banner
רוני בריק // צילום כפיר סיון
רוני בריק // צילום כפיר סיון

"האוצר 'שודד' מיסים גם על עבודה בענף הבנייה"

כך לדבריי נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק לקראת הגעת אלפי עובדי בניין סינים. יצחקי: "מבטיח להפחית את המיסים על העובדים הזרים לפני שאסיים את תפקידי"

כנס היערכות לקראת הגעתם של אלפי העובדים הסינים לעבודה באתרי בנייה בישראל נערך היום, במסגרתו הציגו את מערכת יחסי העבודה בתחום זה על כל חלקיו. הכנס נערך בהשתתפות  התאחדות בוני הארץ, בשיתוף עם מטה הדיור – משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון ורשות ההגירה.

ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי אמר בכנס כי: "ב-15 לאוקטובר צפויה להגיע הקבוצה הראשונה לישראל. נמשיך ונביא עובדים גם ממולדובה ונתחיל בקרוב להביא עובדים מאוקראינה".

אביגדור יצחקי // צילום כפיר סיון
אביגדור יצחקי // צילום כפיר סיון

את הכנס פתח נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק, שאמר: "תשע שנים עברו מאז שממשלת ישראל סגרה את השמיים ודרשה מאיתנו להפסיק להעסיק עובדים זרים בעובדות רטובות בענף הבנייה. שנים ישבנו עם הפקידות הבכירה בממשלה, כדי להסביר עד כמה מסוכן להפסיק להעסיק כאן עובדים זרים במקצועות הרטובים – טיח, ריצוף ושלד. אבל כל הזמן הזה, דברנו אל הקיר".

כזכור, בחודש אפריל השנה נחתם הסכם בילטרלי בין ממשלת ישראל לסין, במסגרתו סוכמו התנאים להבאת 20 אלף עובדים סינים מקצועיים, במקצועות הטיח, הריצוף והשלד בענף הבנייה בישראל.  בתחילת הקיץ, החל סבב מיוני עובדים מקצועיים ראשון בשני מחוזות בסין. בריק: "בתשע השנים האלה, פעלנו כדי לגייס עובדים ישראלים לעבודות רטובות ללא הפסק. לשם כך אף חתמנו שני הסכמים קיבוציים, שהביאו לעלייה של כ-45% בשכר המינימום בענף. זה לא הספיק. ישראלים לא מגיעים לעבוד בעבודות רטובות בענף שלנו. להערכתנו, מדיניות 'השמיים הסגורים' הביאה לכך ששכר העובדים הזרים המעטים שהמדינה אפשרה לנו להעסיק בשנים האלה, זינק בכ-75% בממוצע".

בריק סיפר על המשלחת הראשונה שביצע את מיון עובדים בסין: "מזמן לא התרגשתי כמו שהתרגשתי ביום המיונים הראשון, כשראיתי אלפי עובדים מגיעים בסדר מופתי למבחן. יחד עם אנשי התאחדות הקבלנים הסינית – צ'ינקה, בחנו 7,200 עובדים ועברו מעל 6,200 מהם. התהליך הוא תהליך מובנה שכל הצדדים בו צריכים לפעול בשיתוף פעולה, כדי שהבאתם הפיזית של עובדים תבוצע כראוי. זה כלי מרכזי, שגם יבטיח שיהיו פה הרבה פחות תאונות עבודה. וזה כלי מרכזי שיבטיח את הפסקת הזינוק של מחירי הדיור".

על העלות הכבדה של המיסוי שיחול על העובדים החדשים, בריק אמר ליצחקי מעל הבמה: "אני שומע מכם על נטו משפחה, נטו נטו תעשייה- הגיע הזמן שתורידו מיסים גם על עבודה בענף הבנייה שהאוצר "שודד" – מענף זה. זה מכביד ולא הגיוני ובסוף יגיע לכיסו של הציבור".

ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי חשף את הדרך שבא התנהלו הדברים: "לפני שנתיים בפגישה הראשונה שהייתה לי בהתאחדות בוני הארץ, הבנתי שבשביל להגדיל את התחלות הבנייה ל-60 אלף בשנה, צריך 20 אלף עובדים נוספים לענף, אין ספק שזה כיום החסם העיקרי להצלחה שלנו. נסענו לסין, קבלנו גיבוי של התאחדות הקבלנים הסינית. חתמנו הסכם אבל אז התחילו הבעיות. הבנו שיש בעיה עם המשכורות. חשבנו, איך לוחצים על שר האוצר? מפסיקים את הטיפול בהבאת העובדים הסינים, ואנשי משרד החוץ הצליחו בלחץ שלהם ועיכבו את הסיפור. על פי ההסכם עם הסינים אנחנו לא יכולים להביא את העובדים למקומות מסוכנים, אז איך מתמודדים עם הדבר הזה? שלחנו להם רשימה של 300 אתרים ובינתיים אישרו רק 30, שזה מספיק בשביל הקבוצה הראשונה שתגיע ונמשיך. בסופו של דבר יצטרכו להגיע איתנו לאישור אתרים נוספים.

"נמשיך להביא גם עובדים ממולדובה ונתחיל בקרוב להביא עובדים מאוקראינה. במקביל, אני אפעל להשלים החלטה שניתן יהיה להעסיק עובדים זרים בעבודות בנייה ציבורית ותשתיות בניגוד למצב היום ואני מבטיח להפחית את המיסים על העובדים הזרים לפני שאסיים את תפקידי".

מנהל האגף האסטרטגי במשרד השיכון, נתנאל לפידות: "הבאת הסינים תחל החודש. אנחנו עומדים להביא אותם בטיסות סדירות ולכן מגבלים להגעה של כ-250 איש בשבוע. כלומר 1000 בכל חודש לאורך חצי שנה".

ראש אגף כוח אדם בהתאחדות בוני הארץ מסר: "בעקבות המיון הראשון והבאת כל העובדים שעברו אותו בחצי שנה הקרובה, צפוי סבב של הבאת 8,000 איש נוספים ב-2018. בהמשך נביא עוד לפי הצורך".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות