המגיע ישירות למתחם), בסמיכות לשני צירי הרוחב העיקריים של ראשון לציון – שדרות משה דיין -רחבעם זאבי ושדרות רבין, וכן בשל קרבתו לחוף הים. ראש עיריית ראשון לציון, דב צור, אשר מוביל באופן אישי את התכנית מאז כניסתו לתפקיד לפני שמונה שנים, רואה במתחם הזה את העתיד של העיר ראשון לציון: "המתחם הזה יהווה את מרכז העסקים העתידי של ישראל. לראשונה, מוקם במרכז המדינה מתחם עסקים שאין עליו אילוצי תכנון מהעבר ולכן הגמישות התכנונית היא מרבית, החל מעיצוב איקוני שיעמוד בחזית החדשנות בתכנון, דרך פתרונות תחבורה חדשניים ועתידניים, מקורות אנרגיה אקולוגיים, מעטפת שירותים ותשתיות, תמהיל עסקים-מגורים נכון, תוסס ומערב שימושים ועד שפת רחוב ייחודית. אנחנו מתכננים מתחם עסקים שיהווה את חוד החנית של מתחמי העסקים בישראל, אשר יתאים לחברות ותאגידים מרכזיים במשק שמבקשים להיות בחזית החדשנית".

 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות