banner
ערן רולס יור מרכז הבניה הישראלי // צילום: קרייג אריאב
ערן רולס יור מרכז הבניה הישראלי // צילום: קרייג אריאב

תל אביב, בני ברק ורחובות מובילות בבניית משרדים

ערן רולס, יו"ר מרכז הבניה הישראלי: "בניית משרדים בפריפריה יכולה למנוע את הפיכתן ל'ערי שינה'"

מרכז הבנייה הישראלי פרסם תוצאות בדיקה שערך לקראת ועידת הנדל"ן באילת, לפיהן שיעור הבניה המכריע, נכון לסוף מחצית 2017, מיועד למגורים. "מדובר בשיעורים שבין 75% עד 90% מסך הבניה בפועל", כך נמסר, "עם זאת, כאשר בוחנים את הייעוד הנוסף של הבניה, נראה שתל אביב מובילה בפער אדיר לעומת המחוזות המרוחקים יותר ביעוד המשמעותי ביותר לתעסוקה – משרדים".

תל אביב, בני ברק ורחובות מובילות בבניית משרדים

מבדיקת מרכז הבניה הישראלי מנתוני הבניה הפעילה בישראל עולה, כי בסך הכל נמצאים כיום 1.387 מיליון מ״ר משרדים בבניה בישראל. עוד עולה, כי לא פחות מ-27% מהמשרדים בישראל נבנים כיום בתל אביב, בשטח כולל של 375 אלף מ״ר. לאחר תל אביב מתרכזת בניית המשרדים החדשים בבני ברק ורחובות (9% מסך הבניה כולה למשרדים בכל אחת). על פי הנתונים, ראשון לציון מרכזת 8% מהבניה למשרדים ואילו בירושלים נבנים 7%.

על פי ניתוח הנתונים, שהתבססו על דיווחי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי שיעור הבניה למשרדים מתוך סך הבניה כולה במחוז מסתכם ב-16%, זאת לעומת 2% בלבד בדרום, בחיפה ובצפון. גם בירושלים שיעור הבניה למשרדים עומד על 4% בלבד באזור יהודה והשומרון עומד שיעור הבניה עם יעוד משרדים על 1% בלבד.

ערן רולס, יו״ר מרכז הבניה הישראלי: "בניית משרדים בפריפריה יכולה למנוע את הפיכתן ל'ערי שינה'. יצירת פארקי תעסוקה להיי-טק ומתחמי משרדים גדולים, מייצרת לא רק מקומות תעסוקה בקרב החברות הפעילות שם, אלא משפיעה על מעגלי תעסוקה נוספים הנותנים שירותים לאותם מתחמים, כגון תחבורה, שירותי הסעדה, חנויות רחוב, שירותי ניקיון, ארנונה לרשויות המקומיות, שמאפשרת להן לתת שירותים טובים יותר לתושבים והשפעות חיוביות נוספות. לאלץ את הרשויות המקומיות בפריפריה להכפיל את גודלן, ללא סיוע ביצירת אותם מקומות עבודה חשובים, היא בכייה לדורות״.

עוד עולה מהבדיקה של מרכז הבנייה הישראלי, כי בשונה מתחום המשרדים, ישנה פריחה בנושא הבנייה למסחר בפריפריה לעומת במחוז תל אביב. כך למשל, באזור הדרום המשופע בקניונים, הנתונים מראים כי 4% מהשטחים הנבנים מאז 2009 במקום הם של מסחר, לעומת 2% בלבד בתל אביב.

רולס התייחס לנתוני הבדיקה, ואמר כי: "אחוזי הבניה למסחר הגבוהים בפריפריה אינם מייצרים בשורה גדולה לתושבים, שכן מתחמי המסחר אינם מייצרים היקף גדול של מקומות עבודה וזריקת חיזוק לכלכלה המקומית בדומה לפארקי תעסוקה גדולים".

תמונה ראשית // צילום: קרייג אריאב

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות