banner
נעמה בן זאב, סמנכ"לית התחדשות עירונית בחברת עזרה ובצרון // יחצ
נעמה בן זאב, סמנכ"לית התחדשות עירונית בחברת עזרה ובצרון // יחצ

הסמנכ"לית שמובילה התחדשות עירונית בתל אביב

"פרויקט התחדשות עירונית הינו פרויקט קודם כל של אנשים ואחר כך של בניינים", אומרת נעמה בן זאב, סמנכ"לית התחדשות עירונית בחברת עזרה ובצרון של עיריית תל אביב, בראיון ל"מגדילים"

תכירו את אחת הנשים החזקות ביותר בענף ההתחדשות העירונית בארץ: נעמה בן זאב, צעירה בת 40, תושבת תל אביב נשואה ואמא לארבעה בנים, עורכת דין במקצועה ובעברה יועצת משפטית של לשכת התאגידים העירונית. "זה היה המקום שבו נחשפתי לעשייה ציבורית ענפה ולסיפוק הרב שהיא מביאה עימה, ושאפתי למצוא מקום בו אוכל לתת תרומה משמעותית לחברה בתפקיד ניהולי-ביצועי", היא אומרת.  

משם כל הדרך הובילה אותה לתפקידה הנוכחי כסמנכ"לית התחדשות עירונית בחברת עזרה ובצרון של עיריית תל אביב. בשנתיים וחצי האחרונות היא עברה את כל מה שעבר על הענף. היום היא אומרת בביטחון: "אנו מעניקים שירותים לתושבי העיר תל אביב-יפו בכל תחומי ההתחדשות העירונית ובכלל זה מהלכי פינוי-בינוי, תמ"א 38, שימור מבנים, שיפוץ חזיתות ועבודות אחרות".

עם כל השינויים שעבר התחום, איפה את שמה את הדגש היום?
"בשנה האחרונה שמנו דגש מיוחד, נוסף על ליווי הפרויקטים, גם על הפן החברתי והרחבנו את העשייה שלנו להיבטים הרכים, שאולי הכי חשובים, בהתחדשות עירונית; הקמת מרכזי מידע וסיוע, קורסים ללא עלות לתושבים, הרצאות פתוחות לקהל הרחב, יעוץ משפטי ראשוני ועוד. אנחנו אמנם מקדמים בניה של בניינים אבל העבודה שלנו היא בראש ובראשונה עבור האנשים שיגורו בבניינים האלה. עוד בבואי לבחור מסלול השכלה ראיתי חשיבות גדולה בתחומים שניתן לקיים בהם עשייה ציבורית, והניסיון הוכיח לי כי אני אכן נמצאת במקום הנכון. בסופו של דבר, הערך המוסף שאתה מקבל מעבודה לטובת הציבור הוא גדול ומביא לסיפוק רב".

מה התוכניות לשנת 2018?
כחברה המובילה את תחום ההתחדשות העירונית בעיר ופועלת למען שיפור איכות חייהם של התושבים, ללא מטרות רווח, אנו נדרשים להתמודד עם אתגרים רבים ולהתאים את השירותים שלנו כל העת לצרכים המשתנים של הציבור. בתוך כך, אנו מקימים שני מרכזי מידע חדשים להתחדשות עירונית בצפון ובדרום תל אביב, פתחנו ששה מרכזי יעוץ משפטי ראשוני והיד עוד נטויה. בנוסף, אנו צפויים לאכלס כבר בחודשים הקרובים, שלושה פרויקטים של דיור בר השגה במגדלי "מידטאון תל אביב", במתחם יסוד המעלה ובשכונת גני שפירא. בשנה הקרובה צפויה החברה להמשיך ולהרחיב את היקף פעילותה בתחום שיפוצי החזיתות בכל רחבי העיר ובשכונת הדרום באופן מיוחד, כחלק ממדיניות העירייה לחיזוק שכונות דרום העיר".

כיצד את רואה את העתיד של התחדשות עירונית?
"אני רואה בהתחדשות העירונית את העתיד של תחום הבינוי וצופה כי היא תשנה את פני הערים לחלוטין. בהעדר קרקעות פנויות וזמינות בעיקר במרכזי הערים, התחדשות עירונית תהפוך לכלי הכמעט יחיד לתוספת יחידות דיור והגדלת מלאי הדיור ברחבי הערים הצפופות. כבר היום אנו מאמצים גישה רחבה של קידום תכניות פינוי בינוי ובינוי-פינוי-בינוי, ברמה המתחמית, המאפשרים לתת פתרון מקיף לשלל צרכים של העיר לצד תחום הדיור גם בתחומי התשתית, מבני הציבור והחינוך, כבישים תחבורה".

היזמים חלק מהתוכניות?
"כבר עתה אנו רואים שרבים מהם מבינים שאנו לא מתחרים בהם. נהפוך הוא. יש לנו לא מעט פניות מיזמים שמבקשים לשתף איתנו פעולה ומבינים שהערך המוסף החברתי והערכי שאנו מביאים, בסופו של יום, מביא ערך לכולם – כמובן לתושב, אך בה בעת, לעיר וליזם שיזכה לצמצם את אי הוודאות שלו ואת לוחות הזמנים שלו ולקדם פרויקט אורבני איכותי בעיר".

האם היותך אשה השפיע על הפן המקצועי?
"ככלל אינני רואה רלוונטיות להיותי אישה על היכולת שלי לבצע את התפקיד או להתמודד עם האתגרים הרבים הגלומים בו. ואם יש איזשהי רלוונטיות אני מוצאת רק יתרון. לא פעם אני מגלה כי העובדה שאני לא מהססת להביא גם רגש לעבודה, לתקשורת בין אנשים ומול תושבים – הינה בעלת ערך עצום ולא אחת היא שעושה את ההבדל ומקדמת תהליכים. כמו כן, התמזל מזלי לעבוד מול נבחרת מדהימה של אנשים מקצועיים וענייניים ובראשם מנכ"ל החברה, אלי גינזברג, שנכונים להוביל יחד מהלכים לרווחת התושבים. במהלך כהונתי בתפקיד אנו מקדמים פרויקטים גדולים מאוד של פינוי בינוי, תמ"א, שיפוצים ודיור בר השגה המסייעים בפתרון ממשי למצוקה אמתית של הציבור, וזהו מבחינתי הישג משמעותי.

במה את גאה, לאן את שואפת?
"בשנה האחרונה הובלנו את הקמתו של הבית להתחדשות עירונית בשכונת יד אליהו, המרכז תחת קורת גג אחת את כל השירותים הקשורים בתהליכי התחדשות עירונית ומספק לתושבי העיר ליווי וייעוץ מקצועי כבר משלב התכנון, עבור בניהול הפרויקט בפועל ועד בקרה על העבודה עם מסירת הפרויקט. מדובר במרכז מידע והדרכה יחיד מסוגו שמבוסס על הסתכלות רב תחומית ארוכת טווח, ואנו מתעתדים לפתוח בשנה הקרובה מרכזים נוספים ביפו ובשכונת נווה שרת. אין מרגש מלראות את התושבים מגיעים ונהנים מהשירות שפותח במיוחד עבורם. הייתי רוצה לראות בשנים הקרובות עוד ועוד בתים כאלו קמים בתל אביב-יפו ובערים נוספות ברחבי הארץ שיאמצו את המודל. אני מאמינה שבעתיד הקרוב מאד יותר ויותר יזמים יאמצו את המודל החברתי שלנו ויבינו שפרויקט התחדשות עירונית הינו פרויקט קודם כל של אנשים ואחר כך של בניינים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות