banner
עינת גנון בפאנל התחדשות עירונית
עינת גנון בפאנל התחדשות עירונית

בשורה: הרשות להתחדשות תעביר תקציבים לפריפריה

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית: "אם המדינה יודעת להרים הסכמי גג ולתת מעטפת אז היא צריכה לעשות את זה גם בהתחדשות עירונית וזה צריך להיות מגובה בכסף"

על פי נתוני הרשות הלאומית להתחדשות עירונית, נכון ליוני 2017, ישנן 52 אלף יח"ד בהליכי תכנון לפינוי בינוי, 54 אלף מתוכננות, 10 אלף בהיתרי בנייה וכן, 40 אלף יח"ד נמצאות בבקשות להיתר לתמ"א 38 ו-15 אלף יחידות קיבלו היתרי בנייה לתמ"א 38.

בפאנל "חדשנות בהתחדשות עירונית", בהנחיית עו"ד יריב בר דיין שנערך בכנס הנדל"ן באילת, על רקע הנתונים, אמרה עינת גנון, סמנכ"לית הרשות החדשה להתחדשות עירונית: "הפתרון הוא כסף. אם רוצים להביא לתנופה צריך כסף ויש לו שתי מטרות מרכזיות, המטרה הראשונה היא סיוע לפריפריה, כי במרכז המספרים הולכים ותופסים תאוצה והקרקעות הולכות ואוזלות. העזרה שצריך לתת היא לפריפריה. הרגל השנייה שזקוקה לעזרה הן הרשויות המקומיות, שיש בהן כבר היום הרבה מאוד פרויקטים והן צריכות את העזרה של המדינה ואם המדינה יודעת להרים הסכמי גג ולתת מעטפת אז היא צריכה לעשות את זה גם בהתחדשות עירונית וזה צריך להיות מגובה בכסף".

ברוורמן: "איך אני אממן את זה?"

ראש עיריית פ"ת, איציק ברוורמן, שידוע בדעותיו נגד ההתחדשות העירונית כפי שהיא מתבצעת כיום, אמר כי: "אוקי, בנינו אבל איפה אני נותן שירותים ציבוריים. רוב השטח אלנו פרטי. אין שטחים חומים איך אני נותן שירותים? אין לנו. נגיד שכבר מצאתי פתרונות, כמו בניית גני ילדים ובתי כנסת בקומות ועדיין- איך אני אממן את זה? אמרתי למדינה תנו לי הסכמי גג לתוך העיר, הם סירבו כי אלו לא תוכניות גדולות לטענתם, למרות שאני יכול לעשות עוד 15 אלף יח"ד בתוך העיר.  אם המדינה לא תשנה תפיסה ותתחיל לעזור לא נוכל להתקדם".

ניסים אסייג, יזם התחדשות עירונית, השיב: "הכסף היא לא הבעיה, הבעיה היא פוליטית. אף פוליטיקאי לא רוצה ללכת לפתרון ארוך טווח. מחיר למשתכן הוא פתרון גרוע מעכשיו לעכשיו. את אותה מטרה אפשר להשיג בפינוי בינוי, לא צריך את מחיר למשתכן. צריך החלטה. אני תקווה שהרשות להתחדשות עירונית תפטור את הבעיה".

נציגת משרד המשפטים: " אנחנו מקדמים חקיקת תלת מימד במקרקעין"

כרמית יוליס, ממשרד המשפטים, אמרה כי: "דווקא בתחום החקיקה עברנו כברת דרך משמעותית. החלום שלי נוגע לחסמים המשפטיים, בתחום הקניין הייתי חושבת על שני דברים שאפשר לבצע בחקיקה מחוץ לקופסא, גם מבחינת דיירים סרבנים, יש לנו הצעת חוק נגד סרבנים, כך שהסנקציה תאפשר לפנות דייר בניגוד לרצונו אבל יש מהלך יותר דרמטי, אנחנו מקדמים חקיקת תלת מימד במקרקעין, כלומר ניתן יהיה לפצל את הבעלות, לבצע עסקאות בחטיבות קרקע תלת מיימדיות. זה רלבנטי לתוכניות באזורים עם צפיפות גבוהה".

מהנדס עיריית בת ים, שוקי פתאל, הוסיף: "בת ים זו עיר שרוב המבנים שלה במצב קטסטרופלי. אנחנו מאמינים בהתחדשות בכל הכלים שיש לנו ושאחד המכלולים בהתחדשות הוא אזור העסקים של העיר בת-ים, כדי להפוך אותה לאטרקטיבית".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות