banner
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט וערן רולס יור מרכז הבניה הישראלי // צילום מערכת מגדילים
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט וערן רולס יור מרכז הבניה הישראלי // צילום מערכת מגדילים

ראשת עיריית אור יהודה רוצה להיות האלטרנטיבה לתל אביב

"המאבק שלי הוא להביא את כולם מת"א, מראשל"צ- אלינו", כך אמרה ליאת שוחט, ראשת עיריית אור יהודה בכנס הנדל"ן השנתי. יורי גרמן מנהל פיתוח ושיווק ברמ"י: "בעפולה, מודיעין, ראשל"צ – רוב הרשויות עומדות בקצב ביצוע הסכמי הגג"

בפאנל שהתקיים בכנס הנדל"ן השנתי באילת בנושא "אור יהודה-מנסיגה לנסיקה", השתתפו ראשת עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מנהל הפיתוח והשיווק ברמ"י, יורי גרמן, האדריכל גידי בר-אוריין, טל וגנר ממינהלת ההתחדשות עירונית באור יהודה והיועץ האסטרטגי ליאור חורב. את הפאנל הנחה העיתונאי עופר פטרסבורג, שאמר כי: "שינוי התדמית הפך את אור יהודה היום לחלק מרכזי בגוש דן".

לשאלה איך רואה שוחט את השינוי ואיך הגיע לה הרעיון להביא בנייני בוטיק לעיר, היא ענתה: "אני שנתיים בתפקיד, שנתיים מאוד משמעותית, נבחרתי אחרי משבר גדול לעיר והיו לי כמה יעדים. זו תקופה קצרה אבל השגנו לא מעט, הסכם גג עם 5000 יחידות דיור, מיליון מטר תעסוקה בדרום העיר, פארק גדול שיהיה ריאה ירוקה. הקמנו מינהלת להתחדשות עירונית, באיחור רב אחרי הערים השכנות שלנו. היום כל תושב בעיר יודע אם הבניין שלו מיועד לתמ"א 38 או לפינוי בינוי. המינהלת מהווה קשר עם היזמים והתושבים. אור יהודה מממשת את הפוטנציאל שלה. אני המבוגר שמאמין בפוטנציאל של "הילד" ואנחנו הולכים לממש אותו".

"הבעיה העיקרית של ראשי הערים היא התשתיות הלקויות שאי אפשר להעמיס עליהן, מה הפתרון שלכם", נשאלה ראשת העיר שוחט, שענתה: "השכונות החדשות פיזית וגיאוגרפית הן מעבר לעיר, צפונית ל 461, כך שהכל תשתיות חדשות, בעקבות כספי הסכם הגג אבל היה לי לא פחות חשוב שהבינו שצריך להשקיע גם בעיר הוותיקה ושאי אפשר ליצור שתי ערים. הכספים הראשונים הולכים לשתיות ביוב מים, מדרכות, דברים ש 50 שנה לא טופלו. אנחנו בתכנונים סופיים ובחודש הבא יחלו התשתיות בשכונות החדשות- עוד קודם לכן אנחנו מחדשים את העיר הוותיקה".

לשאלה איך מושכים תעסוקה לעיר, ענתה שוחט: "אני חלק מהרשויות שנאבקות בצדק חלוקתי מנתב"ג. החיסרון הוא מגבלות בנייה- בכל דרום העיר לא ניתן לבנות מגורים והוא הולך להיות מיליון מ"ר מסחר ותעסוקה. כל ראש עיר מחפש תמהיל נכון בין עסקים למגורים. יש לנו שם את מתחם בזק, תוכנית שאושרה בצומת מסובים. אנחנו רוצים לבטל את השוק הסיטונאי ולפתח משהו חדש בשטח הזה. המאבק שלי הוא להביא את כולם מת"א, מראשל"צ- יש לי את כל יתרונות של גוש דן, ללא חסרונות ועם ארנונה די נוחה".

פאנל "אור יהודה-מנסיגה לנסיקה" בעיר הנדל"ן באילת
פאנל "אור יהודה-מנסיגה לנסיקה" בעיר הנדל"ן באילת

יורי גרמן: "90 אחוזי עמידה בזמני ביצוע הסכמי הגג"
במסגרת הפנאל נשאל גרמן איך מגשרים על הפער בין הכמות המאושרת של יח"ד בהסכמי הגג לבין יכולת הביצוע בפועל. הוא השיב: "עשינו בדיקה האם אנחנו עומדים בתוכנית העבודה לשיווק יח"ד בהסכמי הגג. אנחנו עומדים על 90 אחוז עמידה בזמנים כפי שתוכנן. בעיני זה הישג אדיר. בסוף אנחנו רוצים לראות שדירות נבנות, והסכמי הגג יפתרו את הבעיה. הרשויות יבצעו ויחתמו על הסכמים מול היזמים תוך 18-24 חודשים וברוב ההסכמים העיריות עומדות בהתחייבויות שלהן- בעפולה, מודיעין, ראשל"צ, למשל יש תנופת בנייה. באור יהודה מדובר בהסכם קטן אבל בביקוש גדול. ראשת העיר נתנה רוח גבית ולא רצתה לחכות למו"מ של שנה. היא רצתה מהר וענייני. תוך 3 חודשים הוצאנו את ההסכם לפועל ועובדה שכבר שיווקנו 150 יחידות דיור ויש כבר קבלן שמתחיל לעבוד בשטח. בשם המינהל אני מבטיח שהם יקבלו את המגרשים לבנייה".

מיתוג עיר עם בנייני בוטיק
באשר להחלטה למתג את אור יהודה באמצעות שיווק בנייני בוטיק, אמר האדריכל גידי אוריין: "המשרד תמיד נתקל במצב שצריך להכניס את הבניינים לתוך תוכניות בינוי קיימות. כשפנתה אלי ראש העיר, איתגר אותי העניין. חיפשתי לוקיישן, מיקום מעולה מצפון לאור יהודה, צומת סביון. דבר שני חשבתי איך ממתגים שכונה ועיר כזו, וראיתי שהתב"ע בנויה על ואדי אמיתי, שהרעיון היה לפתח אותו כמו סנטר פארק. כלומר שכל השכונה, 4000 יח"ד, תבנה על הפארק. הכניסה לבניינים תהיה דרך הפארק, תנועת הולכי רגל ואופניים דרך הפארק, תנועה למרכזים ציבוריים וכדומה ולכן, חשבנו למתג את העיר כעיר האופניים והולכי הרגל. היא עיר מישורית לא גדולה והליכה בטוחה בתוך שטחים ירוקים היא יתרון. כל נושא בנייני הציבור, הרעיון הוא שהם יתחברו באופן טוטאלי לפארק. גם הבניינים עצמם- הכוונה היא לא יוקרה אלא מיתוג שיוצרים בעקבות איכות, שמובילה לתרבות. זה מתחיל מהמדרכות, גדרות, אשפה, כניסה לחניונים (תת קרקעיים, למשל), מרפסות גדולות בפינות הבניינים, 15 מ"ר, ציפוי וחומרים איכותיים. אנחנו רוצים ליצר שכונה שגם עוד 20 שנה תראה אותו הדבר".

מינהלת להתחדשות עירונית

טל וגנר דיברה על מינהלת ההתחדשות העירונית באור יהודה, ואמרה: "אנחנו מפעילים את מינהלת ההתחדשות העירונית באור יהודה והקשר עם התושבים והיכולת לייצר ודאות ורמת אמון מאוד גבוה – הופכת אותנו לזרוע של העיריה לכל בעיה. ברמה של להיות זמינים להם 24/7. אנחנו מארגנים כנסים ואירועים לתושבים, משתפים אותם במידע ואין תושב בעיר היום שלו יודע את מצב ההזדמנות שהוא יכול לייצר מהנכס. מצד היזמים, בלי היזמים אין חמצן וצריך לנהל את היזמויות ולנתב אותן למקומות הנכונים, ואנחנו מנהלים את זה. מיפוי ראשוני של כל היזמויות מאפשר להבין כמה מהן ראליות וניתן ליישם מתוכן פרויקטים ואז ביחד עם התושבים מייצרים את השקיפות בוודאות ביצועית גבוהה מאוד".

המדינה צריכה להכניס יד לכיס

ליאור חורב, הוסיף: "מיתוג זה קודם כל דבר ערכי. לא עבודה גרפית ולא שיווקית. שינוי מתחיל ברמת המנהיגות ושינויי המנהיגות באור יהודה אפשרו את השינוי. בנוסף, לראשונה מזה הרבה שנים יש למדינה ראייה אינטגרטיבית. בסופו של יום היכולת לשלם לרשות מקומית את המשאבים הדרושים לה ללכת עם עיר קדימה, משמע שהמדינה צריכה להכניס יד לכיס. התושבים הוותיקים צריכים להיות חלק מהנהנים מהבנייה החדשה. זו ראייה ערכית ולא רק כלכלית. היכולת האינטגרטיבית לכלול את כל המשרדים-  לקחה את המיתוג דור אחד קדימה. עם כל הכבוד, רשות מקומית לא יכולה לעמוד במעמסה הזאת לבד. אור יהודה מראה היום תחרות אלטרנטיבית לתל אביב השבעה – זו שלא רוצה זוגות צעירים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות