banner
חיים פייגלין סגן נשיא התאחדות בוני הארץ // צילום כפיר סיון
חיים פייגלין סגן נשיא התאחדות בוני הארץ // צילום כפיר סיון

הסטרט-אפ הישראלי בתחום טכנולוגיות הבנייה יקודם בזירה הבינלאומית

הסטרטאפ "דאטומייט" מפתח כלים למעקב, ניתור ואנליזה של פרויקטי בניית תשתיות על בסיס רחפנים

 

תוכנית החדשנות בתחום טכנולוגיות הבנייה (construction innovation zone) רשמה בימים האחרונים הצלחה בינלאומית ראשונה, כך מדווחים מהתאחדות בוני הארץ: "הסטרט אפ הישראלי דאטומייט (Datumate), אשר הצטרף השנה לתוכנית טכנולוגיות הבנייה הישראלית התקבל להיות חלק מקבוצה נבחרת של סטרט אפים מכל העולם בתחומי התחבורה והבנייה שמוקדמים על ידי מאיץ הטכנולוגיות (accelerator) "מיינדבוקס" שבבעלות ענקית הרכבות הגרמנית, דויטשה באן (Deutsche Bahn)".

תוכנית החדשנות לטכנולוגיות בנייה היא שותפות של משרד הבינוי והשיכון, משרד הכלכלה ומיזם ישראל דיגיטלית הממשלתית, יחד עם התאחדות בוני הארץ וחברת SOSA, המאגדת את קרנות הון הסיכון הגדולות בישראל.

חברות שותפות גייסו את ההון מקרנות ומשקיעים
את התוכנית מלוות חברות שביצעו גיוס סיד (גיוס הון מקרנות ומשקיעים פרטיים) ועונות על צרכים של ענף הבנייה ושותפים בה נציג ממשל, ראשי הקרנות ונציגי הקבלנים. במסגרת זו חברות הסטראט אפ זוכות לליווי מקצועי בתחומי הטכנולוגיה והון הסיכון שכולל, בין השאר, מפגשים הפותחים עבורן דלתות בעולם. בחודש יוני האחרון, התקיים מפגש כזה במתחם SOSA בתל אביב במסגרת אירוע מיט-אפ, שבו לקחו חלק מנציגי הסטרט אפים הפועלים בתוכנית הישראלית, בכירי מיינדבוקס ונציגי עיריית ברלין, שמקדמת את הפעילות בתחום זה באזורה. מטרת המיט-אפ היתה לאתר יחד טכנולוגיות חדשות שעונות על צרכים ייחודים של גופי הקמת והפעלה רכבות בעולם.  

התוכנה של דאוטמייט
התוכנה של דאטומייט

חברת דאטומייט, שהוקמה על ידי ד"ר ג'אד ג'ארוש, המשמש בה כיום סמנכ"ל טכנולוגיות, מפתחת פתרונות אוטומטים ודיגיטליים לחברות בניית תשתיות ומשרדי מדידות, באמצעות שימוש בטכנולוגיות רחפניים ועיבוד תמונה.

"החברה הישראלית צדה את עיני נציגי הגופים הגרמניים ובעקבות המפגש, היא הוזמנה להצטרף למאיץ בגרמניה. החברה צפויה לעבוד על פרויקטי תשתית בבנייה של דויטשה באן בגרמניה ולספק להם ניתור, מעקב ואנליזה של התקדמות הפרויקט, זיהוי כשלים ושמירה על התאמת הביצוע לתוכניות", נמסר מההתאחדות, "פעילותה במסגרת מיינד בוקס צפויה להמשך כארבעה חודשים. צוותיה יגיעו מדי פעם לגרמניה ויעבדו מרחוק עם דויטשה באן על בסיס שבועי. נציין, כי לפני כשנתיים, אימצה מיינד בוקס את הסטרט אפ הישראלי ריילויז'ן, שפיתח מערכת מניעת תאונות בין רכבות. בעקבות הפעילות הוכתרה רייל ויז'ן כמערכת מניעת התאונות הרשמית של ענקית הרכבת מגרמניה ובמקביל, דויטשה באן משווקת אותה לחברות רכבות נוספות בעולם".

חיים פייגלין, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ: "אנו שמחים ונרגשים לראות ניצנים ראשונים להצלחת התוכנית, שהוקמה במטרה להפוך את מדינת ישראל למוקד טכנולוגי עולמי מוביל בתחום טכנולוגיות הבנייה, באמצעות הקמת אקוסיסטם מלא וקהילה ייעודית המשלבת בין גופים הנוגעים לתחום בהיבטים הרגולטוריים, הביצועיים והיזמיים-טכנולוגיים. אנו מאחלים לחברת דאטומייט הצלחה בתוכנית ומקווים שהם יהיו פריצת הדרך לסטרטאפים האחרים. נמשיך לקיים אירועים מגוונים ולחזק את הקשרים עם העוסקים בתחום בארץ ובעולם, במטרה לפתח פתרונות טכנולוגיים לצרכים המורכבים שנדרשים בענף הבנייה, כמו בטיחות, ניהול האתר, איכות בנייה ועוד".

איתי שגב, סמנכ"ל מוצר ואסטרטגיה בדאטומייט: "אנו מתחילים לראות שינוי בכל מה שנוגע לאימוץ טכנולוגיות בעולמות הבניה. חברות תשתית, כמו ענקית הרכבות הגרמנית דויטשה באן, משקיעות מאמצים רבים ופותחות תוכניות חממה כמו מיינדבוקס בשביל לקדם טכנולוגיות בניה מתקדמות כמו של דאטומייט אשר מייעלות בצורה משמעותית את ניהול הפרויקט ונותנות כלי ניהול ואנליזה אשר לא היו אפשריים וזמינים עד כה. כבוד גדול והזדמנות נדירה בשבילנו יהיה לעבוד עם חברה כמו דויטשה באן אשר תאפשר לנו לקדם את אימוץ טכנולוגיות הבניה המתקדמות בעולם".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות